شاید برای شماهم سوال باشد که لیزر درمانی چیست؟ در لیزر درمانی یکی از درمان های رایج در فیزیوتراپی ، لیزر با طول موج ها و مدت زمان مختلف به بافت های نرم نفوذ می کند تا انرژی مستقیماً به سلول های بافت های آسیب دیده وارد شود.
این تأثیر برای پوست، عضلات، رباط ها، تاندون ها، عصب ها، غضروف ها و استخوان های آسیب دیده تاثیرگذار و مفید است.
از درد و کوفتگی بدن خسته شدی؟
تماس بگیر و وقت معاینه یا فیزیوتراپی تنظیم کن!
فهرست مطالب :
- لیزر درمانی چیست
- پرتو لیزر در بدن چه می کند؟
- طرز کار لیزر درمانی
- چرا درمان با لیزر
- چه بیماری هایی توسط لیزر درمانی درمان می شوند؟
- به چند جلسه لیزر درمانی نیاز دارید؟
- تماس با ما و دریافت نوبت
حدود 10 درصد به درمان سریع پاسخ می دهند و رفع سریع درد و کاهش ورم قابل مشاهده خواهد بود. در کانادا هزاران بیمار از سال ۱۹۹۷ تا کنون با لیزرتراپی درمان شده اند.
خود لیزر درمانی دردناک نیست ولی برخی بیماران حس گرما در طول درمان داشتند.
لیزر از طریق سَری های مخصوص منتقل شده و نفوذ عمیق هم از طریق پروب هایی صورت می گیرد که به بافت های جراحت دیده عمیق می رسند.
لیزر درمانی درد و ورم در مفاصل آسیب دیده را کم کرده و به سالمندان با آرتروز مزمن و به جوانان ورزشکار با آسیب های مفصلی حاد یا کشیدگی مفاصل کمک می کند.
۵ تا ۸ جلسه درمانی توسط پزشک متخصص تجویز شده و اغلب بیمار شاهد تغییر جزیی بعد از ۳ تا ۴ جلسه درمان می شود و سپس بهبودی عظیم در ۸۰ تا ۸۵ درصد بیماران به وجود می آید.
تعداد کمی از بیماران بعد از ۲ تا ۳ جلسه درمانی کاملا خوب می شوند. در لیزر درمانی از سیستم بیوفلکس استفاده می شود که خاستگاه اش کاناداست و نتیجه ۲۰ سال تحقیق و بررسی های بالینی است.
لیزر بیوفلکس در آمریکا کانادا اروپا و آسیا استفاده میشود.
بیشتر بخوانید : لیزر پرتوان
لیزر درمانی چیست؟
در توضیح لیزر درمانی چیست باید گفت که لیزر درمانی یا لیزر تراپی، تحریک با انرژی پایین و کم شدت است و از نور قرمز و مادون قرمز با طول موج و شدتی خاص استفاده می شود و ۳۰ سال است که پروسه احیای سلولی را تسهیل می کند.
لیزر از دهه 1960 وجود داشته و کارگردانان فیلم های علمی تخیلی از پتانسیل آن برای استفاده در جلوه های بصری آگاه هستند.
سرانجام لیزر به سایر زمینهها از جمله پزشکی و توانبخشی نیز راه یافته و به ابزاری قدرتمند برای بهبودی و درمان تبدیل شده است.
در طی 10 سال قدرت و تمرکز لیزرها روز به روز افزایش یافته و لیزرهای سطح پایین برای درمان انواع بیماری های ارتوپدی مورد استفاده قرار گرفته اند.
لیزر درمانی که تحت عنوان لیزر بافت عمیق یا لیزر کلاس چهار نیز شناخته می شود در روش های درمانی تحول ایجاد کرده و باعث تسکین درد و بهبود بیماران می شود.
در لیزر درمانی از لیزر کم توان و پرتوان فیزیوتراپی برای مقاصد درمانی و توانبخشی استفاده می شود و نباید با لیزرهای پرتوان که در جراحی های مخصوص برداشت بافت استفاده میشوند، اشتباه گرفته شوند.
لیزر چیست و چگونه عمل می کند؟
لیزر درمانی یک روش غیر تهاجمی برای رفع درد و ترمیم بافت ها بوده و به کاهش التهاب و درد و همچنین تسریع روند بهبودی بیماری های متفاوتی که در محیط های بالینی با آن ها مواجه هستیم کمک می کند.
در لیزر درمانی با انتشار نور فوتونیک در سلولی که در روند بهبودی اختلال به وجود آورده است تغییر ایجاد می شود.
انرژی نوری دریافت شده توسط سلول ها با افزایش جریان خون، ترمیم بافت و کاهش درد کلی منجر به بازسازی ناحیه آسیب دیده می شود.
پرتو لیزر در بدن چه می کند؟
تولید ATP ( آدنوزین تری فسفات) را تحریک می کند. ATP مولکولی است که انرژی حمل می کند. سلول ها از این انرژی استفاده می کنند تا مواد مغذی وارد کرده و مواد زائد خارج را خارج کنند.
این امر منجر به بهبود سریع تر تمام ساختارهای بدن مثل عضلات، تاندون ها، روباط ها و غیره می شود.
باعث تحریک کلاژن سازی می شود. کلاژن پروتئینی ست که در کل بدن ما وجود دارد و برای جایگزین کردن بافت های فرسوده و یا ترمیم آسیب بافت ها استفاده می شود.
تولید سریع تر کلاژن باعث کاهش شکل گیری زخم می شود.
لیزر درمانی باعث کاهش درد می شود. لیزر تاثیر بسزایی روی سلول های عصبی دارد و سبب مسدود شدن انتقال درد از عضلات ملتهب، تاندون ها و رباط ها به مغز می شود.
فعالیت سیستم لنفاوی را سرعت می بخشد. سیستم لنفاوی سیستمی است که مایعات موجود در بدن را فیلتر می کند.
در صورت بروز آسیب، رگ های لنفاوی پاره شده و ورم رخ می دهد. لیزر، این رشته های پاره شده را ترمیم کرده به سرعت ورم را کم می کند.
باعث افزایش شکل گیری رگ های خونی ( آنژیوجنسیس) می شود. با آسیب، رگ های خونی کوچک پاره شده و ورم و التهاب به وجود می آید.
لیزر باعث ترمیم این رگ ها شده که برای بازیابی ذخیره خونی نرمال در ساختارهای آسیب دیده مورد نیاز است.
باعث گردش بیشتر سروتونین و آندورفین در خون می شود. سروتونین یک انتقال دهنده قدرتمند در مغز است و در بیماران افسرده سطح بسیار پایینی دارد.
اندورفین، مواد شیمیایی طبیعی شبهِ مورفین در مغز است و در زمان متعادل شدن درد را کاهش می دهد.
از لیزر برای درمان چه شرایطی استفاده می شود؟
- درد گردن و کمر
- آسیب های شانه و روتاتور کاف
- التهاب تاندون آرنج ، تنیس البو
- مشکلات مرتبط با دست و مچ دست از جمله آرتروز یا سندرم استفاده بیش از حد
- سندرم تونل کارپال
- درد و آرتروز زانو
- شین اسپلینت
- رگ به رگ شدن، کشیدگی و پارگی عضلات
- آسیب های تاندون آشیل
- التهاب و درد پاشنه و کف پا
طرز کار لیزر درمانی چیست؟
فوتون های انرژی به صورت گزینشی توسط سلول های آسیب دیده جذب شده و به انرژی بیوشیمیایی در میتوکندری ها تغییر شکل می دهند که همان مولد نیرو درون سلول ها هستند.
این انرژی تغییر یافته سبب تحریک تولید پروتئین های جدید مورد نیاز برای ترمیم سلولی تاندون، عضله، رگ های خونی و عصب های آسیب دیده می شود.
درست همان طور که گیاهان نور را جذب می کنند تا رشد کرده و ترمیم شوند.
چرا درمان با لیزر؟
لیزر درمان را تا ۵۰ درصد سرعت می بخشد و پروسه طبیعی ترمیم و بهبودی را در بدن با سرعت بسیار زیادی بالا می برد.
یک روش مفید و ایمن است و برای سالمندانی که زانو درد و مفصل درد دارند بسیار کمک کننده می باشد چون توان حرکتی آن ها را بدون درمان های دردناک افزایش می دهد.
بسیاری از بیماران دارای درد های مزمن با استفاده از لیزر درمانی درد خود را کاهش می دهند و سریع تر به زندگی نرمال بازمی گردند.
لیزرتراپی تاثیری ثابت روی پروسه درمانی دارد و در اکثر بیماران بعد از درمان، بازگشت دیده نمی شود.
باعث بهبود دائم بافت ها شده وعلائم را به صورت موقت از بین نمی برد.
چه بیماری هایی توسط لیزر درمانی درمان می شوند؟
- تاندونیتیس ( مثل عضله شانه گردان، تنیس البو ، مچ گلف باز)
- کشیدگی رباط، عضله، تاندون
- آماس کیسه های مفصلی
- پشت درد ( گردن و کمر درد ، بیرون زدگی دیسک )
- آرتروز ( آرتروز استخوان و روماتوئید)
- سندروم تونل کارپال
- کشیدگی های مکرر ( در مچ و دست )
- فاشئیت پلانتار ( در پا و پاشنه )
- فیبرومیالژیا
- هماتوم / کوفتگی
- آسیب عصبی
- سندروم TMJ ( در فک / درد صورت )
پوست:
- بهبود زخم ( تروما، آسیب های بعد از عمل)
- زخم های بهبود نیافته حاصل از دیابت
- زخم های عمیق، کلوئید
- زخم های آترواسکلروز
به چند جلسه لیزر درمانی نیاز دارید؟
زمان بهبودی مورد انتظار در هر شخص متفاوت است. علائم برخی بیماران بلافاصله یا پس از چند جلسه کاهش می یابد، در حالی که برخی دیگر به تدریج نتایج درمان را دریافت می کنند.
تعداد جلسات درمانی برای آسیبهای جدیدتر مانند پیچ خوردگی مچ پا نسبت به یک بیماری مزمن مانند کمردرد که پس از سالها بهبود نیافته است کمتر خواهد بود.
نشان داده شده است که این روش نیز همانند طب سوزنی برای بیماران نتایج طولانی مدت به همراه دارد.
توصیه می شود برای مشاهده تغییرات، لیزر درمانی را به عنوان مکمل جلسات فیزیوتراپی یا کایروپراکتیک در نظر گرفته و دو بار در هفته و حداقل شش مرتبه در این جلسات درمانی شرکت کنید.
بیمار در طول جلسه لیزر درمانی چه انتظاراتی باید داشته باشد؟
لیزر درمانی هیچ دردی نداشته و برخی بیماران گاهی در ناحیه تحت درمان گرمایی خوشایند احساس می کنند. هر جلسه بسته به ناحیه تحت درمان 3 تا 10 دقیقه طول خواهد کشید.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره لیزر و مناسب بودن این روش درمانی برای شرایط خاص خود با یک متخصص فیزیوتراپی ماهر مشورت کنید.
این متخصصان با کمال میل به شما در آگاهی از روش های درمانی و انتخاب مناسب ترین گزینه کمک می کنند.
با ما تماس بگیرید
برای دریافت نوبت و مشاوره در مورد فیزیوتراپی و یا لیزر درمانی جهت شروع فرآیند درمان با کلینیک فیزیوتراپی دایان در شمال شرق تهران تماس بگیرید.
در انتها شماره تماسهای کلینیک فیزیوتراپی دایان جهت دریافت نوبت حضوری فیزیوتراپی مچ دست و فیزیوتراپی در منزل : 02122786049 – 09128340536