9 حقیقت درباره بیماری ام اس

حقایقی درباره بیماری ام اس
حقایقی درباره بیماری ام اس
بنر تماس با فیزیوتراپی دایان

مالتیپل اسکلروزیس (ام اس) یک بیماری عصبی و خود ایمنی است که بر اعصاب تأثیر می گذارد. این بدان معناست که عملکرد دفاعی بدن در برابر بیماری مختل شده و شروع به حمله به سلول های خود می کند.

در بیماری ام اس، سیستم ایمنی بدن به میلین بدن که ماده محافظ و پوشاننده اعصاب است حمله می کند.

اعصاب بدون محافظت آسیب دیده و نمی توانند مانند زمانی که میلین سالم است عمل کنند. آسیب دیدگی اعصاب علائم زیادی با شدت های مختلف ایجاد می کند.

درد بدن و فیزیوتراپی

از درد و کوفتگی بدن خسته شدی؟
تماس بگیر و وقت معاینه یا فیزیوتراپی تنظیم کن!

1. ام اس یک بیماری مزمن است

مالتیپل اسکلروزیس یک بیماری مزمن و طولانی مدت است و هیچ درمانی برای آن وجود ندارد. با این حال مهم است بدانید این بیماری برای اکثر افراد کشنده نیست.

اکثر 2.3 میلیون نفر مبتلا به ام اس در سراسر جهان امید به زندگی معمولی دارند و علائم تنها تعداد کمی از آن ها انقدر شدید است که عمرشان کوتاه شود.

اگرچه ام اس یک بیماری مادام العمر است، اما می توان بسیاری از علائم را با داروها و تغییر سبک زندگی کنترل کرد.

2. اغلب جوانان و زنان به ام اس مبتلا می شوند

ام اس در کودکان و بزرگسالان نیز دیده می شود، اما بر اساس گفته انجمن ملی مالتیپل اسکلروزیس معمولا افراد در سنین 20 تا 50 سالگی به این بیماری مبتلا می شوند.

زمانی که تشخیص پس از 50 سالگی انجام می شود معمولا به آن ام اس دیررس می گویند. تشخیص در افراد مسن گاهی به دلیل بیماری های مرتبط با سن که علائم مشابه دارند دشوارتر خواهد بود.

زنان دو تا سه برابر بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به ام اس هستند.

3. تشخیص ام اس دشوار است

تشخیص ام اس چالش برانگیز است و علائم و آزمایشات برای تشخیص قطعی این بیماری کافی نیستند. ام اس با برخی بیماری های دیگر علائم مشترکی دارد که تشخیص را سخت تر می کند.

معمولا برای رد سایر علل احتمالی لازم است آزمایشات متعددی از جمله موارد زیر انجام شود:

  • آزمایش خون
  • معاینات عصبی
  • تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (ام آر آی)
  • تست پتانسیل برانگیخته بینایی (VEP)
  • تجزیه و تحلیل مایع نخاعی
  • توموگرافی انسجام نوری (OCT)

بیشتر بخوانید : فیزیوتراپی ام اس و فواید آن


4. علائم ام اس متفاوت هستند

لیست علائم احتمالی ام اس طولانی است. بی حسی و سوزن سوزن شدن، مشکلات بینایی، مشکل در تعادل، حرکت و تکلم برخی از علائم این بیماری هستند.

ام اس هیچ علامت مشخصی ندارد چراکه هر فرد این بیماری را متفاوت تجربه می کند. علائم مشابه به طور مکرر ظاهر شده و از بین می روند و یا یک نوع عملکرد مانند کنترل مثانه را از دست داده و دوباره به دست می آورید.

الگوی غیرقابل پیش بینی علائم مربوط به اعصابی است که سیستم ایمنی بدن در هر لحظه به آن حمله می کند.

مدت زمان بروز علائم ام اس

5. ام اس عود کرده و بهبود می یابد

علائم اکثر افرادی که به دنبال درمان ام اس هستند عود کرده و مجدد بهبود می یابد.

بهبودی دوره ای است که در آن علائم عود کننده به خودی خود بهبود می یابند. بهبودی هفته ها، ماه ها یا در برخی موارد سال ها طول می کشد، اما به این معنا نیست که دیگر ام اس ندارید.

داروهای ام اس به کاهش احتمال بروز علائم جدید کمک می کنند، اما همچنان به این بیماری مبتلا هستید و علائم مجدد باز خواهند گشت.

6. ام اس یک جنبه شناختی دارد

آسیبی که ام اس به اعصاب وارد می کند بر تفکر انتقادی و سایر مهارت های شناختی (ذهنی) نیز تأثیر می گذارد. طبیعی است که افراد مبتلا به ام اس، مشکلات حافظه و یافتن کلمات مناسب برای صحبت کردن را داشته باشند.

سایر عوارض شناختی شامل موارد زیر هستند:

  • ناتوانی در تمرکز یا توجه
  • اختلال در مهارت حل مسئله
  • مشکل در تشخیص محل قرار گرفتن بدن در فضا

مشکلات شناختی گاهی منجر به ناامیدی، افسردگی و عصبانیت می شوند. این واکنش ها طبیعی بوده و پزشک آن ها را تحت نظر گرفته و به مدیریت آن ها کمک می کند.


بیشتر بخوانید : درمان بیماری ام اس


7. یک بیماری خاموش است

ام اس به عنوان “بیماری خاموش” یا “بیماری نامرئی” شناخته می شود. بسیاری از افراد مبتلا به ام اس تفاوتی با افراد سالم ندارند چراکه برخی علائم مانند تاری دید، مشکلات حسی و درد مزمن قابل مشاهده نیستند.

با این حال فرد مبتلا به ام اس حتی اگر مشکلات حرکتی نداشته باشد و سالم به نظر برسد به تسهیلات ویژه نیاز خواهد داشت.

این بیماری حتی در زمان بهبودی، همچنان پیشرفت می کند. گاهی از این وضعیت با عنوان “پیشرفت خاموش” ام اس یاد می شود.

بیماری ام اس خاموش

8. به خونسردی کمک می کند

پزشکان توصیه می کنند افراد مبتلا به ام اس تا حد امکان خونسرد باشند. عدم تحمل گرما یک مشکل رایج است و اغلب باعث تشدید علائم می شود. همچنین گاهی علائم در شرایط زیر ایجاد می شوند:

  • قرار گرفتن در معرض هوای گرم یا آفتاب
  • تب یا بیماری
  • حمام یا دوش آب گرم
  • گرم شدن بیش از حد بدن پس از ورزش

برای خنک ماندن از پنکه و دستگاه تهویه هوا، نوشیدنی های خنک و کمپرس یخ استفاده کنید. لباس های سبک که به راحتی در می آیند و جلیقه های خنک کننده بپوشید.

توجه به این نکته ضروری است که اگرچه بیماری با گرما عود می کند، اما دمای گرم باعث پیشرفت سریع تر ام اس نمی شود.

9. ویتامین D در کاهش علائم نقش دارد

تحقیقات نشان می دهند که بین مصرف ویتامین D و ام اس ارتباطی وجود دارد. این ماده مغذی به عنوان محافظ در برابر ام اس عمل کرده و در افرادی که قبلا به این بیماری مبتلا بوده اند باعث عود کمتر علائم می شود.

نور خورشید باعث تولید ویتامین D در بدن می شود، اما قرار گرفتن در معرض نور خورشید نیز منجر به علائم ناشی از گرما خواهد شد.

منابع کم خطر ویتامین D شامل شیر غنی شده، آب پرتقال و برخی غلات صبحانه است. روغن کبد ماهی، اره ماهی، ماهی آزاد، تن ماهی و تخم مرغ نیز منابع غذایی طبیعی ویتامین D هستند.

چشم انداز ام اس

ام اس یک بیماری غیرقابل پیش بینی است که در هر فرد علائم متفاوتی ایجاد می کند. برای کمک به زندگی با علائم حال و آینده، از یک گروه حمایتی قوی متشکل از پزشکان متخصص، دوستان و خانواده کمک بگیرید.

همچنین از برنامه درمانی تجویز شده توسط پزشک پیروی کنید. درمان مناسب عود علائم را به حداقل رسانده و به شما کمک می کند به بهترین شکل زندگی کنید.

علم در تلاش است تا ابزارها و درمان های جدیدی که به کاهش علائم بیماری ام اس کمک می کنند را ارائه دهد. برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره این بیماری می توانید با کلینیک دایان در تهران تماس بگیرید.

شماره تماس های کلینیک فیزیوتراپی دایان جهت دریافت نوبت حضوری فیزیوتراپی مچ دست و فیزیوتراپی در منزل02122786049 – 09128340536

0 0 امتیازها
امتیازدهی

بفرست برای کسی که نیاز داره ببینه . . .

بیشتر در این رابطه بخوانید

آخرین مقالات در فیزیوتراپی دایان

عضویت
اطلاع دهی برای
guest

0 نظرات
بارخورد درون خطی
نمایش همه دیدگاه‌ها
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.