فیزیوتراپی برای بیماران مبتلا به سرطان ( بیماران سرطانی )
اگر شما یا یکی از عزیزانتان سرطان داشته باشید می دانید که این بیماری چگونه بر تمام جنبه های زندگی تأثیر می گذارد. تشخیص سرطان می تواند هم از نظر احساسی و هم از نظر جسمی چالش برانگیز باشد.
از درد و کوفتگی بدن خسته شدی؟
تماس بگیر و وقت معاینه یا فیزیوتراپی تنظیم کن!
سرطان گاهی توانایی فرد برای حرکت صحیح را محدود کرده و انجام فعالیت های عملکردی اساسی مانند راه رفتن، ایستادن یا حرکت در رختخواب را دشوار می کند.
اگر مبتلا به سرطان هستید کار با یک متخصص فیزیوتراپی در حین درمان می تواند گزینه ای عالی برای کمک به بهبود و حفظ تحرک عملکردی باشد.
محدودیت های عملکردی رایج ناشی از سرطان
سرطان رشد کنترل نشده سلول های مضر در بدن است. این سلول های سرطانی تکثیر شده و اغلب در عملکرد سلول های طبیعی اختلال ایجاد می کنند.
سرطان قسمت های مختلف بدن را تحت تأثیر قرار داده و متداول ترین انواع آن عبارتند از:
- سینه
- پوست
- ریه
- پروستات
- مثانه
- روده بزرگ
- تیروئید
درمان های رایج سرطان شامل جراحی، شیمی درمانی، پرتودرمانی و ید درمانی است.
این روش های درمانی می توانند سلول های سرطانی را خنثی یا نابود کنند، اما احتمال دارد منجر به اختلالات و محدودیت های عملکردی از جمله موارد زیر شوند:
- درد
- از دست دادن قدرت
- از دست دادن انعطاف پذیری
- تورم بازوها یا پاها
- کاهش تحمل
- خستگی
- مشکل در راه رفتن
- کاهش تعادل
- احساس غیر عادی در دست ها یا پاها
- مشکل در تحرک در تختخواب
اگر به هر یک از این اختلالات مبتلا هستید یا احساس می کنید تحرک عملکردی شما پس از تشخیص سرطان یا شروع درمان به خطر افتاده است از پزشک خود درباره مناسب بودن دوره فیزیوتراپی برای شرایط خود سوال بپرسید.
متخصص فیزیوتراپی شرایط را ارزیابی کرده و درمان هایی ارائه می دهد که به بازیابی حرکت کمک کرده و توانایی انجام کارهای روزمره را بهبود می بخشند.
فیزیوتراپی برای بیماران سرطانی
اگر به سرطان مبتلا هستید در شرایط مختلف بهتر است از خدمات یک متخصص فیزیوتراپی ماهر بهره مند شوید. درمان سرطان در بیمارستان یا یک مرکز سرپایی انجام می شود.
اگر در بیمارستان بستری باشید احتمالاً متخصصان فیزیوتراپی آنجا حضور دارند و می توانند به اتاق شما بیایند و آموزش های درمانی لازم را ارائه دهند.
اگر در مراکز سرپایی تحت درمان باشید احتمالاً در طول دوره درمان در خانه خواهید ماند. در این صورت می توانید از فیزیوتراپی در منزل یا درمان مجدد در کلینیک سرپایی بهره مند شوید.
در بیمارستان
اگر تشخیص سرطان مستلزم بستری شدن در بیمارستان باشد احتمالاً یک متخصص فیزیوتراپی برای درمان به اتاق شما خواهد آمد.
فیزیوتراپیست شرایط را ارزیابی کرده و به شما در بازیابی قدرت و تحرک کمک می کند تا پس از ترخیص با خیال راحت به خانه بازگردید.
متخصصین همچنین برای کمک به تحرک عملکردی درمان های مختلفی ارائه خواهند داد. محدودیت های رایجی که پزشک به برطرف کردن آن ها کمک می کند شامل موارد زیر است:
- تحرک در تختخواب
- حرکت از تخت به صندلی
- حرکت از حالت نشسته به ایستاده
- پیاده روی
- بالا و پایین رفتن از پله
- تعادل
- استقامت
بیشتر بخوانید : مقالات مرتبط با فیزیوتراپی تعادلی بدن
متخصص فیزیوتراپی چندین بار در هفته برای کمک در زمینه تحرک شما را ملاقات می کند.
هدف نهایی، اطمینان از بازیابی کافی قدرت و تحرک عملکردی در زمان ترک بیمارستان و بازگشت ایمن به خانه است.
فیزیوتراپیست همچنین تمریناتی برای بهبود قدرت و دامنه حرکت ارائه داده که می توانید در اتاق بیمارستان انجام دهید. آن ها همچنین با پزشکان شما در بیمارستان همکاری نزدیک خواهند داشت.
فیزیوتراپی بیماران سرطانی در منزل
هنگامی که در خانه تحت درمان سرطان باشید می توانید از خدمات یک متخصص فیزیوتراپی خانگی بهره مند شوید.
متخصص برای ارزیابی وضعیت و ارائه درمان به خانه شما آمده و قادر است وضعیت خانه و زندگی شما را ارزیابی کند.
همچنین راهکارهایی برای به حداکثر رساندن تحرک در اطراف خانه ارائه داده و تمریناتی برای کمک به بهبود حرکت در تختخواب، راه رفتن و بالا رفتن از پله ها تجویز خواهد کرد.
فیزیوتراپی خانگی به طور معمول به بیمارانی اختصاص داده می شود که بخاطر شرایط خود یا دشوار بودن حرکت قادر به خارج شدن از خانه نیستند.
اگر تحرک بیشتری داشته باشید احتمالاً شرایط درمان در خانه را نداشته و بهتر است برای درمان به کلینیک فیزیوتراپی سرپایی مراجعه کنید.
در کلینیک فیزیوتراپی
اگر آنقدر قوی هستید که می توانید کمی حرکت کنید اما همچنان پس از تشخیص سرطان به فیزیوتراپی نیاز دارید می توانید از توانبخشی سرپایی بهره مند شوید.
در کلینیک سرپایی متخصص فیزیوتراپی وضعیت را ارزیابی کرده و راهکارهایی برای بهبود قدرت، دامنه حرکت و تحرک ارائه خواهد داد.
در صورت ابتلا به سرطان یکی از مزایای مراجعه به کلینیک درمانی سرپایی این است که بسیاری از کلینیک ها تجهیزات ورزشی مخصوصی دارند که به شما در بازیابی استقامت و قدرت کمک می کنند.
تمریناتی که در درمان فیزیوتراپی سرپایی برای سرطان انجام می دهید شامل موارد زیر است:
- دوچرخه سواری
- راه رفتن روی تردمیل
- استفاده از دستگاه الیپتیکال
- بالا رفتن از پله
- تمرینات قدرتی
- تمرینات با توپ
- تخته های تعادلی
متخصص فیزیوتراپی از تکنیک های مختلف درمانی برای کمک به کاهش درد یا تورم بافتی که در نتیجه درمان سرطان به وجود آمده است استفاده می کند.
درمان می تواند شامل موارد زیر باشد:
- استفاده از نوار کینزیولوژی برای تورم
- تحریک الکتریکی عصبی عضلانی یا الکتروتراپی از طریق پوست
- ماساژ درمانی
- گرما
- استفاده از یخ
اهداف درمان سرپایی برای سرطان همانند اهداف دیگر توانبخشی شامل افزایش قدرت، کاهش درد و بهبود عملکرد کلی است.
فیزیوتراپی چه مدت طول می کشد؟
اکثر بیماران با تشخیص سرطان می توانند انتظار داشته باشند که به مدت چهار تا شش هفته با یک متخصص فیزیوتراپی همکاری نزدیک داشته باشند.
پس از این زمان باید انتظار داشته باشید که برای حفظ استقامت و تحرک به انجام تمرینات روزانه ادامه دهید.
برخی بیماران با محدودیت های شدیدتر نیاز به دوره های مراقبت طولانی تری داشته و فیزیوتراپی برخی دیگر که به این ضعف مبتلا نیستند طی چند هفته تمام می شود.
متخصص فیزیوتراپی برای اطمینان از اطلاع پزشکان و تیم مراقبت شما از برنامه های توانبخشی، تحرک عملکردی و برنامه ترخیص با آن ها همکاری نزدیک خواهد داشت.
سخن آخر
گاهی تشخیص سرطان ترسناک بوده و منجر به محدودیت ها و اختلالات عملکردی خاصی می شود که بر توانایی شما برای حرکت ایمن تأثیر می گذارد.
اگر چنین اتفاقی بیفتد می توانید از فیزیوتراپی برای بهبود تحرک بدون درد و بازگشت به سطح عملکرد قبلی خود بهره مند شوید.
همکاری با یک متخصص فیزیوتراپی در صورت تشخیص سرطان روشی مطمئن و مؤثر برای بازگشت به شرایط قبل است.
برای دریافت مشاوره در خصوص راه کارهای تخصصی و فیزیکی، فیزیوتراپی برای بیماران سرطانی با کلینیک فیزیوتراپی دایان تماس بگیرید
در انتها شماره تماسهای کلینیک فیزیوتراپی دایان جهت دریافت نوبت حضوری فیزیوتراپی مچ دست و فیزیوتراپی در منزل : 02122786049 – 09128340536