شرایط و هزینه فیزیوتراپی کمر در منزل

درمان با فیزیوتراپی کمر در منزل- کلینیک دایان
درمان با فیزیوتراپی کمر در منزل- کلینیک دایان
بنر تماس با فیزیوتراپی دایان

فیزیوتراپی کمر در منزل با استفاده از روش ها و تکنیک های خاص صورت می گیرد. در اکثر مواقع پزشک معالج ممکن است فیزیوتراپی کمر را برای تسکین درد کمر تجویز کند. اما یکی از رایج ترین شرایط می تواند مربوط به دیسک کمر شود. اگر چه اکثر افرادی که تحت فیزیوتراپی کمر در خانه قرار می گیرند، از نتایج درمان خود راضی هستند، اما بهبودی بعد از فیزیوتراپی دیسک کمر در منزل به عوامل مختلفی مانند رعایت دستورالعمل های توصیه شده توسط پزشک و انجام تمرینات مربوط فیزیوتراپی بستگی دارد. پس بهتر است قبل از استارت جلسات فیزیوتراپی کمر خود، اطلاعات لازم در مورد کلیه مراحل و تمرینات مربوط به آن را کسب کنید.

درد بدن و فیزیوتراپی

از درد و کوفتگی بدن خسته شدی؟
تماس بگیر و وقت معاینه یا فیزیوتراپی تنظیم کن!

فیزیوتراپی کمر چیست و چگونه انجام می شود؟

فیزیوتراپی برای کمر که معمولاً به عنوان فیزیوتراپی پشت شناخته می شود، نوع تخصصی از فیزیوتراپی است که با هدف درمان و توانبخشی شرایط و آسیب های مربوط به کمر تجویز می شود. هدف از انجام فیزیوتراپی کمر به خصوص فیزیوتراپی دیسک کمر در منزل کاهش درد، بهبود تحرک و بازگرداندن عملکرد در ناحیه پشت است.

فرآیند فیزیوتراپی کمر معمولاً با ارزیابی کامل توسط یک فیزیوتراپیست واجد شرایط شروع می شود. درمانگر سابقه پزشکی بیمار، علائم و معاینه فیزیکی را برای شناسایی علل زمینه ای مشکل کمر انجام می دهد. آنها همچنین ممکن است در صورت لزوم از تکنیک های تصویربرداری تشخیصی مانند اشعه ایکس یا اسکن MRI استفاده کنند.

آناتومی و ساختار مفاصل ناحیه کمر

آناتومی کمرویژگی های هر قسمت از ساختار کمر
استخوان های لگناستخوان های لگن شامل ایلیوم، ایسکیوم و پوبیس، پایه ستون فقرات را تشکیل می دهند. آنها پایه ای پایدار برای ستون مهره ها فراهم و وزن بالای بدن را تحمل می کنند. لگن همچنین از اندام های لگن محافظت می کند و نقش مهمی در حفظ تعادل و انتقال نیرو بین بالا و پایین بدن دارد.
مهره هاستون مهره ها از مهره های منفرد تشکیل شده است که روی هم قرار می گیرند. هر مهره از یک بدن، یک قوس مهره و فرآیندهای مختلف تشکیل شده است. قوس های مهره ای یک کانال محافظ برای نخاع ایجاد می کنند، در حالی که دیسک های بین مهره ای بین مهره ها باعث ایجاد بالشتک و انعطاف پذیری می شوند.
عضلات پشتعضلات کمر، از جمله ستون فقرات، کوادراتوس کمر و مولتی فیدوس، نقش مهمی در حمایت و تثبیت ستون فقرات دارند. این عضلات در هماهنگی با عضلات شکم برای حفظ وضعیت بدنی مناسب، کنترل حرکت و ایجاد قدرت برای کمر کار می کنند. ضعف یا عدم تعادل در این عضلات می تواند منجر به بروز کمردرد شود.
اعصاب نخاعیاعصاب نخاعی از طناب نخاعی منشعب و از سوراخ های بین مهره های مجاور خارج می شوند. این اعصاب اطلاعات حسی را از بدن به نخاع و مغز و سیگنال های حرکتی را از مغز به عضلات منتقل می کنند. تحریک یا فشرده شدن این اعصاب می تواند باعث درد شدید، بی حسی یا ضعف در ناحیه کمر و پاها شود.
دیسک های بین مهره ایدیسک های بین مهره ای بین مهره ها قرار گرفته اند و به عنوان ضربه گیر عمل می کنند. فتق یا دژنراسیون دیسک می تواند منجر به فشار بر روی اعصاب مجاور شود و باعث درد و سایر علائم شود.
جدول آناتومی و ساختار کمر

تصویر ساختار کمر- کلینیک فیزیوتراپی دایان
آناتومی کمر

رایج ترین علل کمر درد کدامند؟

بررسی ها نشان می دهد که بین 60 تا 80 درصد از بزرگسالان در مقطعی از زندگی خود درد کمر و ستون فقرات را تجربه خواهند کرد. کمردرد، یکی از شایع ترین بیماری های گزارش شده است. اما در اکثر مواقع ممکن است علائم و نشان دهنده یک بیماری زمینه ای دیگر باشد. برای همین تشخیص علت درد در ناحیه کمر تا حدودی می تواند پیچیده باشد. اما به طور کلی، رایج ترین علل آن عبارتند از:

  •  کشیدگی رباط یا ماهیچه
  • برآمدگی دیسک یا فتق
  • درد کمر ناشی از سیاتیک کمر
  • آرتریت یا آرتروز ستون فقرات کمر
  • اسکولیوز ستون فقرات در کمر
  • تنگی کانال نخاع
  • پوکی استخوان کمر
  • سرطان نخاع کمر (تومور نخاعی کمر)
  • عفونت کلیه و کمر درد
  • عفونت ستون فقرات

کمردرد می تواند از درد عضلانی تا احساس تیراندازی، سوزش یا چاقو زدن متغیر باشد. همچنین، درد می‌تواند به پایین ساق پا سرایت کند. خم شدن، پیچ خوردن، بلند کردن، ایستادن یا راه رفتن می تواند شدت درد در کمر را بدتر کند.

در صورت بروز درد در کمر، احتمال دارد پزشک معالج برای شما جلسات فیزتراپی کمر در منزل را تجویز کند. فیزیوتراپی نوعی روش درمانی است که می تواند نقش موثری در بهبود تحرک بیمار و عملکرد مفاصل و ماهیچه های آسیب دیده داشته باشد. همچنین فیزیوتراپی می تواند از بازگشت و عود آسیب های احتمالی بر مفاصل کمر جلوگیری کند. فیزیوتراپیست ها از انواع مختلفی از روش‌ها و تکنیک های درمانی برای تسکین درد کمر استفاده می کنند و همچنین توصیه هایی را برای مراقبت از کمر به شما ارائه می دهند.

رایج ترین علائم کمردرد کدامند؟

کمردرد می تواند از یک درد موضعی در یک نقطه خاص تا درد عمومی که در سراسر کمر منتشر می شود متغیر باشد. گاهی اوقات درد از پشت به نواحی دیگر بدن مانند باسن، پاها یا شکم کشیده می شود. شدت کمردرد در افراد مختلف، متفاوت است. حتی با توجه به نوع، علل و محل کمردرد، ممکن است هنگام بروز درد کمر علائم زیر بروز پیدا کنند:

  • سفت شدن عضلات کمر
  • سوزش و یا درد در ناحیه پشت
  • حس درد ضربه ای در پاها یا بازوها
  • بی حسی و یا گزگز شدن اندام ها
  • ضعف یا بی حسی در پاها
  • مشکل در راه رفتن و ایستادن و حرکت کردن
  • ورم یا التهاب در ناحیه آسیب دیده
  • گرفتگی عضلات پشت کمر

فیزیوتراپیست، استئوپات یا کایروپراکتیک برای فیزیوتراپی کمر چیست؟

کایروپراکتیک ها، فیزیوتراپیست ها و استئوپات ها همگی متخصصانی در زمینه درمان کمردرد هستند که می توانند با درمان های دستی درد در ناحیه کمر و پشت را درمان می کنند، اما رویکردها و روش هایی که هر یک از این متخصصان برای درمان استفاده می کنند تا حدودی می تواند متفاوت باشد.

انواع متخصصان فیزیوتراپی کمرشرح وظایف
فیزیوتراپیست ها برای فیزیوتراپی کمر  بیشتر با هدف بازگرداندن و تقویت حرکت و عملکرد کل بدن درمان را شروع می کنند. پس از اینکه دچار بیماری و جراحت شدید، فیزیوتراپیست ها بر بازیابی قدرت حرکت و عملکرد تمام بدن تمرکز می کنند. آنها با بررسی میزان آسیب دیدگی و وضعیت شما درمان با تمرین درمانی و درمانهای دستی مناسب را تجویز خواهند کرد. آنها شما را تشویق می کنند که به جای آنکه بر درمان منفعل تکیه کنید، نقش فعالی را در توانبخشی به عهده بگیرید.
استئوپات ها یا پزشک بیماری های استخوانسلامت بدن تان را به طور کلی بررسی خواهد کرد و اطمینان حاصل می‌کند که تمام استخوان ها، ماهیچه ها و مفاصل به خوبی در کنار یکدیگر کار می‌کنند. آنها بر درمان های دستی تمرکز می کنند تا بدنتان را به حالت متعادل بازگرداند.  
کایروپراکتیک هابیشتر در درمان درد گردن و کمر فعالیت دارند. آنها با نگاهی کلی گرایانه بدن تان را معاینه کرده و چگونگی تاثیر مشکلات استخوان ها، ماهیچه ها و مفاصل بر سیستم عصبی و سلامت عمومی را بررسی می کنند. تمرکز آنها بر دستکاری یا منیپولیشن ستون فقرات است اما آنها ممکن است از تکنیک های دیگری نیز استفاده کنند. این به شما بستگی دارد که چه نوع درمانگری را انتخاب کنید یا در محل زندگی تان چه نوع خدماتی ارائه می شود.  
جدول انواع متخصصان در زمینه فیزیوتراپی کمر

اگر به دنبال فیزیوتراپی دیسک کمر در منزل در بخش خصوصی هستید به این فکر کنید که می خواهید از درمان چه نتیجه ای بگیرید و بیشتر دوست دارید که از کدام روش استفاده کنید. بهتر است با چند درمانگر مختلف تماس بگیرید و شرایط تان را بازگو کنید.

شرایط فیزیوتراپی کمر در منزل

شرایط فیزتراپی کمر در منزل ممکن است برای بیماران مختلف، متفاوت باشد. این در حالی است که اکثر افراد در طول زندگی ممکن است بر اثر حادثه و یا بالا رفتن سن دچار درد در ناحیه کمر و یا دیسک کمر شود در این حال فرد دامنه ی حرکتی محدودی پیدا حرکت و مثل قبل نمی تواند به کار های روزمره خود برسد. در این شرایط پزشک می تواند فیزیوتراپی کمر با برای بهبود وضعیت بیمار و افزایش دامنه حرکتی او تجویز کند.

تمرینات فیزیوتراپی کمر درد در منزل را می توان برای طیف وسیعی از افرادی که کمردرد را تجربه می کنند یا می خواهند قدرت و انعطاف پذیری عضلات پشت خود را بهبود بخشند، تجویز کرد.

شرایط لازم برای تجویز فیزیوتراپی کمر- کلینیک دایان
پزشک با توجه به شرایط خاصی برای درمان کمر فیزیوتراپی تجویز می کند

در شرایط زیر، پزشک معالج ممکن است فیزیوتراپی کمر با دستگاه را تجویز کند:
درد پایین کمر نامشخصدرد در قست تحتانی کمر که علت آن مشخص نیست.
بیماری دژنراتیو دیسکدرد کمری که به علت فرسودگی دیسک‌های ستون فقرات در نتیجه بالا رفتن سن ایجاد می‌شود.
تنگی مجرای نخاعیاین مشکل وقتی اتفاق می‌افتد که فضای اطراف نخاع در ستون فقرات تنگ شده و بر نخاع فشار وارد می کند.
درد کمر ناشی از تصادف، آسیب ورزشی و گرفتگی عضلات ناحیه کمر  کمردرد ناشی از تصادفات، آسیب های ورزشی و کشیدگی عضلات در ناحیه کمر می تواند ناتوان کننده باشد و فعالیت های روزانه بیمار را تحت تاثیر قرار دهد. این نوع کمردردها می توانند علل و مکانیسم های مختلفی برای آسیب داشته باشند.
دردهای کمر پس از زایمان  کمردرد پس از زایمان یک بیماری شایع است که بسیاری از زنان پس از زایمان تجربه می کنند. شدت و مدت کمردرد پس از زایمان از فردی به فرد دیگر متفاوت است. برخی از عوامل رایجی که می توانند منجر به کمردرد پس از زایمان شوند شامل ضعیف شدن عضلات شکم، تغییرات هورمونی، وضعیت شیردهی، بلند کردن و حمل نوزاد، و وضعیت نامناسب هنگام تغذیه یا در آغوش گرفتن نوزاد هستند.
درد سیاتیک  دردی که از پایین کمر شروع و تا پاها کشیده می شود. این درد ممکن است به دلیل لغزندگی دیسک ایجاد شده باشد. این وضعیت زمانی اتفاق می افتد که یک دیسک در ستون فقرات از جای اصلی خود خارج شود و بیرون بزند و به عصب مجاور فشار وارد کند.
افراد مبتلا به کمردرد حاد یا مزمن  تمرینات فیزیوتراپی می توانند با تقویت عضلات حمایت کننده، بهبود انعطاف پذیری و ارتقای وضعیت بدنی و مکانیک بدن، به مدیریت کمردرد حاد و مزمن کمک کنند. در این شرایط با توجه به حاد یا مزمن بودن مشکل بیمار، ورزش های های مختلفی در برنامه ی درمانی گنجانده می شود.
جدول مواردی که به فیزیوتراپی با دستگاه نیاز دارند

تمرینات ورزشی برای دیسک کمر

برخی از تمرینات ورزشی می توانند باعث تقویت و بهبود انعطاف پذیری در ستون فقرات، گردن و پشت شود. این تمرینات ورزشی برای دیسک کمر و تسکین علائم آنها تاثیر زیادی دارند. این در حالی است که دیسک کمر در برخی شرایط می تواند تا حدود زیادی دردناک باشد. حتی در اکثر مواقع جراحی برای دیسک کمر توصیه نمی شود. حتی فیزیوتراپی کمر با دستگاه ممکن است علائم بیماری را تسکین ندهند. در این شرایط اغلب پزشکان فیزیوتراپی و تمرینات ورزشی برای دیسک کمر را توصیه می کنند که برخی از آنها عبارتند از:

 

کشش گردن

دیسک کمر در برخی شرایط می تواند منجر به بروز درد در گردن شود. برای همین فیزیوتراپی گردن و یا تکنیک های ورزشی می توانند تاثیر مثبتی بر گردن درد ناشی از دیسک گردن داشته باشند. برای تسکین درد و فشار ناشی از دیسک نزدیک گردن، به صورت عمودی روی یک صندلی بنشینید و چانه را به سمت قفسه سینه حرکت دهید، سپس به پشت برگردید و گردن را دراز کنید. گوش چپ را به سمت شانه چپ و سپس گوش راست را به سمت شانه راست حرکت دهید. این تمرین را چندین بار تکرار کنید.

تمرینات همسترینگ

برای کسانی که دیسک لغزشی در قسمت پایین ستون فقرات دارند، تقویت عضلات همسترینگ می تواند به حمایت بهتر از هسته و پشت آنها کمک کند. برای کشش ملایم و نشسته در امتداد همسترینگ روی یک صندلی بنشینید و یک پا را روی زمین و پای دیگر را صاف به سمت بیرون کشیده و پاشنه آن روی زمین باشد. پشت را صاف کنید و روی پای دراز شده به جلو خم شوید تا جایی که در پشت بالای ران کششی ایجاد شود. این وضعیت را برای 15 تا 30 ثانیه نگه دارید. پاها را عوض کرده و چندین بار این تمرین را تکرار کنید.

کشش همسترینگ حوله ای

برای کشش عمیق تر همسترینگ، روی یک تشک یوگا دراز بکشید و یک پا را به هوا بلند کنید. یک حوله را دور پای ساق در هوا بپیچید. با نگه داشتن حوله، پا را به سمت بدن بکشید. 15 تا 30 ثانیه نگه دارید. پاها را عوض کرده و چندین بار تکرار کنید.

کشش خم شدن پشت

یکی دیگر از تمرینات ورزشی برای دیسک کمر، کشش خم شدن پشت است. آنها باعث کشش ستون فقرات و عضلات پشت می شود. اما قبل از انجام این تمرینات پس از آسیب دیدگی کمر با پزشک خود مشورت کنید. برای انجام کشش فلکشن پشت به پشت دراز بکشید و هر دو زانو را به سمت قفسه سینه نگه دارید. در همان زمان، سر را به سمت جلو حرکت دهید تا جایی که کشش راحت در قسمت میانی و پایین کمر ایجاد شود. این کار را چندین بار تکرار کنید.

کشش زانو تا سینه

کشش زانو به قفسه سینه عضلات هر طرف بدن را به طور جداگانه برای کشش ملایم تر تقویت می کند. به پشت دراز بکشید و زانوها را خم کنید و هر دو پاشنه را روی زمین قرار دهید. هر دو دست را پشت یک زانو قرار دهید و آن را به سمت قفسه سینه بکشید. پاها را عوض کرده و چندین بار تکرار کنید.

کشش عضله پیریفورمیس

عضله پیریفورمیس عضله کوچکی است که در عمق باسن قرار دارد. تمرینات آن، یکی دیگر از تمرینات ورزشی برای دیسک کمر است. برای انجام آن، به پشت دراز بکشید و زانوها را خم کنید و هر دو پاشنه را روی زمین قرار دهید. یک پا را روی پای دیگر ضربدری کنید و مچ پا را روی زانوی خم شده قرار دهید. به آرامی زانوی ضربدری را به سمت قفسه سینه بکشید تا جایی که کششی در باسن ایجاد شود.

شاید موارد دیگر از تمرینات ورزشی برای دیسک کمر وجود داشته باشند. اما بهتر است قبل از انجام آنها با پزشک معالج خود مشورت کنید.

تمرینات ورزشی فیزیوترپی برای درد کمر در منزل

متاسفانه در اکثر مواقع، زندگی ماشینی و عدم تحرک می تواند منجر به مشکلات زیادی در سلامتی شود که کمر درد یکی از انها است. اما ورزش و فیزیوتراپی سیاتیک در منزل می توانند در تسکین درد کمر موثر باشند. این تمرینات در طولانی مدت می توانند در تسکین درد کمر موثر باشند، برخی از تمرینات ورزشی فیزیوترپی برای درد کمر در منزل عبارتند از:

 ژست گربه و گاو

روی چهار زانو دراز بکشید و پشت خود را صاف نگه دارید. سپس، ستون فقرات خود را به سمت بیرون و به سمت سقف خم کنید. این حالت را تا زمانی که احساس کشیدگی در گردن خود داشته باشید، نگه دارید، سپس کمر خود را به سمت داخل و پایین خم کنید تا زمانی که در قسمت پایین کمر خود احساس کشیدگی کنید. این کار را حدود ده بار تکرار کنید.

 کشش کبرا

در حالت خمیده دراز بکشید و دستان خود را در دو طرف قفسه سینه نگه دارید. پاهای خود را محکم روی زمین قرار دهید و در حالی که قسمت بالایی بدن خود را از سینه تا سر به سمت بالا فشار می دهید، به دستان خود فشار دهید. این حالت را برای چند ثانیه نگه دارید و سپس به آرامی خود را پایین بیاورید.

 لیفت پاهای مستعد

این شبیه کشش کبرا است، با این تفاوت که به جای بلند کردن قسمت بالایی بدن، آن را محکم به سمت پایین نگه دارید. پاهای خود را کشیده و نزدیک به هم نگه دارید، تا جایی که می توانید آنها را با یک حرکت مداوم بالا بیاورید، حالت را نگه دارید و پاهای خود را به زمین برگردانید.

 پل ها

اگر می خواهید کمر خود را تقویت کنید، پل ها بسیار مفید هستند. برای اجرای صحیح پل، به پشت دراز بکشید و بازوهای دراز شده خود را در کنار خود قرار دهید. باسن خود را از روی زمین بلند کنید، بدن خود را از سر تا زانو در یک خط مستقیم نگه دارید و پایین بیاورید.

 کشش پرنده-سگ

این تمرین روی کشش عضلات متصل به کمر شما تمرکز می کند، بنابراین فشار و درد را کاهش می دهد. روی چهار دست و پا دراز بکشید و پای چپ خود را بلند کنید و به سمت عقب بکشید. به طور همزمان، بازوی راست خود را در یک خط مستقیم به جلو بکشید. در هر طرف تکرار کنید.

لمس انگشتان پا

یکی دیگر از تمرینات ورزشی فیزیوترپی برای درد کمر در منزل، لمس انگشتان پا است. صاف بایستید و دست‌هایتان را روی سرتان کشیده، کمی به سمت عقب خم شوید تا زمانی که فشاری را در کمرتان احساس کنید، و سپس به جلو و پایین خم شوید تا انگشتان پا را لمس کنید. این کار را ده بار به آرامی تکرار کنید.

تمرینات ورزشی فیزیوترپی برای درد کمر در منزل ممکن است تسکین موقتی داشته باشند، اما همیشه توصیه می‌شود با پزشک خود مشورت کنید.

تمرینات ورزشی فیزیوتراپی برای درمان دیسک کمر در منزل

ورزش های عمده ای که در انواع فیزیوتراپی کمر با دستگاه استفاده می شود شامل ۲ گروه  ورزش های پیشگیری کننده از ابتلا به دیسک کمری و ورزش های مربوط به افراد مبتلا به دیسک هستند.

  • تمرینات پیشگیری برای افرادی تجویز می شود که با توجه به وضعیت زندگی و شغلی به طور مثال رانندگی طولانی، در معرض خطر ابتلا به دیسک کمر قرار دارند.
  • ورزش های درمانی مربوط به دیسک شامل ۴ گروه تمرینات کاهش فشار، تمرینات ویلیامز، تمرینات مکنزی و تمرینات ویلیامز هستند.

حتی افرادی که در حال حاضر هیچ گونه دردی را در کمر خود احساس نمی کنند، می توانند برای درمان دیسک کمر در منزل از گنجاندن تمرینات فیزیوتراپی خانگی در برنامه روزمره خود بهره مند شوند. این تمرینات می تواند به حفظ سلامت کمر، تقویت عضلات مرکزی و کاهش خطر مشکلات بعدی کمر کمک کند. توجه به این نکته مهم است که قبل از شروع هر برنامه فیزیوتراپی خانگی برای کمر، توصیه می شود با یک متخصص مراقبت های بهداشتی یا یک فیزیوتراپیست واجد شرایط مشورت کنید. آنها می توانند شرایط خاص شما را ارزیابی کنند، توصیه های شخصی ارائه دهند و شما را در اجرای درست و موثر تمرینات راهنمایی کنند.

همچنین افرادی که ساعت های طولانی از روزمره خود را در حالت نشسته می گذرانند، مانند کارمندان اداری یا کسانی که کار پشت میزی دارند، مستعد ابتلا به کمردرد هستند. تمرینات فیزیوتراپی خانگی برای درمان دیسک کمر در منزل می تواند اثرات منفی سبک زندگی بی تحرک و احتمال خطر کمر درد در این افراد را کاهش دهد.

قیمت و هزینه فیزیوتراپی دیسک کمر در منزل

به طور کلی، تعرفه مشخص و یکسانی برای قیمت و هزینه فیزیوتراپی کمر در منزل تعریف نشده است. چون قیمت فیزیوتراپی ممکن است طبق برخی عوامل خاص از یک بیمار به بیمار دیگر متفاوت باشد. از طرفی هم، برخی از کلینیک های خصوصی ممکن است بسته به خدمات ارائه شده، هزینه و قیمت بالاتری نسبت به کلینیک های دولتی داشته باشند. یا هزینه فیزیوتراپی در منزل ممکن است نسبت به هزینه آن در کلینیک تا حدودی متغیر و حتی بیشتر باشد.

سایر عوامل مهم در تعیین قیمت و هزینه دوره های درمانی فیزیوتراپی در کمر و انواع فیزیوتراپی کمر با دستگاه، تعداد جلسات درمانی، طول دوره درمان و تعداد ناحیه های تحت درمان است.

از آنجایی که در هنگام فیزیوتراپی سیاتیک در منزل ممکن است از فیزیوتراپیست از روش، تکنیک ها و تجهیزات مختلفی استفاده کند، هزینه و قیمت جلسات درمانی حتی ممکن است متناسب با نوع درمان تجویزی متفاوت باشد.

اما با تمام این مواردی که ممکن است بر هزینه و قیمت کلی جلسات درمانی فیزیوتراپی کمر تاثیر داشته باشند، مراکز فیزیوتراپی های معتبر با شرکت های بیمه ای مختلفی برای ارائه خدمات انواع فیزیوتراپی کمر تفاهم نامه و قراردادهایی را امضاء می کنند. طبق این قرارداد ها افراد با استفاده از انواع پوشش های بیمه ای خود می توانند از تعرفه های بیمه ای برای انجام گزینه های درمانی خود بهره بگیرند. به طور مثال، شرکت های بیمه ای زیر ممکن است جلسات فیزیوتراپی کمر در منزل را تحت پوشش و حمایت درمانی خود قرار دهند:

  • بیمه خدمات درمانی
  • بیمه تامین اجتماعی
  • بیمه ارتش و نیروهای مسلح
  • بیمه کانون سردفتران و دفتریاران
  • بیمه شهرداری
  • بانک تجارت
  • بانک کشاورزی
  • و سایر بیمه های پایه و تکمیلی

روش های فیزیوتراپی برای درد کمر در منزل کدامند؟

در هنگام مراجعه به یک فیزیوتراپیست برای استارت جلسات درمان و انواع فیزیوتراپی کمر، آنها جزئیات سوابق پزشکی شما را دقیق بررسی می‌کنند. همچنین از شما درباره وضعیت سلامتی، سبک زندگی و هر دارویی که مصرف می کنید سوالاتی می پرسند. در نهایت علائم و مواردی که باعث بهتر و یا بدتر شدن شرایط شما می شوند را بررسی می کنند. در مرحله بعدی آنها یک معاینه فیزیکی دقیق رشامل بررسی نحوه حرکت و عملکرد کمر را انجام می دهند. آنها ممکن است همچنین یک ارزیابی نورولوژیکی را انجام دهند تا وضعیت عصب های پشتی را بررسی کنند.

بعد از آن، باتوجه به شرایط شما و دستورالعمل های تجویزی توسط پزشک معالج ممکن است گزینه های درمانی و مراحل فیزیوتراپی کمر و درمان دیسک کمر در منزل را به صورت زیر درنظر بگیرند:

درمان فعال در فیزیوتراپی دیسک کمر در منزل

درمان های فعال، ورزش ها و حرکاتی هستند که خود بیمار باید آنها را انجام دهد. حرکات ورزشی از جمله تمرین های فیزیوتراپی سیاتیک در منزل مهمترین بخش هر درمان هستند. به طور کلی فعال ماندن و عدم تحرک در طولانی مدت می تواند تاثیر زیادی در بهبود کمر درد داشته باشد. تمرین های ورزشی می توانند به بهبود انعطاف پذیری، تحرک و قدرت ناحیه پایین کمر کمک کنند. یک فیزیوتراپیست می تواند به شما بگوید که دقیقا چه ورزش هایی برای شما مفید هستند و چگونه باید آنها را انجام دهید. برخی از انواع تمرین هایی که ممکن است برای فیزیوتراپی دیسک کمر در منزل به شما توصیه شوند، عبارتند از:

ورزش ایروبیک در فیزیوتراپی سیاتیک در منزل

تمرین های ایروبیک در انواع فیزیوتراپی کمر و فیزیوتراپی سیاتیک در منزل می‌توانند به کاهش سفتی کمر کمک کنند. حتی ممکن است باعث افزایش سرعت ضربان قلب شوند. چون انجام آنها نیاز به تحرک زیادی دارند. آنها همچنین به کنترل وزن کمک می کنند و موجب ارتقاء سطح سلامت عمومی تان می شوند. فیزیوتراپیست احتمالاً برای شروع، تمرین های ایروبیک کم برخورد را پیشنهاد خواهد کرد. این تمرین ها شامل پیاده روی، شنا و استفاده از دوچرخه های ورزشی و دستگاه های پله نوردی است. با پیشرفت روند درمانی، ممکن است مدت زمان و تعداد جلسات درمانی شما افزایش پیدا کنند. معمولاً به شما پیشنهاد می شود که ورزش های ایروبیک را بیش از ۵ بار در هفته برای ۲۰ تا ۳۰ دقیقه انجام دهید اما ممکن است نیاز داشته باشید که فعالیت را در دوره های کوتاه تری شروع کنید.

تمرین های کششی در فیزیوتراپی کمر چگونه انجام می شود؟

تمرین های کششی برای فیزیوتراپی کمر- کلینیک دایان
فیزیوتراپی کمر با انجام تمرین های کششی

تمرین های کششی برای بهبود انعطاف پذیری ستون فقرات و کاهش هرگونه تنش در ماهیچه های حمایت کننده از ستون فقرات انجام می شوند. شما باید این تمرینات را به طور روانه انجام دهید. یک ورزش کششی معمولی این است که به پشت دراز بکشید و زانوهایتان را به آرامی به سمت داخل شکم بکشید تا کمی کمرتان کشیده شود. یا ممکن است از شما خواسته شود که بایستید و به سمت جلو خم شوید تا ماهیچه های همسترینگ در پشت ساق های پاهای تان کشیده شوند. این کار می‌تواند فشار و استرس در پایین کمر را کاهش دهد.

به طور کلی، مهمترین تمرینات کششی هنگام فیزیوتراپی کمر در منزل عبارتند از:

  • جمع کردن زانوها
  • کشش عضله همسترینگ
  • کشش عضلات خم کننده ران
  • حرکت زانوها به طرفین در حالت درازکشیده
  • کشش دو زانو قلاب شده به صورت همزمان
  • کشش عضلات راست کننده ستون فقرات کمری

مهم ترین تمرین های قدرتی در مراحل فیزیوتراپی کمر کدامند؟

تمرین های قدرتی که با هدف تقویت عضلات میان تنه انجام می‌شوند، می‌توانند گاهی اوقات بخشی از برنامه تمرینی برای تسکین کمردرد باشند. عضلات میان تنه شما ماهیچه های شکمی اطراف معده، ماهیچه های کمر و ماهیچه های اطراف لگن هستند. این تمرین ها ممکن است در کوتاه مدت مفید باشند اما بررسی ها نشان می دهند که در طولانی مدت ممکن است زیاد موثر نباشند. چیزی که اهمیت بیشتری دارد این است که به طور کلی در طول دوره درمانی باید فعالیت و تحرک داشته باشید.

به طور کلی، مهمترین تمرینات قدرتی که ممکن است در فیزیولوژی کمر در منزل موثر باشند، عبارتند از:

  • تمرینات مکنزی
  • پل زدن
  • برداشتن دست و پای مخالف
  • کشش گربه
  • حرکت سوپرمن
  • تیلت خلفی لگن
  • پلانک لترال یا جانبی
  • پلانک مستقیم

تحرک و دستکاری در فیزیوتراپی کمر چگونه انجام می شود؟

تحرک شامل حرکت غیرفعال مفاصل و بافت های نرم برای کاهش درد، بهبود تحرک مفاصل و افزایش انعطاف پذیری است. از سوی دیگر، دستکاری شامل حرکات با سرعت بالا و دامنه کم با هدف بازگرداندن عملکرد مفصل است. هر دو روش با تأثیر بر سیستم عصبی، به ویژه گیرنده های مکانیکی در مفاصل و ماهیچه ها کار می کنند. با تحریک این گیرنده‌ها، تحرک و دستکاری می‌تواند سیگنال‌های درد را مهار کرده و ترشح اندورفین‌ها را که مواد شیمیایی طبیعی تسکین دهنده درد هستند، افزایش دهد.

گرما درمانی و سرما درمانی در فیزیوتراپی سیاتیک در منزل

گرما درمانی شامل اعمال گرما در ناحیه آسیب دیده است، در حالی که سرما درمانی شامل استفاده از سرما است. گرما درمانی جریان خون را افزایش می دهد، ماهیچه ها را شل می کند و به بهبود بافت کمک می کند. این کار با گشاد کردن رگ‌های خونی، بهبود رساندن اکسیژن و مواد مغذی به بافت‌ها و کاهش اسپاسم عضلانی عمل می‌کند. از طرف دیگر سرما درمانی رگ های خونی را منقبض می کند، التهاب را کاهش می دهد و ناحیه را بی حس می کند و باعث تسکین درد می شود. هر دو روش انتقال سیگنال‌های درد را تعدیل می‌کنند و باعث بهبود بافت می‌شوند.

اولتراسوند درمانی برای فیزیوتراپی دیسک کمر در منزل

درمان با اولتراسوندتراپی- کلینیک فیزیوتراپی دایان
فیزیوتراپی با روش اولتراسوند تراپی در کلینیک دایان

سونوگرافی درمانی از امواج صوتی با فرکانس بالا برای تولید گرما در داخل بافت ها استفاده می کند. گرمای تولید شده می تواند جریان خون را افزایش دهد، ماهیچه ها را شل کرده و به بهبود بافت کمک کند. همچنین قابلیت انبساط فیبرهای کلاژن را افزایش می دهد که انعطاف پذیری بافت را بهبود می بخشد. از طرفی هم، اولتراسوند می تواند به عمق بافت ها نفوذ کند، به منبع درد برسد و سیگنال های درد را از طریق اثرات حرارتی و غیر حرارتی تعدیل کند.

مغناطیس درمانی در فیزیوتراپی کمر چگونه انجام می شود؟

مگنت تراپی در فیزیوتراپی برای دیسک کمر در منزل شامل استفاده از میدان های مغناطیسی ساکن برای کاهش درد و بهبودی است. مکانیسم دقیق چگونگی تأثیر آهنرباها بر بدن به طور کامل مشخص نیست. اما به نظر می رسد آنها ممکن است فعالیت سلول های عصبی را تغییر دهند و در نتیجه از انتقال سیگنال‌های درد جلوگیری کنند.

لیزر درمانی سطح پایین و پرتوان

لیزردرمانی سطح پایین (LLLT) و لیزر درمانی با توان بالا (HPLT) برای فیزیوتراپی در دیسک کمر و فیزیوتراپی سیاتیک در منزل انجام می شود. در این روش، از پرتوهای لیزر با شدت های مختلف برای تحریک فعالیت سلولی و ارتقای بهبود بافت استفاده می کند. LLLT در سطح سلولی باعث افزایش گردش خون و کاهش التهاب می شودد. از طرف دیگر، HPLT می‌تواند نفوذ عمیق‌تری به بافت داشته باشد و ممکن است در کاهش اسپاسم عضلانی موثر باشد. هر دو روش می توانند به مدیریت درد و بهبود بافت ها کمک کنند.

 فیزیوتراپیست ها معمولاً درمان های دیگری برای فیزیوتراپی دیسک کمر در منزل مانند تحریک الکتریکی عصب از راه پوست (TENS) و طب سوزنی را پیشنهاد می دادند. اما این درمان ها در دستورالعمل های ارائه شده برای درمان کمر درد توصیه نمی شوند زیرا بررسی ها نشان می دهد که تاثیر زیادی در تسکین درد کمر ندارند. حتی به نظر می رسد ماساژ درمانی بر روی تسکین درد کمر تاثیر زیادی ندارد. ماساژ معمولاً برای درمان درد پایین کمر توصیه نمی شود.

این تکنیک‌ها برای فیزیوتراپی سیاتیک در منزل اغلب همراه با سایر روش‌های درمانی استفاده می‌شوند و ممکن است اثربخشی آنها بسته به علت زمینه‌ای و پاسخ فردی به درمان متفاوت باشد. مهم است که با یک متخصص مراقبت های بهداشتی مشورت کنید تا بهترین گزینه درمانی برای مدیریت کمردرد را به شما توصیه کند.

روش های تشخیصی برای علل کمر درد

پزشک معالج ممکن است از چندین روش تشخیصی برای شناسایی علل اصلی و منبع کمر درد استفاده کنند که مهمترین آنها عبارتند از:

تصویربرداری تشدید مغناطیسی

MRI یک تکنیک تصویربرداری غیر تهاجمی است که از آهنرباهای قدرتمند و امواج رادیویی برای ایجاد تصاویر دقیق از ساختارهای کمر استفاده می کند. MRI برای تشخیص شرایطی مانند فتق دیسک، تنگی نخاع، تومورها یا عفونت هایی که ممکن است در ایجاد کمردرد نقش داشته باشند، مفید است.

رادیوگرافی (اشعه ایکس)

اشعه ایکس از اشعه با دوز پایین برای گرفتن تصاویری از استخوان های پشت استفاده می کند. اشعه ایکس معمولا در ارزیابی های اولیه کمردرد برای رد شرایط جدی یا ناهنجاری های ساختاری استفاده می شود.

آزمایش عصب و عضله برای فیزیوتراپی کمر در منزل

مطالعات هدایت عصبی و الکترومیوگرافی (EMG) آزمایشاتی هستند که برای ارزیابی فعالیت الکتریکی و عملکرد اعصاب و عضلات استفاده می شوند. این آزمایش‌ها می‌توانند به شناسایی آسیب عصبی، اختلالات عضلانی یا شرایطی مانند رادیکولوپاتی یا نوروپاتی محیطی که ممکن است باعث کمردرد شوند کمک کند.

ارزیابی تشعشع درد

ارزیابی الگوی تشعشع درد از پشت به پا می تواند به تشخیص بیماری هایی مانند سیاتیک که شامل تحریک یا فشرده شدن عصب سیاتیک است و در نتیجه درد از پشت از طریق باسن و پا منتشر می شود، کمک کند.

این روش‌های تشخیصی، زمانی که به صورت جداگانه یا ترکیبی مورد استفاده قرار می‌گیرند، به متخصصان مراقبت‌های بهداشتی در تشخیص دقیق علل اصلی کمردرد و راهنمایی استراتژی‌های درمانی مناسب کمک می‌کنند.

عواملی که خطر ابتلا به کمر درد را بروز می دهند، کدامند؟

هر فرد در هر سنی ممکن است به درد کمر مبتلا شود. حتی کودکان و نوجوانان احتمال دارد این درد را تجربه کنند. با این حال، برخی از عوامل می توانند خطر ابتلا به کمردرد را افزایش دهند، از جمله:

  • سن. کمردرد با افزایش سن شایع تر است و از حدود 30 یا 40 سالگی شروع می شود.
  • عدم ورزش. عضلات ضعیف و عدم تحرک ممکن است منجر به کمردرد شود.
  • بیماری ها. برخی از انواع آرتریت و سرطان می توانند به کمردرد کمک کنند.
  • بلند کردن نامناسب اجسام. استفاده از پشت به جای پاها می تواند منجر به کمردرد شود.
  • اضافه وزن یا چاقی. اضافه وزن بدن فشار مضاعفی به کمر وارد می کند و می تواند منجر به درد کمر شود.
  • شرایط روانی. به نظر می رسد افراد مستعد افسردگی و اضطراب بیشتر در معرض خطر کمردرد هستند. استرس می تواند باعث تنش عضلانی شود که می تواند به کمردرد کمک کند.
  • سیگار کشیدن. میزان کمردرد در افراد سیگاری افزایش یافته است. این ممکن است به این دلیل رخ دهد که سیگار کشیدن باعث سرفه می شود که می تواند منجر به فتق دیسک شود. سیگار همچنین می تواند جریان خون به ستون فقرات را کاهش و خطر پوکی استخوان را افزایش دهد.

وضعیت های بدن در موقعیت های مختلف- کلینیک فیزیوتراپی دایان
مقایسه حالت های بدن در وضعیت های مناسب و نامناسب بدن

عوارض فیزیوتراپی کمر در صورت مراجعه به فیزیوتراپ و کلینیک نامناسب

درمان های دستی در حین فیزیوتراپی دیسک کمر مانند دستکاری می تواند عوارض جانبی داشته باشد. اینها معمولاً جدی نیستند و فقط برای مدت کوتاهی دوام می آورند. به عنوان مثال، ممکن است در ناحیه تحت درمان احساس سفتی یا ناراحتی کنید. اگر تمرینات خانگی شما شامل حرکاتی باشد که عضلات شما به آن عادت ندارند، می تواند باعث درد عضلات شما در روز بعد شود . این می تواند تا 72 ساعت پس از ورزش ادامه یابد. این کاملا طبیعی است و با تطبیق و تقویت عضلات کاهش می یابد.

احتمال بروز عوارض در حین فیزیوتراپی دیسک کمر در منزل خیلی کم است و به ندرت اتفاق می افتد. فیزیوتراپیست شما باید قبل از انجام هر گونه درمانی در مورد خطرات درمان های دستی با شما مشورت کند.

اما با این حال خطرات و عوارض احتمالی مرتبط با فیزیوتراپی کمر وجود دارند که برخی از آنها عبارتند از:

  • بدتر شدن علائم
  • آسیب عصبی
  • عفونت
  • آسیب مجدد

باید به این نکته توجه داشته باشید که احتمال بروز این عوارض خیلی کم است. فیزیوتراپیست های واجد شرایط ایمنی و رفاه بیمار را در اولویت قرار می دهند. آنها وضعیت هر بیمار را ارزیابی می کنند و بر اساس آن برنامه درمانی را تنظیم می کنند تا احتمال بروز عوارض را به حداقل برسانند.

سخن آخر پیرامون فیزیوتراپی کمر در منزل

در صورت بروز هر گونه درد کمر بهتر است به پزشک مراجعه کنید. چون کمر درد در برخی شرایط ممکن است علائم بیماری های زمینه ای و حتی سرطان باشد. در برخی موارد شدید پزشک ممکن است فیزیوتراپی در خانه را برای بیمار تجویز کند. حتی فیزیوتراپی دیسک کمر در منزل هم می تواند یکی از گزینه های درمانی برای کمر درد باشد. اما مهمترین عامل در اثربخشی درمان فیزیوتراپی برای کمر درد، ادامه درمان تا پایان دوره و رعایت دستورالعمل و انجام تمرینات ورزشی است. از طرفی هم، کیفیت خدمات فیزیوتراپی در منزل می تواند تاثیر زیادی در بهبودی شما داشته باشد. برای همین توصیه می شود در انتخاب مرکز فیزیوتراپی خود دقت کنید و به دنبال مراکزی با متخصصین با تجربه و ماهر باشید.

یکی از مراکز فیزیوتراپی که می توانید با خیال راحت برای انجام دوره درمانی فیزیوتراپی کمر به آنجا مراجعه کنید و یا از خدمات فیزیوتراپی کمر در منزل آن بهره بگیرید، مرکز فیزیوتراپی دایان است. کلیه تمرینات فیزیوتراپی در این مرکز با استفاده از پیشرفته ترین دستگاه ها و تکنولوژی روز دنیا و  زیر نظر متخصصین و فیزیوتراپیست های باتجربه انجام می شوند. هدف از ارائه گزینه های درمانی در دایان، رضایت و بهبودی مراجعین است.

سوالات متداول در مورد فیزیوتراپی کمر در منزل

آیا فیزیوتراپی کمر در منزل شامل بیمه می شود؟

کلیه خدمات مربوط به فیزیوتراپی (هم در منزل و هم کلینیک) شامل پوشش بیمه ای هستند. مرکز فیزیوتراپی دایان، طرف قرارداد با شرکت های بیمه ای است که خدمات فیزیوتراپی را برای بیماران تحت پوشش این بیمه ها ارائه می دهد.

کدام روش های فیزیوتراپی کمر، در منزل انجام می شود؟

اکثر تکنیک های فیزیوتراپی برای بیماران نیازمند در منزل هم انجام می شوند. کیفیت خدمات فیزیوتراپی برای دیسک کمر در منزل و کلینیک یکسان است.

آیا منزل بیمار برای انجام فیزیوتراپی باید شرایط خاصی داشته باشد؟

انجام فیزیوتراپی در منزل برای بیماران به شرایط خاصی نیاز ندارد و در صورت لزوم فیزیوتراپیست، نکات مهم و موثر را برای بیماران توضیح می دهد.

0 0 امتیازها
امتیازدهی

بفرست برای کسی که نیاز داره ببینه . . .

بیشتر در این رابطه بخوانید

آخرین مقالات در فیزیوتراپی دایان

عضویت
اطلاع دهی برای
guest

0 نظرات
بارخورد درون خطی
نمایش همه دیدگاه‌ها
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.