فیزیوتراپی آرتروز

فیزیوتراپی آرتروز زانو
فیزیوتراپی آرتروز زانو
بنر تماس با فیزیوتراپی دایان

آرتروز زانو یکی از شایع ترین علل بروز دردهای مفصل زانو می باشد. آرتروز شایع ترین بیماری روماتیسمی و همچنین بیماری اسکلتی عضلانی می باشد که به علت تغییرات مختلف در فیزیولوژی، بیومکانیک و بیوشیمی غضروف مفصلی ایجاد می شود. این تغییرات موجب از بین رفتن پیشرونده و تدریجی غضروف مفصلی همراه با تغییر شکل استخوان زیر غضروف می شوند(فیزیوتراپی آرتروز).

درد بدن و فیزیوتراپی

از درد و کوفتگی بدن خسته شدی؟
تماس بگیر و وقت معاینه یا فیزیوتراپی تنظیم کن!

آرتروز علت اصلی بروز بیاری از ناتوانی ها است. مثلا آرتروز زانو موجب ناتوانی در بالارفتن از پله و پیاده روی میشود. با افزایش سن میزان شیوع آن بیشتر می شود.

 علت ایجاد آرتروز

علت اصلی ارتروز هنوز ناشناخته است اما عللی که احتمال آن را بالا میبرند شامل: سن، جنس، نژاد، وضعیت هورمون و تراکم استخوانی، تغذیه و ژنتیک، چاقی ، عوامل شغلی(آرتروز انگشت شست در بلیط فروش ها، آرتروز زانو در ورزشکاران، آرتروز آرنج در کارگران ذوب فلزات شایع تر است)، ضعف عضلانی، اختلالات مادرزادی و…

آرتروز باعث تخریب غضروف مفصلی و بروز تغییراتی در استخوان های اطراف مفصل می شود. ارتروز در ابتدا غضروف مفصلی را درگیر کرده و باعث ایجاد ادم و ورم میشود. با پیشرفت تخریب غضروف ایجاد شکاف و گودشدگی تا سطح استخوان زیر غضروف پیش میرود که بعدا استخوان زیر غضروف ممکن است خورد شده و دچار کیست های ریز شود. این امر ادامه  پیدا کرده و منجر به ساخت استخوان در حاشیه مفصل(استئوفیت) شده که این استئوفیت ها با غضروف کم کیفیت پوشانده می شود. این امر همچنین منجر به فیبروز کپسول و محدودیت دامنه حرکتی و همچنین کاهش فضای مفصلی می شود.

تشخیص آرتروز

ارتروز بیشتر مفاصل تحت فشار و تحمل کننده وزن و یا مفاصل دارای حرکات ظریف را درگیر میکند. آرتروز زانو شایعترین مفصل درگیر می باشد.

  1. درد : معمولا با فعالیت تشدید شده و با استراحت بهبود می یابد. درد ارتروز عمقی، مداوم و مبهم بوده که با فعالیت بعداز مدتی بی حرکتی و با فعالیت شدید تشدید می شود. با پیشرفت بیماری ممکن است در حالت استراحت نیز بروز کند.
  2. سفتی حرکتی: محدودیت و کاهش دامنه حرکتی مفصل
  3. کریپتیشن: ایجاد صدا هنگام حرکت در مفصل
  4. تغییرشکل مفصل: مثلا در آرتروز زانو با پیشرفت بیماری پاها حالت پرانتزی میشود.

مفاصلی که ممکن است در آرتروز درگیر شوند شامل:

فیزیوتراپی آرتروز زانو
فیزیوتراپی آرتروز زانو

 آرتروز گردن و ارتروز کمر ، آرتروز مفصل ران ، آرتروز زانو ، ارتروز شست پا ، ارتروز انگشت دست ، ارتروز مچ دست ، ارتروز شانه ، آرتروز آرنج ، ارتروز مچ پا و …

فیزیوتراپی ارتروز
فیزیوتراپی آرتروز

درمان آرتروز

دارو درمانی در آرتروز :

برای کاهش درد معمولا از داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی، کورتیکو استروئید داخل مفصل، تزریق هیالرونیک اسید و….

جراحی آرتروز :

جراحی در مرحله آخر بیماری زمانی که درد شدید زندگی فرد را مختل کرده است انجام می شود.

فیزیوتراپی آرتروز :

هدف فیزیوتراپی در آرتروز جلوگیری از ضربه و فشار به مفصل درگیر، بهبود قدرت عضله، بهبود تغذیه غضروف ، کاهش درد و بازگرداندن بیمار به سطح عملکردی مناسب می باشد.

درمان های الکتریکی و حرارتی در فیزیوتراپی : انواع تحریکات الکتریکی شامل تنس ، اولتراسوند ، اف ای اس ، الکترواکوپانکچر ، مگنت ، لیزر پرتوان ، شاک ویو ، سرما درمانی ، گرما درمانی ، بیوفیدبک و… در کاهش درد ، التهاب ،و سفتی ناشی از ارتروز و همچنین افزایش تغذیه غضروف و … موثر هستند.

درمانهای دستی : انواع درمان های دستی در فیزیوتراپی جهت کاهش درد، بهبود حرکت و افزایش عملکرد مفصل به کار گرفته می شود.

تمرین درمانی(ورزش درمانی) :

تمرینات تقویتی و کششی و تمرینات دامنه حرکتی برای آرتروز بسیار مفید می باشد. تمرین هایی مانند شنا، دوچرخه سواری و پیاده روی بسیار مناسب می باشند ولی دویدن و تمرینات پرشی به هیچ وجه توصیه نمی شود. عضلات قوی از مفصل محافظت می کنند و باعث بهتر شدن مکانیسم حمایت طبیعی بدن شده و استرس ها و ضربات وارد شده به مفصل را می کاهد.

توصیه هایی که به افراد داری مشکل آرتروز می توان کرد: کاهش وزن، پرهیز از اشتغال شدید، استفاده از دستشویی فرنگی و همچنین استفاده از ارتز و اسپلینت هم می تواند بسیار کمک کننده باشد.

آب درمانی و انجام ورزش ها در آب نیز به مقدار زیاد به بهبودی آرتروز کمک می کند.

فیزیوتراپی بی اختیاری ادرار ، کلینیک فیزیوتراپی ، فیزیوتراپی روماتیسم ، فیزیوتراپی کمردرد ، فیزیوتراپی قلهک ، فیزیوتراپی دایان ، فیزیوتراپی دولت ، بهترین کیلینیک فیزیوتراپی قلهک ، بهترین  فیزیوتراپی خیابان دولت ، هزینه فیزیوتراپی ، فیزیوتراپی در منزل .

در انتها شماره تماس‌های کلینیک فیزیوتراپی دایان جهت دریافت نوبت حضوری فیزیوتراپی مچ دست و فیزیوتراپی در منزل02122786049 – 09128340536

0 0 امتیازها
امتیازدهی

بفرست برای کسی که نیاز داره ببینه . . .

بیشتر در این رابطه بخوانید

آخرین مقالات در فیزیوتراپی دایان

عضویت
اطلاع دهی برای
guest

3 نظرات
جدیدترین
قدیمی‌ترین
بارخورد درون خطی
نمایش همه دیدگاه‌ها
لیلا
لیلا
5 سال قبل

👍

محسن
محسن
5 سال قبل

ببخشید شما برای ارتروز زانو لیزر درمانی هم انجام میدید؟

فیزیوتراپی دایان
فیزیوتراپی دایان
پاسخ دادن  محسن
5 سال قبل

سلام دوست عزیز
بله فیزیوتراپی پیشرفته دایان مجهز به کلیه دستگاههای مورد نیاز برای آرتروز می باشد.

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.