فیزیوتراپی درمانی نیست که همیشه به ورزشکاران نخبه یا حتی کسانی که از آسیب نجات یافته اند اختصاص یابد.
در واقع فیزیوتراپی با روش های شگفت انگیزی به بهبود سلامت شما کمک میکند.
علی حیدریان مدیریت و فیزیوتراپیست کلینیک فیزیوتراپی دایان پنج نشانه ای که ممکن است به فیزیوتراپی نیاز داشته باشد را مطابق زیر توصیف می کند.
از درد و کوفتگی بدن خسته شدی؟
تماس بگیر و وقت معاینه یا فیزیوتراپی تنظیم کن!
تعادل خود را در امور حرکتی و یا تمرکزی از دست داده اید
از دست دادن تعادل می تواند ناشی مشکلات گوش داخلی شما باشد. سازه های گوش داخلی بخش مهمی از سیستم تنظیم تعادل بدن شما (تحت عنوان سیستم ویستیبولار یاد میشود) را تشکیل می دهد. تمامی شرایط یا مشکلی که بر گوش داخلی تاثیر می گذارد، می تواند احساساتی از قبیل ، سرگیجه و عدم تعادل ایجاد کند و اینها میتوانند برای فرد بسیار دشوار باشد.
برای غلبه بر این علائم، میتوان از درمان فیزیوتراپی به نام توانبخشی وستیبولار استفاده کرد . فیزیوتراپیست می تواند مجموعه ای از تمرینات س، گردن و چشم را برای کمک به بازآموزی سیستم عصبی مرکزی برای بهبود مشکلات گوش داخلی طراحی کند.
توانبخشی وستیبولار می تواند به عنوان جایگزینی برای جراحی یا حتی ضمیمه ای بر جراحی گوش داخلی و بهبود شرایط فرد، واقع شود.
درد را زمانی که مشغول کار پشت میز خود باشید، تجربه می کنید
معمولا در طول روز که پشت میز خود نشسته اید احساس درد می کنید. این درد می تواند به صورت کمردرد یا سردرد و….ظاهر شود.
بدن ما جنبش و تحرک را دوست دارد و وقتی که برای مدت زمان طولانی در یک حالت و وضعیت خاص قرار می گیرد، عضلات و مفاصل ما تحت فشار واقع میشوند و نتیجتا باعث ایجاد درد در فرد می شوند.
افرادی که کار آنها روی صندلی و پشت میز انجام میشود باید بین مدت زمان کاری خود وقفه بیاندازد و دائما در یک حالت کار نکنند لحظاتی را از جای خود بلند شده، چند قدم بردارند ، بر روی مفاصل گردن و بازو و کمر خود حرکات کششی انجام دهند. این حرکات بسیار مفید واقع میشوند.
همچنین باید اطمینان حاصل کنید که جایگاه میز شما درست تنظیم شده است. به راهنمایی فیزیوتراپیست در مورد وضعیت و موقعیت جسمی صحیح در محل کارتان و پشت میز و صندلی تان توجه کنید.
شما در معرض درد مداوم در ناحیه ای از مفاصل خود قرار گرفته اید
هنگامی که از آسیب و جراحتی رنج می برید، انتظار می رود که مقدار مشخصی از درد را در آن ناحیه احساس و تجربه کنید که به طور معمول تا زمان بهبود باقی می مانند.
اگر تا به حال پیچ خوردگی در مچ پایتان داشته باشید با درد در این ناحیه و نیاز به تحمل درد برای مدت کوتاه آشنایی دارید که هنگام راه رفتن در قدم برداشتن عادی و گذشته شما تداخلی ایجاد می شود.اما همچنان که لیگامان های آسیب دیده بهبود می یابند، درد شما نیز کاهش می یابد تا وقتی که به بهبود کامل و شرایط طبیعی برسید.
اما گاهی اوقات درد فرد کاهش نمی یابد و برعکس مزمن تر شده و درد آن ناحیه بیشتر می شود. این حالت به ویژه در درد کمر و گردن دیده میشود و می تواند به بسیاری از عوامل مرتبط باشد.
فیزیوتراپیست ها به کمک شما این مسئله را ارزیابی کرده و یک برنامه تمرینی و توانبخشی هدفمند می سازند که درد شما را تسکین دهد و شما را به بهترین حالت ممکن برساند.
درمان درد میتواند شامل آموزش درد، ماساژتراپی، تکنیک های دستی یا منوال تراپی و تمریناتی برای کمک به شما باشد تا بخش آسیب دیده را بهتر حمایت کنید و از آسیب دیدن دوباره جلوگیری کنید.
انجام کارهای روزمره شما دچار اختلال شده است
اگر متوجه شده اید که شما انعطاف پذیری و تحرک لازم را ندارید، مثلا نمی توانید دست خود را به انگشت شست پایتان برسانید، میتوانید از فیزیوتراپیست در این باره کمک بخواهید.
فیزیوتراپیست ها می توانند این مشکل را ارزیابی کنند و مجموعه ای از تمرینات برای تقویت بافت های حمایت کننده و آرام کردن ماهیچه ها به شما بدهند تا به آرامی انعطاف پذیری خود را افزایش دهید.
بی اختیاری ادراری در شما شکل گرفته است
بی اختیاری ادرار بسیار رایج است، و حدودا سه تا شش میلیون نفر از این بیماری در انگلستان رنج می برند. که البته در زنان نسبت به مردان شایعتر است و احتمال وقوع این وضعیت با افزایش سن، زیاد میشود، اما این بدان معنا نیست که فرد تا آخر عمر باید با این شرایط زندگی کند.
دو نوع اصلی از بی اختیاری ادرار وجود دارد: بی اختیاری ادراری استرسی یا فشاری و بی اختیاری فوری.
بی اختیاری استرسی (فشاری) زمانی اتفاق می افتد که مثانه شما تحت فشار قرار می گیرد، مثلا هنگام سرفه یا عطسه.
بی اختیاری فوری به این معنی است که فرد نیاز ناگهانی و فوری به دفع ادرار دارد و به دنبال آن خروج غیر ارادی ادرار نیز صورت می گیرد. البته بسیاری از مردم از ترکیب هر دو نوع بی اختیاری رنج می برند.
تمرینات کف لگن می توانند به بهبود شرایط بی اختیاری ادراری، به ویژه برای افراد مبتلا به بی اختیاری استرسی کمک کنند. درباره بخشی از تمرینات کف لگن احتمالا شنیده اید.
اگر فرد به صورت ناگهانی دچار بی اختیاری ادراری شود به ویژه اگر با درد نخاعی یا عصبی نیز همراه باشد باید فورا به پزشک مراجعه کند تا عوارض بیشتری رخ ندهد.