بارداری می تواند یک تجربه هیجان انگیز و گاهی اوقات ۹ ماه غیرقابل تحمل باشد زیرا بدنتان همانطور که برای به دنیا آوردن یک زندگی جدید آماده میشود، رشد میکند و دچار تغییراتی میشود.
در این مقاله به بررسی تاثیر فیزیوتراپی لگن در دوران بارداری می پردازیم.
به علت ملاقات های مکرری که باید با فرد متخصصی که مسئول سلامت شما است داشته باشید و کلاس های مربوط به آموزش های پیش از تولد که باید در آن ها شرکت کنید و زمانی که باید برای آماده کردن خانه تان برای ورود عضو جدید خانواده بگذارید، احتمالا در این مدت سرتان خیلی شلوغ خواهد بود.
بسیاری از زنان باردار می پرسند که آیا باید در طول بارداری فیزیوتراپی لگن انجام دهند، به خصوص اگر هیچ گونه علائمی نداشته باشند؟
یک تصور غلط رایج در مورد فیزیوتراپی لگن این است که این نوع فیزیوتراپی تنها پس از زایمان و برای رسیدگی به مشکلاتی که پس از زایمان به وجود می آیند مفید خواهد بود. این مطلب اصلا درست نیست!
ما همان طور که برای آماده کردن بیماران مان برای دوی ماراتون یا آماده کردن ورزشکاران مان برای یک مسابقه بزرگ به آنها تمرین هایی می دهیم، می توانیم به شما نیز کمک کنیم تا برای چالش هایی که ممکن است در طول بارداری و زایمان با آنها مواجه شوید آمادگی داشته باشید.
حال باید بررسی کنیم که فیزیوتراپی لگن دقیقا در چه مواردی می تواند مفید باشد؟
آیا میدانید یک برنامه ورزشی نظارت شده (ورزش های قلبی و عروقی سه بار در هفته) در طول دوره بارداری می تواند موجب کوتاه شدن مرحله اول و دوم زایمان شود؟
اگر از قبل یک برنامه ورزشی داشته اید و می خواهید آن را ادامه دهید یا می خواهید در طول دوره بارداری فعال تر باشید، یک فیزیوتراپیست متخصص در فیزیوتراپی لگن میتواند در موارد زیر به شما کمک کند:
درد حلقه لگن خاصره مرتبط با حاملگی، مشابه هرگونه دردی که در طول بارداری در التصاق شرمگاهی (سیمفیزیس پوبیس) (دردی که در جلوی لگن حس می شود) یا مفاصل ساکروایلیاک ( پایین کمر) احساس میشود، توصیف می شود.
درد اغلب در اوایل هفته چهاردهم بارداری و در اواخر هفته های سی ام گزارش می شود.
۶۰ تا ۷۰ درصد از زنان تا اواخر دوران بارداری به نوعی درد حلقه لگن را تجربه می کنند.
آنچه بسیاری از زنان نمی دانند این است که فیزیوتراپی لگن میتواند موجب شود که در طول بارداری حس راحتی بیشتری داشته باشند و درد حلقه لگن کمتر شود و یا حتی از بین برود.
درمان ممکن است شامل موارد زیر باشد:
فیزیوتراپی لگن اغلب برای درمان بی اختیاری ادراری (یا نشت ادرار) که پس از زایمان طبیعی (واژینال) رخ می دهد استفاده می شود.
اگر در طول دوره بارداری دچار بی اختیاری ادراری شدید حتماً باید به آن رسیدگی کنید.
نشان داده شده است که تقویت عضلات کف لگن قبل از زایمان به جلوگیری از بی اختیاری استرسی در دوره پس از زایمان کمک می کند.
این به این معنی است که تقویت عضلات اگر در طول دوره بارداری انجام شود می تواند اثر پیشگیرانه ای داشته باشد.
همانطور که به زمان زایمان نزدیک میشوید فیزیوتراپی لگن می تواند برای آمادگی برای این اتفاق مهم به شما کمک کند.
فیزیوتراپیست لگن احتمالاً در هفته سی و ششم، آخرین ملاقات را با شما خواهد داشت تا در آن جلسه موارد زیر بررسی شوند:
لطفاً با گذاشتن کامنت نظرات خود را با ما در میان بگذارید.
اگر می خواهید یکی از فیزیوتراپیستهای ما در کلینیک دایان که در فیزیوتراپی لگن تخصص دارد به شما برای آمادگی برای بارداری و زایمان کمک کند همین امروز با ما تماس بگیرید.
شماره تماس های کلینیک دایان: ۰۲۱۲۲۷۶۴۵۵۵ – ۰۲۱۲۲۷۸۶۰۴۹ – ۰۹۱۲۸۳۴۰۵۳
برای اطلاع از آدرس و راه های ارتباطی دیگر کلینیک به صفحه تماس با ما مراجعه کنید.