فیزیوتراپی بعد از شکستگی در منزل و کلینیک

فیزیوتراپی شکستگی
فیزیوتراپی شکستگی

فیزیوتراپی بعد از شکستگی

اگر دچار شکستگی استخوان شده اید بهتر است از خدمات فیزیوتراپی شکستگی بهره مند شوید. متخصص فیزیوتراپی به شما کمک می کند بعد از شکستگی دامنه حرکت، قدرت و تحرک طبیعی خود را بدست آورید.

بنابراین فیزیوتراپی و توانبخشی پس از شکستگی چه نتیجه ای دارد؟

درد بدن و فیزیوتراپی

از درد و کوفتگی بدن خسته شدی؟
تماس بگیر و وقت معاینه یا فیزیوتراپی تنظیم کن!

اگر تابحال آسیب ناخوشایند شکستگی استخوان را تجربه کرده باشید احتمالا از دردناک بودن آن اطلاع دارید. برای اطمینان از ترمیم و تراز مناسب استخوان پس از شکستگی به مراقبت سریع پزشکی احتیاج دارید.

استخوان شکسته توسط پزشک جا انداخته خواهد شد. عمل ریداکشن استخوان را می توان به صورت دستی نیز انجام داد.

در شکستگی های جدی تر برای اطمینان از قرار گرفتن تمام قطعات استخوان در مکان صحیح و بهبودی احتمالاً لازم است یک نوع عمل جراحی به نام ریداکشن با تثبیت داخلی یا گاهی تثبیت خارجی انجام شود.

معمولاً پس از شکستگی برای اطمینان از بهبودی صحیح لازم است استخوان ثابت یا بی حرکت بماند و این کار معمولاً با استفاده از آتل و یا گچ انجام می شود.

پزشک برای شکستگی های ساده استفاده از گچ متحرک را توصیه می کند تا بتوان نواحی اطراف محل آسیب را به آرامی حرکت داد.

پس از شکستگی های پیچیده یا انجام عمل ریداکشن احتمالاً لازم است از گچ ثابت استفاده کنید.

اگر شانه یا بازوی خود را شکسته باشید برای کمک به بی حرکت ماندن دست باید از آویز استفاده کنید. برای اطمینان از نکات مرتبط با بی حرکتی با پزشک ارتوپدی مشورت کنید.

شروع فیزیوتراپی پس از شکستگی

فیزیوتراپی شکستگی زانو

پس از شکستگی برای اطمینان از بازگشت به عملکرد مطلوب در سریعترین زمان احتمالاً فیزیوتراپی تجویز می شود.

ممکن است در دوره های مختلف مراقبت پس از شکستگی با یک متخصص فیزیوتراپی در ارتباط باشید.


بیشتر بخوانید : فیزیوتراپی شکستگی لگن


در بیمارستان

بعد از شکستگی استخوان یک متخصص فیزیوتراپی در بیمارستان شما را ویزیت کرده و اگر ساق پا یا مچ پا شکسته باشد به شما نحوه راه رفتن با وسایل کمکی مانند عصا را آموزش خواهد داد. همچنین به شما آموزش می دهد که در هر هفته پیش رو چه حرکات و ورزش هایی را باید انجام دهید.

این آموزش ها شامل نحوه استفاده از وسایل برای بالا و پایین رفتن از پله ها یا سوار و خارج شدن از اتومبیل است. اگر سوالی دارید حتماً از پزشک و یا فیزیوتراپیست خود بپرسید.

یادگیری یک مهارت جدید به تمرین نیاز دارد، بنابراین مطمئن شوید استفاده از این وسایل را در حضور یک متخصص فیزیوتراپی آغاز می کنید.

پزشک گاهی بعد از شکستگی اندام تحتانی میزان وزنی که باید روی پای خود بگذارید را محدود می کند.

متخصص فیزیوتراپی به شما در درک محدودیت های تحمل وزن کمک کرده و چگونگی حرکت و حفظ محدودیت ها را در زمان های مختلف آموزش می دهد.

در صورت شکستن بازو برای کمک به بهبودی لازم است بازو را در یک آویز نگه دارید. در بیمارستان متخصص فیزیوتراپی چگونگی بستن و باز کردن آویز را به شما آموزش خواهد داد.

فیزیوتراپی شکستگی در منزل

فیزیوتراپی شکستگی در منزل
فیزیوتراپی شکستگی در منزل

هنگامی که پس از شکستگی از بیمارستان به خانه برمی گردید پزشک برای شما فیزیوتراپی در منزل را تجویز می کند.

مراقبت فیزیوتراپی در منزل شکستگی معمولاً مختص افرادی است که به دلیل آسیب دیدگی قادر به ترک خانه نیستند.

متخصص فیزیوتراپی می تواند به شما در استفاده از ابزار کمکی در محیط خانه و تسلط به آن ها کمک کند. همچنین برای کمک به بهبود استقامت کلی بدن یا تقویت عضلات اطراف محل شکستگی لازم است تمریناتی انجام دهید.

اگر پا یا مچ پا شکسته باشد پزشک محدودیت های خاصی برای تحمل وزن اعمال کرده که باید آن ها را رعایت کنید.

متخصص فیزیوتراپی برای جلوگیری از وارد نشدن فشار اضافه به استخوان ترمیم شده به شما در حفظ این محدودیت ها کمک می کند.

پس از شکستگی بازو یا شانه نیز احتمالاً محدودیت هایی برای بالا بردن دست اعمال می شود.

متخصصین همچنین می توانند محیط خانه شما را ارزیابی کنند. آن ها توصیه هایی را برای تغییرات جزئی ارائه داده تا بتوانید با خیال راحت در خانه حرکت کنید.

اگر برای ترمیم شکستگی نیاز به جراحی باشد متخصص فیزیوتراپی محل زخم را برای اطمینان از بهبود صحیح بررسی می کند.

فیزیوتراپی شکستگی در کلینیک

وقتی به اندازه کافی بهبود یافتید تا به خانه بازگردید احتمالاً پزشک برای بهبود عملکرد طبیعی پس از شکستگی شما را به یک کلینیک فیزیوتراپی ارجاع می دهد.

معمولاً پس از باز کردن گچ این اتفاق می افتد و با درمان های دستی فیزیوتراپی می توانید به بهبود ناحیه اطراف شکستگی کمک کنید.

شاید در این مرحله همچنان مجبور باشید اقدامات احتیاطی انجام داده و یا محدودیت هایی را برای تحمل وزن پشت سر بگذارید، بنابراین برای اطلاع از محدودیت ها حتما با پزشک مشورت کنید.

اولین ملاقات با متخصص فیزیوتراپی معمولاً شامل معاینه و ارزیابی است.

پزشک احتمالاً اعضای بدن در اطراف محل شکستگی را معاینه کرده و موارد زیر را نیز ارزیابی خواهد کرد:

  • دامنه حرکت
  • استحکام یا قدرت
  • درد
  • انعطاف پذیری
  • التهاب یا تورم
  • راه رفتن (در شکستگی های اندام تحتانی)
  • عملکرد و تحرک کلی
فیزیوتراپی شکستگی در کلینیک

پس از ارزیابی اولیه متخصص فیزیوتراپی برای بهبودی کامل یک استراتژی درمانی ارائه خواهد داد.

فیزیوتراپی پس از شکستگی معمولاً برای غلبه بر تأثیرات منفی بی حرکتی ناشی از استفاده از گچ یا آویز است. بی حرکتی منجر به از دست دادن حرکت و قدرت و کاهش تحرک عملکردی می شود.

فیزیوتراپی پس از شکستگی می تواند به شما در بهبود تحرک عملکردی نیز کمک کند.

اگر پای خود را شکسته باشید متخصص فیزیوتراپی می تواند به شما در بهبود راه رفتن کمک کند و در تصمیم گیری برای استفاده از واکر و انواع مختلف عصاهای استاندارد کمک کند.

اگر در ناحیه بازو یا شانه شکستگی داشته باشید انجام فعالیت های عملکردی که تمرکز آن ها بر باز کردن دست و گرفتن اجسام است توصیه میشود.

ممکن است از داروها یا روش های فیزیکی برای کمک به درد و تورم و همچنین از تحریک الکتریکی برای کمک به بهبود عضله سازی استفاده شود.

تجهیزات فیزیوتراپی برای درمان شکستگی

باید به خاطر داشته باشید که اگرچه احتمال دارد از درمان های غیرفعال مانند تحریک الکتریکی یا اولتراسوند استفاده شود، اما باید در جلسات فیزیوتراپی خود تمرین های فعال نیز داشته باشید.

مگنت تراپی : با استفاده از امواج مغناطیسی و تاثیر بر بافت های آسیب دیده مانند استخوان، عضلات، تاندون ها و اعصاب به فرایند بهبودی و کاهش دوره بهبودی کمک زیادی می کند. درمان با مگنت کارایی بسیار خوبی در جوش خوردگی استخوان دارد. زیرا با افزایش رسوب کلسیم و به تعادل رساندن سیستم یونی بدن در ناحیه و افزایش جریان خون در اثر اعمال میدان مغناطیسی، اکسیژن و مواد غدایی به شکل موثرتری همراه با خون به بافت استخوان حمل می شوند. سرعت جوش خوردن استخوان به جریانخون بستگی دارد. ترمیم بر پایه افزایش جریان خون در بافت آسیب دیده،افزایش فعالیت تقسیم سلولی و عملکرد ضدالتهابی صورت می گیرد.

اگر برای کاهش شکستگی استخوان عمل جراحی انجام داده باشید احتمالا بافت اسکار بجا خواهد ماند. ماساژ و تحرک می تواند به کاهش چسبندگی اسکار و بهبود حرکت نواحی اطراف اسکار کمک کند.

همچنین شاید لازم باشد برای بهبود دامنه حرکت و قدرت تمریناتی انجام دهید. تمرکز ویژه باید روی ناحیه شکستگی و مفاصل اطراف آن باشد.

اگر استخوان در نزدیکی آرنج شکسته باشد تمرینات حرکتی باید روی آرنج، مچ و شانه متمرکز باشند. به همین ترتیب شکستگی استخوان درشت نی (ران) باید شامل تمریناتی برای زانو، مچ پا و ران باشد.

با انجام ورزش می توان اطمینان حاصل کرد که استخوان بارها و فشارهایی که احتمال دارد هنگام انجام فعالیت های روزمره با آن روبرو شوید را تحمل می کنند.

برای اطلاع از تمرینات مناسب شرایط خاص خود با پزشک و متخصص فیزیوتراپی صحبت کنید.


بیشتر بخوانید : فیزیوتراپی شکستگی مچ پا

بیشتر بخوانید : فیزیوتراپی شکستگی مچ دست


فیزیوتراپی چه مدت باید ادامه داشته باشد؟

شکستگی در همه افراد متفاوت است و هر شخص با سرعتی متفاوت بهبود می یابد. به طور کلی یک شکستگی باید طی حدودچهار تا هشت هفته بهبود یابد.

دوره توانبخشی به نوع شکستگی، سن و عوامل دیگر بستگی دارد. متخصص فیزیوتراپی باید بتواند طول دوره برنامه توانبخشی را به شما اطلاع دهد.

کلام آخر

شکستگی می تواند دردناک باشد و منجر به کاهش قابل توجه عملکرد و ناتوانی شود. ناتوانی بسته به شدت آسیب موقتی یا دائمی است.

هدف اصلی پس از شکستگی باید تلاش برای به دست آوردن تحرک و قدرت باشد. فیزیوتراپی در بازگشت به تحرک عملکردی مطلوب در سریع ترین زمان ممکن کمک خواهد کرد.

برای بهره مندی از خدمات فیزیوتراپی شکستگی در منزل و کلینیک در تمامی نواحی بدن و مفاصل از جمله: مچ پا، مچ دست، گردن، کمر، پا، دست، زانو و سایر نقاط با ما تماس بگیرید.

شماره تماس های کلینیک فیزیوتراپی دایان جهت دریافت نوبت حضوری فیزیوتراپی مچ دست و فیزیوتراپی در منزل02122786049 – 09128340536

0 0 امتیازها
امتیازدهی

بفرست برای کسی که نیاز داره ببینه . . .

بیشتر در این رابطه بخوانید

آخرین مقالات در فیزیوتراپی دایان

عضویت
اطلاع دهی برای
guest

2 نظرات
قدیمی‌ترین
جدیدترین
بارخورد درون خطی
نمایش همه دیدگاه‌ها
سجاد
سجاد
1 سال قبل

من گچ پاما باز کردم ۶ جلسه فیزیاتوراپی رفتم ولی خوب نشدم چکار کنم