اگر به دنبال یک مطلب جامع در زمینه کمر درد و راه کارهای فیزیوتراپی کمر درد و درد پایین کمر هستید کلینیک فیزیوتراپی دایان خدمات فیزیوتراپی جهت درمان و بهبود درد کمر ارائه می کند.
در این مقاله با علائم کمر درد و روش های درمان آن از جمله فیزیوتراپی درد کمر آشنا می شوید خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد می کنیم.
فیزیوتراپی کمر بدون شک می تواند به عنوان یکی از بهترین درمان های کمر درد بدون استفاده از جراحی و حداقل مصرف از دارو است.
در جقیقت در فیزیوتراپی کمر درد با استفاده از تمرینات ورزشی و خود بدن به درمان آن انجام میشود.
درد کمر و یا کمر درد یکی از دلایل رایج مراجعه بیماران به متخصصین ستون فقرات و فیزیوتراپی است چرا که این درد تاثیر زیادی در ناتوانی فرد و انجام کارهای روزمره آن دارد.
۷۸ تا ۸۵ درصد افراد حداقل یک بار در طول زندگی به کمر درد دچار می شوند. همچنین کمردرد اولین دلیل عدم حضور در محل کار در کل دنیا به حساب می آید.
خوشبختانه، اقدامات معددی هستند که می تواند موجب بهبود و دران کمر درد شود.
در صورت به وجود آمدن کمر درد با استفاده از روش های تخصصی فیزیوتراپی و یک برنامه تمرینی و ورزشی پس از چند هفته می تواند به بهبودی قابل قبولی دست پیدا کرد.
اگر چه ممکن است پزشکان متخصص جراحی کمر را پیشنهاد کنند اما جراحی ستون فقرات به ندرت برای درمان کمر درد نیاز است.
فهرست مطالب:
علائم و نشانه های کمر درد می تواند شامل موارد زیر باشد:
چه زمانی برای درد کمر بایستی به پزشک یا فیزیوتراپیست مراجعه کرد؟
کمر درد در اغلب موارد به تدریج و معمولا ظرف چند هفته با درمان های خانگی و مراقبت از خود با انجام ندادن کارهای سنگین بهبود می یابد.
اگر درد پس از مدتی بهبودی نداشت، به متاخصص فیزیوتراپی یا پزشک خود مراجعه نمایید.
در موارد نادر، کمردرد می تواند نشانه ای از یک مشکل جدی باشد. اگر کمر درد شما علائم زیر را داشت، فورا برای درمان اقدام و به پزشک مراجعه کنید:
اگر برای اولین بار پس از سن ۵۰ سالگی دچار کمر درد شده اید یا اگر پوکی استخوان، مصرف استروئید ها، سابقه سرطان یا مصرف بیش از حد مواد مخدر یا الکل را داشته اید، به یک پزشک ستون فقرات مراجعه نمایید.
درد کمر که به صورت ناگهانی ایجاد می شود و بیش از شش هفته (حاد) طول نمی کشد امکان دارد به علت سقوط و زمین خوردن یا بلند کردن یک جسم سنگین باشد.
شیوع یک کمر درد که بیش از سه ماه طول می کشد (مزمن) کمتر از درد حاد است.
درد کمر اغلب فاقد علت است که پزشک بتواند آن را با یک آزمایش یا عکس برداری شناسایی کند. شرایطی که معمولا می توانند با کمردرد مرتبط باشند، عبارتند از:
کشیدگی عضله یا رباط های ستون فقرات: بلند کردن های مکرر اجسام سنگین یا حرکت ناگهانی غیر عادی می تواند موجب کشیدگی عضلات کمر و رباط های مهره های کمر شود.
اگر در وضعیت فیزیکی ضعیفی هستید، فشار ثابت بر روی کمرتان می تواند اسپاسم عضلانی دردناکی را ایجاد کند.
راستای نامناسب بدن که اغلب به علت پوزیشن های نامناسب و غلط حین مطالعه طولانی و کار اتفاق می افتند و منجر به ایجاد گره های عضلانی و اسپاسم های عضلانی می شوند.
بیرون زدگی دیسک ها یا شکستگی دیسک ها. دیسک ها به عنوان بالشی بین استخوان ها (مهره ها) در ستون فقرات عمل می کنند. مواد نرم در داخل یک دیسک می توانند متورم گردند و یا پاره شوند و به یک عصب فشار وارد کنند.
با این حال، شما ممکن است دچار بیرون زدگی دیسک یا کم آبی دیسک باشید بدون آنکه کمر دردی داشته باشید.
مشکلات دیسک در اغلب موارد به طور تصادفی و هنگامی که شما برای برخی از دلایل دیگر از ستون فقرات خود عکس اشعه X میگیرید، تشخیص داده می شود.
آرتروز : استئوآرتریت می تواند بر قسمت پایین کمر تاثیر بگذارد. در برخی موارد، آرتریت در ستون فقرات می تواند منجر به محدود شدن فضای اطراف نخاع شود، همچنین اگر رباط پشت نخاع ضخیم شود فضای نخاع را محدود کرده که این وضعیت تنگی نخاعی (spinal stenosis) نامیده می شود.
بی نظمی اسکلتی. وضعیتی است که در آن ستون فقرات شما به یک سمت خمیده می شود (اسکولیوز) و این مشکل می تواند منجر به درد کمر نیز بشود، اما معمولا این اتفاق تا میان سالی نمی افتد اما ممکن است در کودکی و نوجوانی نیز اتفاق بیوفتد.
پوکی استخوان. اگر استخوان های شما پوک و شکننده باشند منجر به درد عمقی و در موارد شدید مهره های ستون فقرات شما ممکن است در اثر فشار دچار شکستگی شوند.
بیشتر بخوانید : راه کارهای فیزیوتراپی برای پوکی استخوان
هر کسی ممکن است دچار کمر درد شود، حتی کودکان و نوجوانان. عوامل زیر ممکن است شما را در معرض خطر ابتلا به درد کمر قرار دهند:
شما می توانید با بهبود شرایط جسمانی، یادگیری و تمرین حرکات بدنی مناسب، از درد کمر یا از عود کردن آن جلوگیری کنید.
برای آنکه کمرتان را سالم و قوی نگه دارید:
در فیزیوتراپی کمر، متخصص فیزیوتراپی ورزشهایی که موجب کشیدگی و ضربه خودردن کمر نشوند، امکان دارد باعث افزایش قدرت و استقامت کمر و عملکرد بهتر عضلات شوند.
انجام ورزش های هوازی ، مانند پیاده روی و یا دویدن آرام به بدن کمتر فشار وارد میکنند.
پیاده روی و شنا، انتخاب های خوبی هستند. در مورد فعالیت هایی که می توانید امتحان کنید با فیزیوتراپیست یا پزشک خود صحبت کنید.
ورزش های ناحیه شکم و عضلات کمر که میتوانند باعث تقویت میان تنه شوند، کمک خواهند کرد که عضلات ایجاد شده به عنوان یک پوشش طبیعی برای کمر کار کنند.
انعطاف پذیری در ناحیه مفصل ران و پاهای باعث می شود که استخوان های لگن تنظیم شده و کمر وضعیت بهتری را داشته باشد.
یک متخصص فیزیوتراپی تمرینات کاربری و مناسبی را به شما پیشنهاد میکند.
اضافه وزن موجب کشیدگی عضلات و افزایش فشار بر روی دیسک های کمر می شود. اگر اضافه وزن دارید، کاهش وزن تاثیر بسیار مثبتی بر کاهش درد ناحیه کمر خواهد داشت.
در مورد راه های ترک سیگار با پزشک خود صحبت کنید.
از حرکاتی که موجب پیچ و تاب خوردن و یا فشار آمدن به کمر می شود، خودداری کنید.
۱- هوشمندانه بایستید. قوز نکنید
وضعیت بدنی خود را در ناحیه لگن در یک حالت خنثی نگه دارید. اگر باید برای مدت طولانی بایستید، یکی از پاهایتان را بر روی سطحی قرار دهید که کمی بلندتر است تا قسمتی از فشار وزن را از روی کمرتان بردارید.
بعد از مدتی جای پاهای خود را عوض کرده و پای دیگر را بر روی آن سطح بگذارید.
۲- صحیح بنشینید
صندلی را انتخاب کنید که از نظر ارگونومی شرایط مناسبی را برای حمایت از کمر فراهم می کند و دسته صندلی و پایه های گردان داشته باشد.
قرار دادن یک بالش یا حوله رول شده (یا لوازم ارگونومی مخصوص پشت کمر برای صندلی) در پشت کمر می تواند انحنای طبیعی کمر را حفظ کند.
زانو و ناحیه کمر را در یک ارتفاع یکسان نگه دارید. موقعیت خود را مکررا، حداقل هر نیم ساعت، تغییر دهید.
بیشتر بخوانید : وضعیت مناسب بدن هنگام کار
۳- هوشمندانه اجسام را بلند کنید
در صورت امکان از بلند کردن اجسام سنگین اجتناب کنید، اما اگر شما باید چیزی سنگینی را بردارید، بگذارید پاهای شما این کار را انجام دهند.
کمر خود را راست نگه دارید و عضلات شکم خود را کمی منقبض کرده- بدون چرخش – و فقط از زانوها خم شوید. بار را نزدیک بدن خود نگه دارید. اگر جسم سنگین باشد یا بلند کردن آن سخت باشد، یک شریک برای بلند کردن آن پیدا کنید.
۴- در هنگام خرید مراقب باشید
از آنجا که کمردرد مشکل شایعی است، محصولات متعددی به شما وعده ی پیشگیری یا تسکین را می دهند.
اما شواهد قطعی در مورد موثر بودن کفش های ویژه، چیز هایی که در داخل کفش قرار داده می شود، نگهدارنده های کمر و کمربند های طبی، مبلمان خاص طراحی شده برای این مشکل و یا برنامه های مدیریت استرس وجود ندارد.
علاوه بر این، به نظر نمی رسد که یک نوع تشک وجود داشته باشد که برای افراد مبتلا به کمر درد بهترین گزینه باشد. شما باید به دنبال چیزهایی باشید که باعث می شوند تا بیشتر احساس راحتی کنید.
بیشتر بخوانید : ۱۰ عادت روزانه برای توقف و درمان کمر درد
پزشک یا متخصص فیزیوتراپی کمر را معاینه کرده و توانایی در نشستن، ایستادن، راه رفتن و بلند کردن پاهایتان را ارزیابی می کند.
متخصص فیزیوتراپی همچنین امکان دارد از شما بخواهد میزان درد خود را بین ۰ تا ۱۰ نمره و امتیاز دهی کنید و در مورد اینکه چگونه با دردتان کنار می آیید با شما صحبت کند.
این ارزیابی ها مشخص می کنند که علت درد کمر چیست، بعد از چه میزان حرکت درد شما را وادار می کند که حرکت را متوقف کنید و یا اینکه آیا اسپاسم عضلانی دارید یا خیر.
مخصصین همچنین می توانند به جلوگیری از مشکلاتی که می توانند موجب جدی تر شدن درد کمر شوند، کمک کنند.
اگر دلیلی وجود داشته باشد که مشکلات خاصی موجب ایجاد درد کمر شده باشند، مخصص شما را به انجام چند تست برای تشخیص دقیق تر راهنمایی میکند
اشعه ایکس
این تصاویر تنظیم بودن یا نبودن استخوان های شما، لغزندگی مهره های کمر، آرتروز یا شکستگی استخوان را نشان می دهند. این تصاویر به تنهایی مشکلات نخاعی، عضلاتی، اعصاب و دیسک ها را نشان نمی دهد.
MRI یا سی تی اسکن
این اسکن تصاویری را تولید می کند که می توانند فتق دیسک یا مشکلات مربوط به استخوان ها، ماهیچه ها، بافت ها، تاندون ها، اعصاب، رباط ها و عروق خونی را نشان دهد.
آزمایش های خون
این آزمایش ها می توانند عفونت یا هر مشکل دیگری که ممکن است باعث درد شما شده باشد را تعیین کنند.
اسکن استخوان
در موارد نادر، پزشک ممکن است برای جستجوی تومورهای استخوانی یا شکستگی هایی که در اثر فشار و به علت پوکی استخوان رخ داده اند، از اسکن استخوان استفاده کند.
آزمایش عصبی
الکترومیوگرافی یا تست نوار عصب و عضله (EMG) ضربات الکتریکی تولید شده ، سرعت و قدرت عصب ها توسط اعصاب و پاسخ عضلات شما را اندازه گیری می کند. این آزمایش می تواند فشار عصب ناشی از فتق دیسک یا تنگ شدن کانال نخاعی (spinal stenosis) را تعیین کند.
اغلب کمر درد های حاد پس از چند هفته درمان خانگی بهبود می یابند. با این حال، شرایط ممکن است برای هر فرد متفاوت باشد و از طرف دیگر کمر درد یک مشکل پیچیده است و ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد.
کمر درد بسیاری از افراد، برای مدت طولانی از بین نمی رود، اما فقط تعداد کمی از افراد دچار درد شدید و مداوم در کمر می شوند.
حتی در شرایطی که کمر درد حاد داشته باشید، ممکن است فقط با استفاده از دارو های مسکن بدون نسخه، ماساژ و گرم کردن کمر، مشکلتان کاملا بر طرف شود. در این شرایط استراحت در رختخواب توصیه نمی شود.
تا آنجا که می توانید تحمل کنید به فعالیت های خود ادامه دهید. سعی کنید فعالیت های سبک مانند پیاده روی و فعالیت های روزمره زندگی را انجام دهید.
فعالیت هایی که باعث افزایش دردتان می شود را متوقف کنید، اما به خاطر ترس از درد از فعالیت کردن اجتناب نکنید.
اگر درمان های خانگی بعد از چند هفته کارگر نبودند، پزشک شما ممکن است داروهای قویتری را تجویز کند و یا سایر روش های درمانی را پیشنهاد دهد.که قطعا بهترین روش درمانی فیزیوتراپی درد کمر می باشد.
بسته به نوع کمر درد ، ممکن است موارد و داروهای زیر توصیه توصیه شود:
۱- دارو های مسکن درد بدون نسخه (OTC) :داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مانند داروهای ایبوپروفن (Advil، Motrin IB، و غیره) یا ناپروکسن سدیم (Aleve) ممکن است از کمر درد حاد تسکین دهد.
این داروها را فقط طبق دستور پزشک خود مصرف کنید. مصرف بیش از حد آنها می تواند عوارض جانبی جدی را ایجاد کند.
اگر داروهای ضد درد OTC درد شما را کاهش ندهند، پزشک یا فیزیوتراپیست شما ممکن است دارو های NSAID (داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی) را تجویز کند.
۲- آرام بخش های عضلانی: اگر درد کمر خفیف یا متوسط با داروهای مسکن درد OTC بهبود نیابد، پزشک ممکن است یک آرام بخش عضلانی را نیز تجویز کند. آرام بخشهای عضلانی می توانند باعث سرگیجه و خواب آلودگی شما شوند.
۳- مسکن هایی برای دردهای موضعی کمر
این داروها کرم ها، ضمادها یا پمادهایی هستندکه شما به پوست خود در محل دردتان می مالید.
۴- دارو های مخدر و آرام بخش
داروهایی که دارای مواد مخدر هستند مانند اکسی کدون (oxycodone) یا هیدروکودون (hydrocodone) ممکن است برای مدت کوتاهی با نظارت دقیق پزشک مورد استفاده قرار گیرند.
مواد مخدر به خوبی برای دردهای مزمن اثر نمی کند، بنابراین معمولا مصرف آنها برای کمتر از یک هفته تجویز می شود.
۵- داروهای ضد افسردگی
مصرف دوزهای کم برخی از انواع داروهای ضد افسردگی – به ویژه دارو های ضد افسردگی تری سیک لیک، مانند آمی تریپتیلین (amitriptyline)- نشان داده است که جدای از تاثیری که در درمان افسردگی دارند، برخی از انواع دردهای مزمن کمر را نیز کاهش می دهند.
۶- تزریقات
اگر اقدامات دیگر درد شما را از بین نبرد و اگر درد به پاهایتان نیز سرایت کند، ممکن است کورتیزون (یک دارو ضد التهابی) یا داروهای بی حس کننده را در قسمت های اطراف نخاع (فضای اپیدورال_ epidural space) تزریق کند.
تزریق کورتیزون معمولا به کاهش التهاب در اطراف ریشه های عصبی کمک می کند، اما این کاهش درد معمولا بیشتر از چند ماه طول نمی کشد.
۷- آموزش کمر
برای آموزش دادن به افرادی که دچار کمر درد هستند هیچ برنامه آموزشی مطلق وجود ندارد که به طور عمومی پذیرفته شده باشد.
بنابراین آموزش ممکن است شامل یک کلاس، صحبت با دکتر، منابع نوشتاری یا یک ویدیو باشد.
آموزش ها بر اهمیت فعال ماندن، کاهش استرس و نگرانی و یادگیری راه هایی برای جلوگیری از آسیب های آینده تأکید می کنند. بهترین آموزش کمر استفاده از مدرسه کمر می باشد که توسط فیزیوتراپیست به شما آموزش داده می شود.
یک متخصص فیزیوتراپی می تواند درمان های مختلفی را برای کمک به درمان شما بکار بگیرد نظیر :
با تسکین درد، متخصص فیزیوتراپی تمریناتی را برای افزایش انعطاف پذیری، تقویت عضلات کمر و عضلات شکمی و بهبود وضعیت بدنی آموزش می دهد.
استفاده منظم از این تکنیک ها می تواند به جلوگیری از بازگشت درد کمک کند. بدون شک فیزیوتراپی کمر مهمترین بخش درمان کمر درد است چرا که بدون استفاده از هر نوع دارو و جراحی به درمان کامل درد کمر می انجامد.
کلینیک فیزیوتراپی دایان، کلینیک پیشرفته فیزیوتراپی در شمال تهران با ارائه راه کارهای مشاوره، بهبود و درمان حرفه ای در زمینه کمر درد و درهای عضلانی ناحیه کمر فعالیت می کند. جهت دریافت نوبت و یا مشاوره فیزیوتراپی و درمان درهای کمر با ما تماس بگیرید.
تعداد کمی از افراد برای درمان درد کمرشان نیاز به جراحی پیدا می کنند.
اگر شما درد شدیدی دارید که حتی به سمت پاهایتان کشیده می شود یا موجب فشار عصبی و در نتیجه ی آن ضعف عضلانی پیشرونده می شود، یا اگر بی اختیاری ادرار و مدفوع دارید ممکن است انجام جراحی برایتان مفید باشد.
در غیر این صورت جراحی معمولا برای مشکلات ساختار اسکلتی مانند تنگ شدن کانال نخاعی بسیار شدید (spinal stenosis) یا فتق دیسک شدید که از طریق روش های دیگر قابل درمان نیستند، انجام می شود.
درد پایین کمر یک مشکل دردناک و ناتوان کننده است.
خوشبختانه فعال ماندن از لحاظ فیزیکی موثرترین و مقرون به صرفه ترین راه تسکین کمر درد یا پیشگیری از آن است.
درد پایین کمر مورد شایعی است.حدود ۸۰ درصد از افراد زمانی در طول زندگی شان دچار درد پایین کمر می شوند.
اگرچه منشاء این درد متفاوت است اما تغییرات ناشی از آسیب های اسکلتی- عضلانی در ساختار ناحیه پایین کمر، اصلی ترین دلیل این مشکل در نظر گرفته می شود.
سیستم اسکلتی عضلانی از استخوان ها، ماهیچه ها، تاندونها، رباط ها و بافت های همبند دیگر تشکیل شده است.
این سیستم به بدن فرم می دهد و حمایت و پایداری لازم را برای آن فراهم می کند.
در بعضی مطالعات ماهیچه های دیگری که نقش مهمی در حفظ انحناهای نرمال ستون فقرات دارند، به درد پایین کمر ارتباط داده شده اند.
این ماهیچه ها شامل ماهیچه های خم کننده مفصل ران و عضلات همسترینگ هستند.
درد خفیف پایین کمر معمولاً طی چند روز یا چند هفته خود به خود بهتر می شود.
در صورتی که درد بیش از ۳ ماه ادامه پیدا کند، مزمن در نظر گرفته خواهد شد.
در هر صورت فعال ماندن از لحاظ فیزیکی و انجام حرکات کششی به طور منظم در کاهش درد پایین کمر و پیشگیری از عود مجدد آن بسیار موثر است.
در ادامه به معرفی ۸ حرکت کششی برای درد پایین کمر می پردازیم. شما می توانید همه آنها را به راحتی در منزل و با کمترین امکانات یا بدون نیاز به هیچ وسیله ای انجام دهید.
درد پایین کمر یک عارضه بسیار شایع است که می توان با ورزش و حرکات کششی آن را تسکین داد یا از آن پیشگیری کرد.
کشیدن زانوها به سمت سینه موجب افزایش طول ماهیچه های پایین کمر و کاهش تنش و درد میشود.
برای اجرای کشیدن زانوها به سینه:
برای سخت تر کردن این کشش همزمان هر دو زانو را به سمت سینه بکشید و برای ۱۵ تا ۲۰ ثانیه در این حالت نگه دارید.
این کار را ۳ بار تکرار کنید و بین هر تکرار ۳۰ ثانیه برای استراحت وقفه بیاندازید.
تمرین کشیدن زانو به سمت سینه را با دراز کشیدن به روی کمر و ابتدا کشیدن یک زانو و سپس هر دو زانو به سمت سینه و نگه داشتن آن در آن حالت انجام دهید.
حرکت کششی چرخش تنه میتواند به کاهش تنش در پایین کمر کمک کند. این کشش همچنین ماهیچه های میان تنه از جمله ماهیچههای کمر و شکم و ماهیچه های اطراف لگن را به کار می گیرد.
برای اجرای کشش چرخش تنه:
نحوه انجام کشش چرخش تنه، در کنار هم نگه داشتن زانوها و بالا آوردن آنها به سمت سینه و چرخش آرام زانوها به هر طرف و نگه داشتن آنها در آن حالت است.
کشش گربه گاو یک ورزش مفید برای کمک به افزایش انعطاف پذیری و کاهش تنش در پایین کمر و ماهیچه های میان تنه است.
برای انجام کشش گربه گاو:
شما همچنین می توانید این تمرین را بر روی یک صندلی و در حالی که پاهایتان صاف بر روی زمین است و دست هایتان بر روی زانوهایتان قرار دارد انجام دهید.
به همین دلیل این تمرین یک ورزش عالی برای محل کار است. شما میتوانید در بین کارهایتان هر بار چند کشش انجام دهید.
نحوه انجام کشش گربه گاو قوس دادن کمر به سمت بالا برای پوزیشن گربه و پایین آوردن لگن برای پوزیشن گاو است.
تمرین متمایل کردن لگن به سمت بالا یک روش ساده اما مفید برای برطرف کردن سفتی ماهیچه های کمر و حفظ انعطاف پذیری آنهاست.
برای انجام تمرین چرخش لگن:
۱. به پشت دراز بکشید. زانوهایتان را خم نگه دارید و پاهایتان صاف بر روی زمین و بازوهایتان در دو طرف بدنتان باشد. انحناهای طبیعی ستون فقرات کمی پایین کمرتان را از روی زمین بلند میکند.
۲. به آرامی پایین کمرتان را قوس دهید و ناحیه معده را به سمت بیرون فشار دهید. سعی کنید میان تنه تان را در یک حالت پایدار نگه دارید.
۳. برای ۵ تا ۱۰ ثانیه در این حالت بمانید و سپس استراحت کنید.
۴. به آرامی پایین لگن تان را به سمت بالا متمایل کنید. دقت کنید که لگن نباید از روی زمین بلند شود. با این کار عضلات شکم و باسن سفت میشوند.
۵. با انجام این کار باید حس کنید که پایین کمرتان به زمین فشار داده می شود.
۶. برای ۵ تا ۱۰ ثانیه در این حالت بمانید سپس استراحت کنید.
۷. با تکرار ۱۰ تا ۱۵ حرکت در هر روز شروع کنید. تعداد دفعات تکرار را تا ۲۵ الی ۳۰ حرکت افزایش دهید.
با سفت کردن ماهیچه های شکم و متمایل کردن پایین لگن به سمت سقف، کمرتان را به زمین بچسبانید.
تصور می شود که سفتی ماهیچه های همسترینگ (ماهیچه هایی که در پشت ران ها قرار دارند) یک علت شایع برای درد و جراحات پایین کمر است.
کشش خم شدن به جلو در حالت نشسته، ماهیچه های همسترینگ را برای کاهش سفتی و بر طرف کردن تنش موجود در ستون فقرات کشش می دهد.
برای اجرای حرکت کششی خم شدن به جلو در حالت نشسته:
بر روی زمین بنشینید و پاهایتان را در جلوی بدن تان دراز کنید.
یک حوله معمولی حمام را در ناحیه پاشنه به دور پایین پایتان بیندازید.
به آرامی از مفاصل ران به سمت جلو خم شده و شکم تان را به سمت ران هایتان ببرید.
در حالی که کمرتان را صاف نگه داشته اید، از حوله برای کمک به نزدیک کردن شکم به پاها استفاده کنید.
برای ۳۰ ثانیه در این حالت بمانید. ۳۰ ثانیه استراحت کنید و ۳ بار این کار را تکرار کنید.
شما میتوانید تنش ایجاد شده در این کشش را با گرفتن حوله در جایی نزدیک به پا یا دورتر از پا افزایش یا کاهش دهید.
همان طور که به مرور زمان انعطاف پذیری تان بیشتر می شود میتوانید مدت زمان حفظ کشش را افزایش یا فاصله زمانی بین کشش ها را کاهش دهید.
در حالی که بر روی زمین نشسته اید و پاهایتان را در جلوی بدنتان دراز کرده اید، یک حوله را به دور پایین پاشنه پایتان قلاب کنید و از آن برای کشاندن خودتان به سمت جلو و کشش ماهیچه های همسترینگ و پایین کمر استفاده کنید.
تمرین چرخش فلکسیون به کشش عضلات پایین کمر و باسن کمک میکند. برای اجرای تمرین چرخش فلکسیون :
درحالیکه یکی از زانوهایتان خم شده و پایتان را پشت زانوی خم نشده گیر داده اید، با رساندن کتف به زمین به آرامی میان تنه تان را به عقب بچرخانید تا کشش ملایمی را در پایین کمر تان حس کنید.
از یک فوم رولر یا یک کوسن سفت برای اجرای این تمرین استفاده کنید.
این تمرین با بالا نگه داشتن کمر به وسیله یک شی کمکی از فشار روی پایین کمر می کاهد.
برای اجرای حرکت پل با شی کمکی:
بعد از قرار دادن یک فوم رولر یا یک بالش محکم در زیر مفاصل ران کل بدنتان را آرام کنید.
مشابه تمرین پل با کمک یک شی، در تمرین بلی فلاپ یا پایین افتادن شکم، پایین کمر با استفاده از یک حوله رول شده بالا نگه داشته می شود تا فشار وارد بر این ناحیه کاهش یابد.
برای اجرای تمرین پایین کشیدن شکم:
بیشتر بخوانید : ۱۰ ورزش برای کاهش کمر درد
بر روی سینه دراز بکشید، به طوری که حوله یا پتوی رول شده زیر استخوان های مفاصل ران تان قرار گیرد. سپس سعی کنید تمام بدنتان در حالتی آرام قرار گیرد.
درد پایین کمر یک عارضه دردناک است که بسیاری از افراد به آن مبتلا هستند.
فعالیت فیزیکی منظم و انجام حرکات کششی راه هایی هستند که تاثیرشان در کاهش درد پایین کمر و پیشگیری از عود مجدد آن ثابت شده است.
چرخاندن تنه، متمایل کردن لگن به بالا و انجام حرکت پل با کمک یک شی فقط چند مورد از تمرین های مفید برای تسکین درد پایین کمر هستند.
برای ارزیابی درد کمر ، تشخیص علت کمردرد و دریافت یک برنامه تمرینی شخصی و شروع فیزیوتراپی کمر به کلینیک دایان در شمال تهران مراجعه کنید.
شماره تماس های کلینیک فیزیوتراپی دایان جهت دریافت نوبت حضوری : ۰۲۱۲۲۷۸۶۰۴۹ – ۰۹۱۲۸۳۴۰۵۳۶
6 دیدگاه
بسیار عالی
مثل همیشه مقاله کمر کامل و جامع بود.
آقای دکتر حیدریان عالی هستند.
باتشکر
با تشکر از پیام محبت آمیز شما دوست عزیز
انشالله همیشه شاد و سلامت باشید.
سلام سایت خوبی دارین
🙏🌹
[…] بیشتر بخوانید: مقاله جامع علل کمر درد و فیزیوتراپی آن […]