۱۰ راه جلوگیری از آسیب های ورزشی در کودکان و نوجوانان

جلوگیری از آسیب های ورزشی در کودکان و نوجوانان
جلوگیری از آسیب های ورزشی در کودکان و نوجوانان
بنر تماس با فیزیوتراپی دایان

امروزه با گسترش کمپ های ورزشی و قاعده‌ مند تر شدن فعالیت‌ ها، اغلب کودکان این امکان را دارند تا رشته ورزشی مورد علاقه خود را دنبال کنند. هر چه کودک زمان بیشتری را در زمین ورزشی سپری کند خطر بروز انواع آسیب های ورزشی مثل ACL یا رباط صلیبی و مینیسک زانو، آسیب لابروم یا UCF در شانه و آرنج بیشتر خواهد بود.

دکتر علی حیدریان متخصص فیزیوتراپی در تهران 10 راهکار موثر برای پیشگیری از آسیب ورزشی در کودکان و نوجوانان را پیشنهاد می کند که با رعایت آنها کودکانتان نه در کنار زمین، بلکه درون زمین به راحتی و بدون مشکل فعالیت خواهند داشت.

درد بدن و فیزیوتراپی

از درد و کوفتگی بدن خسته شدی؟
تماس بگیر و وقت معاینه یا فیزیوتراپی تنظیم کن!

10 راهکار پیشگیری از آسیب های ورزشی در نوجوانان و کودکان

۱.  با ورزشکار جوانتان صحبت کنید

این حس اطمینان را در فرزندانتان ایجاد کنید که در صورت احساس درد یا بروز مشکل، می بایست با شما صحبت و مشورت کند.

به گفته علی حیدریان: « من همیشه فعالیت در ورزش های بدون درد و فشار را توصیه می کنم. اما برخی از کودکان به قدری سرسخت هستند که به هر نحوی درد را تحمل می‌کنند.

این مسئله گاهی منجر به بروز آسیب ها و بیماری های جدی تر می شود، در صورتی که در همان مراحل اول به راحتی قابل درمان بوده است.»

۲. تست ورزشی

پیش از شروع فعالیت ورزشی یا قبل از آغاز فصل مدرسه، از فرزندتان تست ورزشی بگیرید تا مطمئن شوید آیا برای انجام تمرین آماده است یا خیر.

علی حیدریان می ‌گوید این تست کمک می‌ کند تا قبل از شروع فعالیت، هرگونه مشکل فیزیکی در ورزشکار تشخیص داده شده و بدین ترتیب از بروز آسیب ‌های بیشتر در طول بازی و نیاز به درمان جدی تر جلوگیری شود.

۳. تشویق فرزندان به انجام فعالیت‌ های متنوع

علی حیدریان به والدین هشدار می دهد: « من بچه هایی را می بینم که همزمان در یک روز هم بیسبال تمرین می‌ کنند و هم لاکراس ( نوعی چوگان) برای یک ورزشکار ضروری است که فعالیت‌هایش را تغییر داده و برای مدت طولانی و به طور مکرر یک عضله یا مفصل را درگیر نکند.

والدین باید تا حد امکان تعداد تیم هایی را که فرزندان در آنها عضو هستند را کاهش داده و توجه داشته باشند که برنامه تمرینی به طور مرتب باید تغییر نماید تا کل اندام های بدن درگیر باشد.»

۴. تاکید بر اهمیت گرم کردن

گرم کردن نوجوانان و کودکان

انجام حرکات کششی یکی از موثرترین روش‌ ها برای پیشگیری از بروز آسیب ‌های ورزشی است و باید برای همه ورزشکاران به یک عادت تبدیل شود.

علی حیدریان تاکید می کند که قبل از شروع تمرین باید یک سری حرکات کششی ایستا و پویا انجام داد تا به این ترتیب عضلات شل شده و برای بازی آماده شود.

لمس و کشش انگشتان پا برای مدت چند ثانیه حرکات ایستا و به جک و پرش در حالتی که کشش در حال حرکت اتفاق می ‌افتد، تمرین پویا گفته می‌ شود.

۵. داشتن استراحت کافی

ورزشکار در هر سنی باید در حد فاصله تمرین، استراحت داشته باشد. به عقیده علی حیدریان، خستگی و کمبود خواب احتمال ابتلا به آسیب ‌های ورزشی را افزایش می دهد

. در واقع متداول ترین آسیب های ورزشی در میان کودکان و نوجوانان آسیب هایی است که به دلیل فعالیت زیاد و بی وقفه  بروز پیدا می ‌کند.

از این رو والدین باید قبل از شروع فصل تمرین، دوره استراحتی برای ورزشکاران در نظر بگیرند.

۶. داشتن یک رژیم غذایی سالم و متعادل

داشتن یک برنامه غذایی منظم حاوی میوه ها، سبزیجات و پروتئین های بدون چربی برای هر ورزشکاری لازم و ضروری است. برای مثال صبحانه، ناهار و شام باید در ساعت مشخصی مصرف شود.

به گفته علی حیدریان در ورزش‌هایی مثل کشتی که در آن وزن ورزشکار اهمیت زیادی دارد، والدین باید نسبت به تغذیه و رژیم فرزندشان توجه ویژه‌ای داشته و از ایمن بودن رژیم اطمینان حاصل کنند.

۷. تاکید بر مصرف آب کافی

یکی از نگرانی‌ های اصلی ورزشکاران، بیماری های ناشی از گرما به ویژه در روزهای گرم و شرجی تابستان است.

والدین باید توجه کافی نسبت به میزان مصرف آب، قبل، حین و بعد از تمرین در ورزشکار داشته باشند و هر گونه علامت بیماری مثل خستگی، تهوع، استفراغ، سرگیجه یا غش را جدی بگیرند.

۸. داشتن تجهیزات مناسب

داشتن تجهیزات مراقبتی مثل کلاه ایمنی، پد و کفش مناسب برای پیشگیری از آسیب ها بسیار ضروری است. والدین باید قبل از شروع فصل تمرینی با مربی صحبت کرده و در مورد تجهیزات لازم تحقیق کنند تا فرصت کافی برای تهیه آن ها داشته باشند.

۹. تاکید بر تکنیک ها و روش های درست و مناسب

تکنیک های مناسب ورزشی

برای انجام هر ورزشی یک راه درست و یک راه غلط وجود دارد. برای مثال باید به یک بازیکن فوتبال نحوه صحیح تکل زدن را آموزش داد تا از بروز ضربه مغزی جلوگیری شود یا یک بازیکن بیسبال باید روش درست پرتاب را یاد بگیرد.

علی حیدریان می‌ گوید: « اغلب والدین این طور ادعا می ‌کنند که فرزندانشان فقط یک بار به روش درست عمل نکرده. متاسفانه همین یک بار ممکن است آسیب جدی به ورزشگاه وارد کند.»

۱۰. شناسایی آسیب و درمان سریع

علی حیدریان هشدار می دهد: « من ورزشکاران جوان زیادی را دیده ام که قبلا دچار آسیب‌های جدی شده‌اند، اما به دلیل بی ‌توجهی به آن آسیب دیدگی روز به روز پیشرفت کرده. در صورت بروز آسیب دیدگی باید سریع‌ تر اقدام کرد تا از بروز اتفاق خطرناک جلوگیری کنیم.»

اگر والدین متوجه تغییراتی مثل لنگی هنگام دویدن، پرتاب متفاوت یا مالیدن پاها به هنگام حرکت شدند باید خیلی زود تمرین را متوقف کنند. اگر این مشکل ادامه دار بود حتما این قضیه مورد بررسی بیشتر قرار بگیرد.

به اعتقاد علی حیدریان گاهی ورزشکار به دلیل درد شیوه انجام حرکت را تغییر می دهد، اما این مسئله خود باعث آسیب جدی تر می شود.


بیشتر بخوانید : فیزیوتراپی آسیب ورزشی


چه زمانی باید برای بررسی آسیب ورزشی به پزشک مراجعه کرد؟

  • درد مداوم در زمان ورزشی و بعد از آن
  • تورم مفصل یا اطراف آن
  • حرکت غیر عادی مفاصل
  • ترک های دردناک ( در صورتی که درد نداشت مشکلی نیست.)
  • دردی که پس از یک دوره استراحت بهبود پیدا نمی‌ کند.

فیزیوتراپی چه کمکی به آسیب های ورزشی در کودکان و نوجوانان می کند؟

فیزیوتراپی آسیب های ورزشی در کودکان و نوجوانان

متخصصین فیزیوتراپی پس از تشخیص علت آسیب با استفاده از راه کارهای تخصصی و درمان های مختلف، دوره درمان را آغاز می کنند.

در رفتگی، شکستگی، موبردگی و سایر آسیب های اسکلتی، عضلانی و مفاصل بایستی در سنین پایین درمان شوند تا از کهنه شدن و عود کردن آن ها در سنین بالاتر جلوگیری شود.

هرگز یک آسیب ورزشی کودک یا نوجوان خود را نادیده نگیرید، امکان بهبود و درمان کامل آسیب در سنین رشد بسیار راحت تر است.

درمان هایی که فیزیوتراپی می تواند کمک کند شامل:

و سایر روش ها که پس از معاینه و تشخیص علت آسیب تجویز می شوند.

برای درمان آسیب های ورزشی در سنین مختلف از جمله کودکان، نوجوانان، جوانان، میانسالان و سالمندان کلینیک فیزیوتراپی دایان واقع در شمال شرق تهران بهترین خدمات را جهت تکمیل درآمد و بهبود شما ارائه می کند.

شماره تماس های کلینیک فیزیوتراپی دایان جهت دریافت نوبت حضوری فیزیوتراپی مچ دست و فیزیوتراپی در منزل02122786049 – 09128340536

0 0 امتیازها
امتیازدهی

بفرست برای کسی که نیاز داره ببینه . . .

بیشتر در این رابطه بخوانید

آخرین مقالات در فیزیوتراپی دایان

عضویت
اطلاع دهی برای
guest

0 نظرات
بارخورد درون خطی
نمایش همه دیدگاه‌ها
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.