زمانی که انرژی (کالری) دریافت شده از غذا و نوشیدنی هایی که مصرف می کنیم برای انجام ورزش و فعالیت های روزمره کافی نباشد، بدن با کمبود انرژی مواجه خواهد شد.
در صورتی که این کمبود انرژی، شدید و طولانی مدت باشد منجر به وضعیتی به نام افت ناگهانی انرژی بدن می شود.
کمبود انرژی، سیستم های بدن را مجبور به سازگاری با سطوح پایین تر انرژی کرده و انرژی موجود در بدن که صرف عملکردهای مهم مانند سلامت استخوان، تولید مثل و ایمنی می شود را کاهش می دهد.
این وضعیت در نهایت خطر ابتلا به بیماری های دیگر را نیز افزایش خواهد داد.
کمبود انرژی به طور رسمی به عنوان “انرژی محدود برای پشتیبانی از عملکردهای طبیعی بدن پس از صرف انرژی بیشتر از کل انرژی دریافتی از رژیم غذایی” تعریف می شود.
کمبود انرژی در افرادی که ورزش های زیر را انجام می دهند بیشتر دیده می شود:
با این حال کمبود انرژی در هر نوع بدن و توده بدنی و همچنین در مردان و زنان رخ می دهد. تمام افرادی که ورزش می کنند نیز در معرض خطر ابتلا به این مشکل هستند.
کمبود انرژی در بسیاری از ورزشکاران نتیجه عدم تأمین انرژی مورد نیاز برای انجام تمرینات ورزشی یا فعالیت های روزمره است.
ورزشکاران به دلیل عدم آگاهی یا نداشتن درک صحیح از تغذیه، تحت تأثیر عادات غذایی دیگران یا عوامل دیگری مانند رژیم های مرسوم در رسانه های اجتماعی قرار گرفته و دچار افت انرژی می شوند.
افت ناگهانی انرژی به دلایل زیر اتفاق می افتد:
افت انرژی همچنین ناشی از رفتارهای غذایی نادرست یا اختلالات خوردن بوده که منجر به بیماری های قابل توجه می شوند.
این رفتارهای نادرست شامل شمارش بیش از حد کالری (انرژی)، حذف وعده های غذایی، پرخوری یا پاکسازی غذایی (بالا آوردن غذا)، تغییر عمدی الگوی غذا خوردن برای رسیدن به ظاهری خاص یا مصرف دارو برای کاهش وزن بدون توصیه پزشک است.
افت انرژی انرژی همیشه با کاهش وزن همراه نیست. بدن برای حفظ انرژی و بقا، ترفندهای شگفت انگیزی دارد و می تواند وزن کلی بدن را حتی در صورت عدم وجود انرژی کافی حفظ کند.
یکی از این روش ها، غیر فعال کردن سیستم های غیر حیاتی بدن مانند چرخه قاعدگی است. در نتیجه وزن به تنهایی راهنمای خوبی برای تشخیص کمبود یا عدم کمبود انرژی نیست.
کمبود انرژی نسبی در ورزش که در نتیجه افت ناگهانی انرژی انرژی کلی بدن ایجاد می شود سندرمی است که عملکرد فیزیولوژیکی ورزشکاران را مختل کرده و منجر به نتایج منفی در سلامت و فعالیت ها خواهد شد.
افت ناگهانی انرژی سیستم های بدن را مجبور به سازگاری با سطوح پایین تر انرژی کرده و انرژی موجود در بدن که صرف عملکردهای مهم مانند سلامت استخوان، تولید مثل و ایمنی می شود را کاهش می دهد. این وضعیت در نهایت خطر ابتلا به بیماری های دیگر را نیز افزایش خواهد داد.
شماره تماس های کلینیک فیزیوتراپی دایان جهت دریافت نوبت حضوری : ۰۲۱۲۲۷۸۶۰۴۹ – ۰۹۱۲۸۳۴۰۵۳۶