کمردرد یکی از رایج ترین و آزاردهنده ترین مشکلات بوده و از عوارض جانبی متداول و ناخوشایند افزایش سن محسوب می شود. کمردرد انواع و دلایل مختلفی دارد، اما اگر بدون اینکه آسیبی دیده باشید و بدون شواهدی از یک بیماری مزمن به این مشکل دچار شوید شاید با دانستن این موضوع تعجب کنید که استرس یا اضطراب ریشه در مشکل شما دارد.
استرس چگونه باعث کمردرد می شود؟
متأسفانه زمانی که کمردرد ناشی از استرس یا اضطراب باشد، اغلب منجر به یک چرخه درد شده و میتواند به یک موضوع بسیار جدی تر تبدیل شود.
به منظور درمان کمردرد استرسی و ناشی از اضطراب باید عوامل استرس زایی که منجر به بروز مشکل می شوند را بررسی کنید.
زمانی که استرس مستقیما منجر به کمردرد می شود
ماساژ تراپیست ها، متخصصان طب سوزنی و فیزیوتراپی همگی این واقعیت را تأیید کرده اند که استرس اغلب باعث ایجاد گره هایی در عضلات کمر بیماران می شود.
قسمت بالای کمر و شانه ها به طور ویژه در معرض این نوع دردهای استرسی هستند.
بیمار با شروع تأثیرگذاری در نتیجه محدودیت های فیزیکی ناشی از این مشکل در معرض خطر ابتلا به کمردرد و آسیب های دردناک و جدی تر قرار خواهد گرفت.
زمانی که استرس به طور غیر مستقیم منجر به کمردرد می شود
استرس یا اضطراب همیشه مستقیما منجر به کمردرد نمی شوند و گاهی ناشی از رفتارها یا سایر واکنشهای فیزیکی مرتبط با استرس و اضطراب هستند.
رفتارهای بسیاری از جمله موارد زیر در افرادی که دارای استرس و اضطراب هستند منجر به کمردرد جدی میشوند:
- بی تحرکی : یکی از عوارض جانبی رایج اضطراب، استرس و افسردگی است که یک مانع ذهنی جدی ایجاد کرده و بسیاری از بیماران قادر به غلبه بر آن نیستند.
وضعیت روانی این افراد آن ها را از انجام فعالیت های بدنی سالم، تمرینات کششی و تصمیم گیری درباره سبک زندگی سالم باز می دارد.
همچنین بی تحرکی می تواند عامل اضطراب، استرس و افسردگی در برخی افراد باشد.
- تغییر در وضعیت بدن : گاهی نتیجه افزایش اضطراب است. وضعیت بدنی سالم اغلب نشانه اعتماد به نفس بوده و افرادی که اعتماد به نفس ندارند خمیده شده و به ستون فقرات فشار وارد می کنند.
تغییر در وضعیت بدن به همراه گره هایی که مستقیما بدلیل استرس ایجاد می شوند باعث بروز دردی جدی خواهند شد.
بیشتر بخوانید : علت کمردرد چیست؟
چگونه کمردرد ناشی از استرس را کاهش دهیم؟
برای کاهش کمردرد استرسی و ناشی از استرس باید با درد و علل مستقیم و غیرمستقیم آن مبارزه کنید:
- افزایش فعالیت! باید از افتادن در دام بی تحرکی اجتناب کرده و در عوض روی فعال ماندن تمرکز کنید.
اگر در حال حاضر به دلیل کمردرد تا حدودی غیرفعال هستید، ابتدا باید قبل از انجام فعالیت بدنی با پزشک یا متخصص فیزیوتراپی مشورت کنید.
- پیلاتس را امتحان کنید. پیلاتس یک فعالیت بدنی عالی برای شرکت کنندگان در تمام سطوح است.
پیلاتس نه تنها به کاهش استرس کمک می کند، بلکه با تقویت قسمت مرکزی بدن، کمردرد را نیز کاهش داده و از کمر در برابر آسیبهای بیشتر (یا آسیب در آینده) محافظت می کند.
- مقابله با اضطراب. اگر اضطراب بر کیفیت زندگی تأثیر می گذارد باید به دنبال مشاوره حرفه توسط یک درمانگر باشید.
- آرام کردن بدن. برای کاهش استرس زمانی از روز را صرف یوگا، مدیتیشن، مطالعه، حمام کردن یا انجام فعالیت هایی که باعث آرامشتان می شود کنید.
- دریافت ماساژ یا درمان طب سوزنی. ماساژ درمانی و طب سوزنی کمردرد هر دو برای کمردرد و استرس یا اضطراب فواید روانی و فیزیکی دارند.
این روش ها گره های کمر را از بین برده، به آرام شدن بدن کمک کرده و در نتیجه کمردرد را کاهش می دهند.
تشخیص علت اصلی کمردرد نیاز به معاینه پزشک متخصص، متخصص طب فیزیکی و توانبخشی و یا متخصص فیزیوتراپی دارد.
بیشتر بخوانید : فیزیوتراپی کمردرد
فیزیوتراپی کمر، مقاله جامع در مورد کمردرد، علائم و روش های درمان کمردرد
ما در کلینیک فیزیوتراپی دایان در تهران پس از بررسی و تشخیص علت کمردرد راه کارهای تخصصی از جمله ماساژ درمانی، طب سوزنی، سوزن خشک، تمرینات ورزشی و یا سایر روش ها را برای بهبود و درمان مورد استفاده قرار میدهیم.
در انتها شماره تماسهای کلینیک فیزیوتراپی دایان جهت دریافت نوبت حضوری فیزیوتراپی مچ دست و فیزیوتراپی در منزل : 02122786049 – 09128340536