عضلات پا معمولا پس از جراحی لگن، زانو، مچ و یا پا ضعیف می شوند. دلیل این ضعف عدم استفاده کافی از عضلات در حین بهبودی است. برای تقویت این عضلات می توان از تمرینات پا استفاده کرد.
در نتیجه مهم است با توصیه پزشک و در زمان مناسب تقویت این عضلات را شروع کنید. بازیابی قدرت از دست رفته پس از جراحت یا عمل جراحی گامی مهم در راستای بهبودی است.
در این مقاله به بررسی فواید ورزش پس از جراحی پرداخته و همچنین به شما نحوه انجام برخی تمرینات تقویتی ابتدایی برای کمک به بهبودی را آموزش خواهیم داد.
انجام تمرینات پا پس از عمل جراحی فواید بسیاری از جمله موارد زیر دارد:
عضلات هنگام انقباض مانند یک پمپ عمل کرده و به جریان خون در رگ ها و در نتیجه جلوگیری از لخته شدن خون کمک می کنند. توانایی حرکت در رختخواب پس از جراحی نیز منجر به پیشگیری از ایجاد زخم های فشاری می شود.
برای یادگیری تمرینات مناسب شرایط خود با یک متخصص فیزیوتراپی همکاری کنید. این یک گام مهم و رو به جلو پس از عمل جراحی است. بهتر است قبل از شروع این تمرینات و یا هر برنامه ورزشی دیگر با پزشک مشورت کنید.
در ابتدا باید تمریناتی انجام دهید که تمام عضلات اصلی پا را هدف قرار می دهند. در ادامه چند تمرین برای شروع آورده شده است.
برای انجام این تمرین:
تمرین عضلات گلوتئال را می توان روزانه چندین مرتبه انجام داد. این تمرین ایزومتریک است و به این معناست که عضلات مفصل ران هنگام فعالیت هیچ حرکتی نمی کنند.
برای انجام این تمرین:
خلاصه : تمرینات ساده مانند حرکات عضلات گلوتئال و اسلاید پاشنه به بازیابی قدرت عضلات اصلی پا کمک می کنند.
این تمرین روشی ساده برای فعال کردن عضلات چهارسر ران پس از آسیب یا جراحی است. برای انجام این تمرین:
برای انجام این تمرین:
این تمرین به فعال شدن عضلات چهارسر ران و همچنین قرار گرفتن کاسه زانو در محل صحیح کمک می کند.
در صورت ابتلا به سندرم استرس کشککی رانی که زانوی دوندگان نیز نامیده می شود، این تمرین برای شما مناسب خواهد بود.
خلاصه : عضلات چهارسر به صاف شدن پا در ناحیه زانو کمک کرده و کاسه زانو را در محل صحیح نگه می دارند.
برای انجام این تمرین:
مطمئن شوید که زانو را در طول تمرین صاف نگه می دارید و برای راحتی، زانوی مخالف را خم کنید. می توانید این تمرین را با اضافه کردن وزنه ۲ تا ۳ پوندی به مچ پا چالش برانگیزتر کنید.
عضلات همسترینگ زانو را خم کرده و لگن را به سمت عقب حرکت می دهند. تقویت این عضلات پس از آسیب یا جراحی به شما کمک می کند مجدد به طور طبیعی راه بروید.
برای انجام این تمرین:
زمانی که توانستید این تمرین را به راحتی انجام دهید، به مچ پا وزنه ای ۲ تا ۳ پوندی اضافه کنید.
خلاصه : اضافه کردن وزنه به مچ پا در صورت آمادگی روشی عالی برای چالش برانگیزتر کردن تمرینات است.
بیشتر بخوانید : آسیب عضله همسترینگ
فیزیوتراپی به بازیابی تحرک پس از آسیب یا جراحی و رفع مشکلات هنگام راه رفتن یا انجام حرکات طبیعی کمک می کند.
متخصص فیزیوتراپی به عنوان بخشی از برنامه ورزشی خانگی تمرینات پا را تجویز کرده و با گذشت زمان، حرکات ساده را به تمرینات چالش برانگیزتر تغییر می دهد. بهبود تعادل نیز به حرکت کمک خواهد کرد.
با تلاش، شرکت در جلسات فیزیوتراپی و انجام تمرینات خانگی می توانید سریع و ایمن به عملکرد و تحرک مطلوب بازگردید.
خلاصه : انجام تمرینات پا پس از جراحی یا آسیب دیدگی به بازیابی حرکت کمک کرده و همچنین از بروز عوارضی از جمله لخته شدن خون و ایجاد زخم های فشاری جلوگیری می کند.
برای یافتن تمرینات مناسب با شرایط خود با یک متخصص فیزیوتراپی همکاری کنید. انجام مداوم تمرینات منجر به بازیابی سریع و ایمن تحرک خواهد شد.
بیشتر بخوانید : تمرینات توانبخشی پا و بدن در منزل
درد پس از جراحی حرکت را دشوار خواهد کرد، بنابراین پس از انجام عمل در اسرع وقت با متخصص فیزیوتراپی تماس بگیرید. هر چه زودتر فیزیوتراپی و تمرینات پا را شروع کنید، بهبودی سریعتری خواهید داشت.
معمولا بعد از جراحی عضلات پا ضعیف می شود، در نتیجه برای بهبودی کامل باید فرد تمرینات فیزیوتراپی را انجام دهد. این تمرینات بهتر است زیر نظر پزشک متخصص صورت گیرد. برای رسیدن به نتیجه دلخواه به کلینیک تخصصی فیزیوتراپی دایان مراجعه کنید.
شماره تماس های کلینیک فیزیوتراپی دایان جهت دریافت نوبت حضوری : ۰۲۱۲۲۷۸۶۰۴۹ – ۰۹۱۲۸۳۴۰۵۳۶