شین اسپلینت یا درد ساق پا
شاید تا به حال کلمه شین اسپلینت به گوشتان خورده باشد و یا قصد داشته باشید در مورد آن بیشتر بدانید در این مطلب به معرفی شین اسپلینت می پردازیم.
استخوان ساق پا یا تیبیا در سطح جلویی ساق پا قرار دارد. این قسمت از بدن هنگام راه رفتن، پریدن و دویدن تحت استرس و کشش مداومی قرار میگیرد.
جراحت ناشی از استفاده بیش از حد زمانی اتفاق می افتد که فشاری که بر روی یک ناحیه از بدن وارد می شود، بیشتر از آستانه تحمل آن باشد.
دردی که به این دلیل در ساق پا ایجاد شود، شین اسپلینت نامیده میشود. این درد شدید ممکن است در جلو، درون و بیرون ساق پا و گاهی در پشت ساق پا به وجود آید.
در صورتیکه این درد درمان نشود، ممکن است باعث شکستگی های تنشی در تیبیا شود.
شین اسپلینت به علت آسیب و التهاب ماهیچه ها و تاندون های متصل به استخوان تیبیا ایجاد می شود.
این درد ممکن است نسبتاً غیر قابل تحمل باشد و افراد را مجبور کند تا برای مدتی طولانی استراحت کنند تا التهاب التیام پیدا کند.
فیزیوتراپی نقش مهمی را در درمان شین اسپلینت دارد.
در صورتی که شرایط زیر را دارید به فیزیوتراپیست تان مراجعه کنید:
نکاتی برای پیشگیری از درد ساق پا:
تاریخچه اتفاقاتی که میتوانند در به وجود آمدن این درد دخیل باشند، نشانه مهمی است.
فیزیوتراپیست یک معاینه بالینی که شامل فشار وارد کردن آرام بر روی ناحیه ساق پا است و آزمایشات مخصوص مختلفی را انجام خواهد داد.
شکستگی های تنشی، سندرم کمپارتمان، انسداد سرخرگ پشت زانویی و گرفتگی عصبی از مواردی هستند که باید در هنگام تشخیص در نظر گرفته شوند.
درمان اصلی این درد فیزیوتراپی شامل استفاده از یخ و استراحت است.
ما در فیزیوتراپی دایان با استفاده از ورزش درمانی و همچنین استفاده از تجهیزاتی همچون مغناطیس درمانی ،لیزر درمانی پرتوان، شاک ویو درمانی، طب سووزنی و… به درمان کامل شما کمک خواهیم کرد.
بررسی طرز راه رفتن و دویدن فرد قسمت مهمی از درمان است، مکانیسم غلط راه رفتن می تواند باعث شود که فشار خیلی زیادی از طریق ساق ها به لگن و زانو وارد شود.
در چنین شرایطی فیزیوتراپیست ها می توانند الگوی راه رفتن را اصلاح کنند و کفش هایی را توصیه خواهند کرد که قابلیت جذب شوک بالایی داشته باشد.
عضلات اطراف استخوان نازک نی و عضلات اطراف استخوان تیبیا به استخوان تیبیامتصل هستند و باید قبل از انجام هر نوع ورزشی به اندازه کافی کشیده شوند.
فیزیوتراپی شامل کشش های مختلف پا است که می توانند به گرم کردن و کشش این عضلات کمک کنند تقویت این عضلات آسیب دیده نیز می تواند مفید باشد.
فیزیوتراپیست ها ممکن است فعالیت های جایگزینی را توصیه کنند که کمترین فشار را بر استخوان های ساق پا وارد می کنند.
این فعالیت ها می توانند شامل شنا و دوچرخه سواری باشند.
تمرین های مخصوص لگن، زانو، قوزک پا و پا باعث بهبود گردش جریان خون،کاهش التهاب و تسکین درد می شوند.
محافظت از قوس های کف پا
عدم وجود قوس های کف پا یا نامناسب بودن آنها می توانند منجر به شین اسپلینت شوند.
فیزیوتراپیست ها ارتوتیک های مناسبی را توصیه می کنند که مخصوص بیمار ساخته می شوند و حمایت کافی را برای قوس های کف پا فراهم می کنند.
مرحله ریکاوری برای این درد می تواند متفاوت باشد و ممکن است بین ۳ تا ۶ هفته طول بکشد.
به خودتان آسان بگیرید و سعی کنید کم کم فعالیت های مورد علاقه تان را زیر نظر یک فیزیوتراپیست دوباره از سر بگیرید.
فعالیت هایی که فشار کمتری بر بدن وارد می کنند، مانند شنا، راه رفتن و دوچرخه سواری می توانند به طور تدریجی شرایط مناسبی را برای انجام تمرین ها و تحمل آنها ایجاد کنند.
درد ساق پا وقتی التیام پیدا کرده است که :
فیزیوتراپی می تواند به شما کمک کند که دوباره روی پایتان بایستید، میتواند از بروز درد و جراحتهای بیشتر جلوگیری کند و به همین دلیل بهتر است از همان ابتدای بروز نشانه های ناراحتی در ساق پا وقت ملاقاتی را با یک فیزیوتراپیست تنظیم کنید.
برای دریافت نوبت، معاینه و درمان شین اسپلینت با کلینیک فیزیوتراپی دایان در شمال تهران خیابان دولت تماس بگیرید.