آیا فیزیوتراپی درد آرتروز را کاهش می دهد؟
فیزیوتراپی به کاهش علائم آرتروز، مصرف داروهای مسکن و حتی به تاخیر انداختن یا عدم نیاز به جراحی کمک می کند.
در این روش درمانی از تمریناتی برای بهبود تحرک مفاصل استفاده شده و برای رفع درد و جلوگیری از آسیب نکاتی درباره وضعیت بدن و نحوه حرکت ارائه می شود.
از درد و کوفتگی بدن خسته شدی؟
تماس بگیر و وقت معاینه یا فیزیوتراپی تنظیم کن!
برخی از متخصصان فیزیوتراپی برای کاهش هر چه بیشتر درد آرتروز استفاده از ابزارهای حمایتی یا تغییراتی در محیط زندگی را توصیه می کنند.
برنامه فیزیوتراپی خاص مورد نیاز یک فرد از جمله تعداد جلسات و میزان پیشرفت بیمار، به نوع آرتروز، شدت بیماری، سبک زندگی، سلامت کلی و برخی عوامل دیگر بستگی دارد.
در این مقاله به بررسی تأثیر فیزیوتراپی در کاهش علائم آرتروز خواهیم پرداخت.
فیزیوتراپی چگونه به تسکین علائم آرتروز کمک می کند؟
فیزیوتراپی یک درمان استاندارد برای بسیاری از انواع آرتروز بوده و به بازیابی تحرک، کاهش درد و همچنین به تاخیر انداختن و یا عدم نیاز به جراحی کمک می کند.
مطالعات متعددی مزایای فیزیوتراپی برای آرتروز را نشان داده اند و پزشکان گاهی پس از عمل جراحی نیز فیزیوتراپی را توصیه می کنند.
یک مطالعه در سال 2019 با بررسی هشت مرور سیستماتیک، اثربخشی چندین درمان غیردارویی برای آرتروز را ارزیابی کرد. نتایج این مطالعه نشان داد که ورزش و فیزیوتراپی درد و علائم آرتریت روماتوئید را کاهش می دهند.
به طور مشابه، یک مقاله در سال 2019 ادعا کرد که روش های تحت نظارت و فعال مانند فیزیوتراپی و ورزش بهترین درمان ها برای آرتروز زانو و لگن هستند.
همچنین افزوده شده است که ورزش باید به عنوان خط اول درمان و فیزیوتراپی و درمان دستی به عنوان مرحله دوم در نظر گرفته شود.
مقاله ای در سال 2018 با این یافته ها که تمرینات فیزیوتراپی و سازگاری محیط به فرد در مقابله با بیماری کمک می کنند موافق بود.
فواید فیزیوتراپی آرتروز
فیزیوتراپی به ویژه همراه با ورزش برای آرتروز فواید زیادی از جمله موارد زیر به همراه خواهد داشت:
کمک به رفع آسیب : افراد آسیب دیده که علائمی همچون درد دارند و به گونه ای حرکت می کنند که باعث آسیب یا درد اضافی می شود. فیزیوتراپی به فرد کمک می کند تا با خیال راحت این آسیب ها را برطرف کند.
به عنوان مثال، یک متخصص فیزیوتراپی چگونگی استفاده از واکر بدون خم شدن و قرار گرفتن در حالاتی که منجر به کمردرد می شوند را به بیمار آموزش خواهد داد.
تقویت عضلات و بهبود تحرک مفاصل : برخی افراد مبتلا به آرتروز تمایلی به ورزش کردن ندارند، زیرا معتقدند که این کار وضعیت آن ها را بدتر می کند.
فیزیوتراپی به بیماران کمک می کند تا با خیال راحت ورزش کرده و عضلات و مفاصل را تقویت کنند.
ورزش کردن از درد ناشی از سبک زندگی بی تحرک جلوگیری کرده و به افزایش قدرت عمومی و بهبود تحرک کمک می کند.
کاهش درد : فیزیوتراپی با تقویت عضلات و مفاصل و کاهش عوارض ثانویه ناشی از سبک زندگی بی تحرک در تسکین درد نقش دارد.
اصلاح محیط : تغییرات محیطی مختلف از جمله استفاده از وسایل خاص، علائم آرتروز را کاهش می دهد. متخصصان فیزیوتراپی این تغییرات را توصیه کرده و نحوه استفاده از وسایلی مانند عصا و بریس را به شما آموزش می دهند.
کار بر روی آسیب ها : متخصصان فیزیوتراپی نحوه سازگاری با آسیب به گونه ای که علائم تشدید نشوند را به شما آموزش خواهند داد.
انواع فیزیوتراپی برای آرتروز
فیزیوتراپی انواع مختلفی داشته و هر کدام از جمله موارد زیر می توانند به رفع علائم آرتروز کمک کنند:
- درمان دستی : متخصص فیزیوتراپی مفصل آسیب دیده یا ناحیه اطراف را حرکت داده و بافت ملتهب را ماساژ می دهد.
- ورزش درمانی : برای غلبه بر ضعف عضلانی یا بهبود آسیب ها تمریناتی خاص تجویز می شود.
- ارتز پشتیبان : پزشک برای سهولت حرکت استفاده از ابزارهایی خاص را توصیه می کند.
- فیزیوتراپی پس از جراحی : این روش با هدف بازیابی عملکرد پس از جراحی انجام می شود.
بیشتر بخوانید : فیزیوتراپی قبل و بعد از عمل جراحی
روش درمان انتخابی به نوع آرتروز، محل آسیب و سلامت کلی بیمار بستگی دارد. افراد باید قبل از شروع یک برنامه فیزیوتراپی در منزل با متخصص فیزیوتراپی مشورت کنند.
تمرینات زانو
می توان تمرینات زیر را امتحان کرد:
بنشینید و بایستید : برای حفظ تعادل مقابل یک صندلی بایستید و سپس بنشینید. این حرکت را چند مرتبه تکرار کنید.
کیک بک : جلوی یک صندلی محکم بایستید. صندلی را نگه داشته و به آرامی پا را از روی زمین بلند کنید و به سمت لگن برگردانید. 2 تا 3 ثانیه در این حالت بمانید و سپس تمرین را در هر دو سمت تکرار کنید.
کشش : روی یک سطح صاف و سفت به روی شکم دراز بکشید. یک دست را صاف به سمت بالا ببرید. دست مخالف را به سمت عقب برده، پا را بگیرید و به آرامی به سمت باسن بکشید.
بیشتر بخوانید : فیزیوتراپی زانو
تمرینات باسن
می توان تمرینات زیر را امتحان کرد:
کلامشل : به پهلو دراز بکشید و زانوها را کمی خم کنید. با نگه داشتن پاها کنار هم، زانوی بالایی را بلند کنید. 2 تا 3 ثانیه در این حالت بمانید و هر حرکت را 5 تا 10 مرتبه در هر طرف تکرار کنید.
بلند کردن پاها : به پهلو دراز بکشید و پاها را صاف کنید. پای بالایی را بلند کنید، نگه دارید و پایین بیاورید. این حرکت را 5 تا 10 مرتبه در هر طرف تکرار کنید.
تمرینات گردن
می توان تمرینات زیر را انجام داد:
رول های شانه : شانه ها را 5 تا 10 مرتبه به صورت چرخشی به سمت جلو حرکت دهید، سپس 5 تا 10 مرتبه به عقب بچرخانید.
حرکت گردن : در حالی که صاف نشسته اید و به جلو نگاه می کنید، گردن را به سمت چپ و سپس به سمت راست بچرخانید.
در مرحله بعد گردن را به سمت پایین بچرخانید تا گوش راست به سمت شانه راست حرکت کند. این حرکت را در سمت دیگر نیز تکرار کنید.
حرکت شانه : در حالت ایستاده یا نشسته در وضعیت خنثی، بازوها را بالای سر ببرید و دست ها را در یکدیگر قفل کنید. بازوها را به یک طرف و سپس به طرف دیگر بچرخانید.
در مرحله بعد بازوها را به راحتی به سمت جلو و سپس به عقب حرکت دهید.
بیشتر بخوانید : فیزیوتراپی گردن چگونه آسیب های گردن را درمان کنیم؟
تمرینات عمومی
می توان برای کاهش علائم آرتروز تمرینات کلی زیر را انجام داد:
- پیاده روی
- ایروبیک در آب یا شنای کم تأثیر
- یوگا و تای چی
فیزیوتراپی بخش مهمی از درمان آرتروز بوده و در کاهش درد، افزایش تحرک و بهبود عملکرد قبل یا بعد از جراحی نقش دارد. افراد مبتلا به آرتروز باید از پزشک درباره فواید فیزیوتراپی سؤال بپرسند. همچنین شما میتوانید برای دریافت اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در کلینیک فیزیوتراپی دایان تماس بگیرید.
در انتها شماره تماسهای کلینیک فیزیوتراپی دایان جهت دریافت نوبت حضوری فیزیوتراپی مچ دست و فیزیوتراپی در منزل : 02122786049 – 09128340536