بورسیت تروکانتر

بنر تماس با فیزیوتراپی دایان

بورسیت تروکانتر از علل شایع درد لگن است. بورس کیسه ای محتوی مایع سینوویال می باشد که باعث کاهش اصطحکاک در حرکت ساختمان یا ساختمان های مجاورش می شود.

بورس تروکانتریک بر روی استخوان ران مهمترین بورس می باشد. این بورس زیر عضله سرینی بزرگ قرار گرفته است. به همین دلیل بیشتر در معرض آسیب و ضربه می باشد خصوصا در دونده ها.

درد بدن و فیزیوتراپی

از درد و کوفتگی بدن خسته شدی؟
تماس بگیر و وقت معاینه یا فیزیوتراپی تنظیم کن!

تروکانتر ها برجستگی های استخوانی هستند که در قسمت بالایی استخوان ران و در زیر سر و گردن  استخوان ران قرار گرفته اند. در سمت خارج، تروکانتر بزرگ و در سمت داخل، تروکانتر کوچک قرار دارد. برجستگی تروکانتر بزرگ در قسمت خارجی لگن خاصره قابل لمس است. بر روی تروکانتر بزرگ کیسه بافتی ظریفی به نام بورس تروکانتر قرار گرفته است. وظیفه این بورس وظیفه لغزنده کردن روی تروکانتر را دارد به نحوی که عضلات و تاندون ها بتوانند به راحتی بر روی آن حرکت کنند.

این مشکل معمولا تدریجی و بدون سر و صدا شروع می شود ولی گاهی به علت فعالیتهای خاص ایجاد می شود. درد معمولا در قسمت بالا و خارج ران است و به تدریج میزان آن افزایش می یابد، گاهی نیز ممکن است درد در قسمت خلفی و بالایی گزارش شود.

در ابتدا تنها با فعالیتهایی مانند بالا و پایین رفتن از پله ها تشدید شده ولی به تدریج التهابی میشود و حین غلتیدن نیز درد افزایش یافته و ممکن است فرد را از خواب بیدار کند.

وقتی که فرد از روی صندلی بلند شده و می ایستد درد دارد و گاهی نیز هنگام چمباتمه زدن درد شروع می شود.

درد عمقی و مبهم می باشد. گاهی ممکن است درد در قسمت خارجی ران به سمت زانو کشیده شود.

این بیماری گرچه میتواند هر کسی را مبتلا کند ولی

  • امکان بروز این بیماری در روماتیسم بیشتر است.
  • در کسانی که یک فعالیت بدنی را بطور مکرر ولی نامناسب انجام میدهند بیشتر دیده میشود مانند دویدن، بالا رفتن از پله، دوچرخه سواری و ایستادن بمدت طولانی.
  • ضربه به سطح خارجی لگن و یا زمین خوردن روی یک سمت لگن میتواند بورس را تحریک کرده و موجب التهاب آن شود.
  • در زنان و در سنین متوسط و بالا بیشتر دیده میشود.
  • بعضی بیماریهای ستون مهره مانند اسکولیوز و یا آرتریت مهره ای پایینی کمری ممکن است زمینه را برای بروز این بیماری بیشتر کند.
  • در فردی که یکی از اندام های پایینی از اندام طرف مقابل کوتاه تر است ممکن است بورسیت تروکانتر ایجاد شود.
  • هر گونه عمل جراحی قبلی در ناحیه لگن میتواند احتمال ایجاد این بیماری را بیشتر کند.
  • گاهی اوقات استخوان اضافه در ناحیه تروکانتر بزرگ ایجاد میشود که میتواند با تحریک مداوم بورس ایجاد بورسیت کند

علل:

*فشار بیش از حد به ناحیه که معمولا در اثر فعالیت ایجاد می شود(مثلا افرادی که مکرر از پله بالا و پایین می روند).

*ضربه مستقیم : مثلا وقتی روی شانه زمین میخوریم اولین جایی از کنار لگن که با زمین برخورد میکند معمولا برجستگی تروکانتر بزرگ است و این ضربه میتواند به بورس روی تروکانتر آسیب زده و بدنبال آن بورس ملتهب شود

*کوکسا والگا

*فعالیتهای ناگهانی (مثل بیرون آمدن ناگهانی و نادرست از ماشین)

*کوتاهی عضلات دور کننده ران

* کوتاهی ITB

اهداف درمان فیزیوتراپی:

*کاهش درد و التهاب

*بازآموزی عضلات و تسهیل راه رفتن بیمار

= جلوگیری از بازگشت مجدد آن

درمان:

درمان بورسیت تروکانتر معمولا غیر جراحی است.

*این افراد باید راه رفتن های طولانی و بالارفتن از پله را کاهش دهند.

*استفاده از بالشت هنگام خواب برای جلوگیری از غلتیدن به سمت درگیر

*استفاده از پک سرد به مدت 10 دقیقه هر سه ساعت

*  استفاده از داروهای ضد درد و یا داروهای التهاب غیر استروئیدی در کاهش درد موثر هستند

لیزردرمانی: لیزر را در ناحیه مربوطه می تابانند و همانند این است که سنسور خطر یک ناحیه را خاموش کنند و در نتیجه درد بهبود یابد. این روش نیز ممکن است طی چند مرحله  انجام شود.

شاکویوو تراپی: امواج صوتی شاک ویو با انرژی بالا نیروی مکانیکی را بر بافت‌های بدن اعمال کرده و در درمان بیماری بورسیت بسیار کاربرد دارد.

امواج شاک ویو سبب افزایش جریان خون در قسمت های آسیب دیده، تحریک بازسازی سلول ها و تسریع بهبودی و تسکین درد می شود.

مگنت تراپی: با استفاده از امواج مغناطیسی و تاثیر بر بافت بورس به فرایند بهبودی ، کاهش التهاب و کاهش دوره بهبودی کمک زیادی می کند. مگنت تراپی یک روش درمانی است که از انرژی طبیعی مغناطیس که برای بقاء و سلامت عمومی انسان ضروری است، استفاده می‌کند.

*لامپ IR

*تحریکات الکتریکی(TENSو….)

*اولتراسوند تراپی

*تمرینات کششی

*تمرینات تقویتی

برای پیشگیری از ایجاد بورسیت تروکانتر باید به موارد زیر توجه کرد:

  • وزن خود را کاهش دهید
  • از اعمال فشارهای ممتد و مکرر به ناحیه لگن اجتناب کنید
  • با انجام نرمش های کششی سعی کنید عضلات و تاندون های ناحیه لگن را قابل انعطاف نگه دارید
  • اگر یکی از پاهایتان از دیگری کوتاه تر است از کفی مناسب در کفش استفاده کنید

چند نمونه ورزش مناسب فیزیوتراپی :

کشش باند ایلیوتیبیال در حالت ایستاده

سر پا بایستید. پاهای خود را ضربدری بگذارید بطوریکه یک ساق شما بصورت ضربدری جلوی ساق دیگر قرار بگیرد. سپس به جلو خم شده و نوک انگشتان دست خود را به انگشتان پا برسانید. این وضعیت را 30-15 ثانیه حفظ کرده و سپس مجدد به حالت اولیه برگردید. حرکت را سه بار تکرار کنید. حرکت را برای پای مقابل هم انجام دهید.

  •  

کشش عضلات گلوتئال

به پشت بر روی زمین بخوابید و زانوانتان را خم کرده،بطوریکه کف پاهایتان بر روی زمین قرار گیرد. سپس مچ یک پا را بر روی زانوی طرف مقابل قرار دهید. ران زانویی که مچ پا بر روی آن قرار گرفته را با دو دست گرفته و بطرف سینه خود بکشید. در این نرمش باید یک کشش را در باسن و سطح خارجی مفصل ران خود حس کنید. این وضعیت را 30-15 ثانیه حفظ کرده و سپس مجدد به حالت اولیه برگردید. حرکت را سه بار تکرار کنید.

کشش باند ایلیوتیبیال از کنار

در کنار یک دیوار ایستاده بطوریکه یک شانه شما به دیوار نزدیکتر باشد. یک دست را برای کنترل بیشتر بر روی دیوار قرار دهید. پایی را که از دیوار دور است را در جلوی پای دیگر قرار دهید. کف هر دو پا را بر روی زمین نگه دارید. سپس لگن خود را به طرف دیوار نزدیک کنید. این وضعیت را 30-15 ثانیه حفظ کرده و سپس مجدد به حالت اولیه برگردید. حرکت را سه بار تکرار کنید. حرکت را برای پای مقابل هم انجام دهید.

وقتی که درد شدید در سمت خارج لگن کاهش پیدا کرد میتوانید نرمش های تقویتی زیر را نیز به آنها اضافه کنید.

باز کردن مفصل ران در حالت به شکم

به شکم بر روی زمین بخوابید. پای طرف مشکل دار را از پشت به اندازه یک وجب از زمین بلند کنید. این حالت را چند ثانیه حفظ کرده و سپس پا را آهسته بر روی زمین قرار دهید. نرمش را در 3 ست ده تایی انجام دهید.

پا ها مستقیم به بالا

به پشت بر روی زمین دراز بکشید. زانوی طرف سالم را خم کرده و کف پای آن سمت را بر روی زمین قرار دهید. پای مقابل را بدون اینکه زانوی آن را خم کنید به اندازه یک وجب از روی زمین بلند کنید. این حالت را چند ثانیه حفظ کرده و سپس پا را آهسته بر روی زمین قرار دهید. نرمش را در 3 ست ده تایی انجام دهید.

چمباتمه کنار دیوار با توپ

سر پا کنار یک دیار ایستاده و پشت خود را به دیوار تکیه دهید. بین کمر خود و دیوار یک توپ قرار دهید. به آرامی تنه خود را پایین بیاورید بطوریکه زانو های شما به اندازه 45 درجه خم شوند. این حالت را ده ثانیه حفظ کرده و سپس دوباره به حالت مستقیم درآیید. نرمش را در 3 ست ده تایی انجام دهید

بالا آوردن پا از کنار

به شانه طرف سالم بخوابد. پای طرف مشکل دار را از کنار به اندازه یک وجب از زمین بلند کنید. این حالت را چند ثانیه حفظ کرده و سپس پا را آهسته بر روی زمین قرار دهید. نرمش را در 3 ست ده تایی انجام دهید.

.

  •  
5 1 امتیازدهی
امتیازدهی

بفرست برای کسی که نیاز داره ببینه . . .

بیشتر در این رابطه بخوانید

آخرین مقالات در فیزیوتراپی دایان

عضویت
اطلاع دهی برای
guest

0 نظرات
بارخورد درون خطی
نمایش همه دیدگاه‌ها