درمان درد مفصل ساکروایلیاک و تمرینات برای تسکین درد

مفصل ساکروایلیاک
مفصل ساکروایلیاک
بنر تماس با فیزیوتراپی دایان

در هر طرف بدن و در محلی که ستون فقرات به لگن متصل می شود یک مفصل ساکروایلیاک وجود دارد که وظیفه آن ها حمایت و تثبیت ستون فقرات هنگام راه رفتن، بالا رفتن از پله ها، خم شدن و بلند کردن اجسام سنگین است.

آسیب دیدگی مفصل ساکروایلیاک منجر به عدم تعادل در پاها و کمردرد می شود. درد مفصل ساکروایلیاک بسیار رایج است، اما برای درمان این مشکل روش های متعددی از فیزیوتراپی گرفته تا بریس های کمر و جراحی وجود دارد.

درد بدن و فیزیوتراپی

از درد و کوفتگی بدن خسته شدی؟
تماس بگیر و وقت معاینه یا فیزیوتراپی تنظیم کن!

در برخی افراد نیز تنها انجام کشش های ملایم و ورزش هایی که باعث افزایش قدرت می شوند برای بهبود علائم کافی است.

در این مقاله درباره علل درد مفصل ساکروایلیاک و روش های درمان صحبت خواهیم کرد. همچنین لیستی از تمرینات و حرکات کششی که می توانید در خانه برای تقویت مفاصل و تسکین درد انجام دهید آورده شده است.

ناپایداری مفصل ساکروایلیاک چیست؟

آسیب دیدگی یک یا هر دو مفصل ساکروایلیاک احتمالا منجر به ضعف و ناپایداری شده و در نتیجه باعث می شود مفاصل بیش از حد (هیپر موبیلیتی) یا بسیار کم (هیپوموبیلیتی) حرکت کنند.

این آسیب ناپایداری مفصل ساکروایلیاک یا اختلال عملکرد مفصل ساکروایلیاک نامیده می شود.

می توان مفاصل ساکروایلیاک را به عنوان ضربه گیرهای بدن در نظر گرفت. هنگامی که راه می روید، می دوید یا می پرید، این مفاصل فشار را در لگن و قسمت پایین بدن پخش می کنند.

بنابراین فشار از روی ستون فقرات برداشته شده و ثابت نگه داشته می شود. بدون مفاصل ساکروایلیاک هنگام راه رفتن یا دویدن به جلو خواهید افتاد.

مفاصل ساکروایلیاک آسیب دیده و ملتهب قادر به پخش یکنواخت فشار در لگن نیستند. درعوض، فشار بر روی مفاصل لگن و بافت های اطراف قرار گرفته و باعث درد و بروز علائم دیگر می شود.

افراد مبتلا به آسیب مفصل ساکروایلیاک معمولا احساس می کنند در پاها تعادل ندارند. به عنوان مثال، زمانی که فرد به جلو خم می‌ شود، می چرخد، از پله ها یا سربالایی بالا می رود و یا هنگام بلند شدن از روی صندلی احتمالا تلو تلو خورده یا می افتد.

علائم مفصل ساکروایلیاک

علائم مفصل ساکروایلیاک

تخمین زده می شود که علت درد 10 تا 25 درصد افراد مبتلا به کمردرد، بی ثباتی مفصل ساکروایلیاک است.

این درد در وسط کمر، کشاله ران، لگن یا استخوان دنبالچه متمرکز است. برخی از افراد دردی خفیف احساس می ‌کنند، در حالی که برخی دیگر دردی تیز و کوبنده را تجربه کرده که به ران، زانو یا پاها گسترش می یابد.

سایر علائم احتمالی بی ثباتی مفصل ساکروایلیاک عبارتند از:

  • بی حسی یا گزگز
  • ضعف
  • بی ثباتی پاها
  • مشکل در خواب به دلیل درد و ناراحتی
  • مشکل در نشستن طولانی مدت
  • درد هنگام ایستادن از حالت نشسته

بی ثباتی مفصل ساکروایلیاک در ابتدا به دلیل مشترک بودن علائم، با سیاتیک یا فتق دیسک کمر اشتباه گرفته می شود. در صورت داشتن علائم ذکر شده مهم است به پزشک مراجعه کنید تا تحت درمان مناسب قرار گیرید.


بیشتر بخوانید : فیزیوتراپی سیاتیک برای درمان درد


عوامل خطر مفصل ساکروایلیاک

مفاصل ساکروایلیاک گاهی در یک جراحت یا تصادف ناگهانی و یا در طول زمان به دلیل افزایش سن، بیماری مزمن یا استفاده بیش از حد آسیب می بینند.

آسیب ناشی از استفاده بیش از حد زمانی اتفاق می افتد که در طول زمان به مفاصل ساکروایلیاک فشار مکرر وارد شود.

آسیب های ناشی از استفاده بیش از حد میان ورزشکارانی که تمرینات شدید و طولانی انجام می دهند رایج است. خطر آسیب دیدگی مفصل ساکروایلیاک در موارد زیر بیشتر است:

  • حامله بودن
  • داشتن اضافه وزن
  • اسیب دیدگی کمر در گذشته
  • ورزش کردن بیش از چهار بار در هفته
  • بیش از شش ساعت در روز نشستن
  • قرار گرفتن در معرض خطر آسیب دیدگی کمر در محیط کار

به نظر می رسد بی ثباتی مفصل ساکروایلیاک زنان را بیشتر از مردان تحت تأثیر قرار می دهد.

یک مطالعه کوچک در سال 2021 نشان داد که از 84 نفری که برای کمردرد تحت درمان قرار گرفتند، 69 درصد دچار بی ثباتی مفصل ساکروایلیاک و همگی زن بودند. حدود 49 درصد از افراد این گروه بین 45 تا 64 سال سن داشتند.

خلاصه : بی ثباتی مفصل ساکروایلیاک باعث درد و ضعف در ناحیه کمر، لگن و پاها می شود. اگر ورزشکار، باردار یا مبتلا به بیماری مزمن استخوانی یا مفصلی مانند اسکولیوز یا آرتروز باشید خطر ابتلا به این آسیب بیشتر خواهد بود.


بیشتر بخوانید : فیزیوتراپی اسکولیوز


درمان مفصل ساکروایلیاک

روش های درمان مفصل ساکروایلیاک

بی ثباتی مفصل ساکروایلیاک در بسیاری از افراد علاوه بر ایجاد درد، انجام فعالیت های روزانه را نیز دشوارتر می کند. خبر خوب این است که از آنجایی که این مشکل بسیار رایج است، گزینه های زیادی برای درمان وجود دارد.

هدف درمان کاهش التهاب، بازگرداندن تحرک و تثبیت مفصل ساکروایلیاک است. معمولا جراحی اولین انتخاب پزشک نیست، اما اگر تمام گزینه های درمانی دیگر شکست بخورند احتمالا این روش پیشنهاد می شود.

گزینه های درمانی احتمالی عبارتند از:

  • کمپرس سرد و گرم : برای تسکین التهاب و درد، از کمپرس گرم و سرد استفاده کنید. مراقب باشید که هرگز کمپرس گرم یا یخ را مستقیما روی پوست قرار ندهید.
  • داروهای بدون نسخه : در صورت نیاز برای کاهش تورم از مسکن های بدون نسخه مانند ایبوپروفن (ادویل) یا ناپروکسن (الیو) استفاده کنید.
  • درمان دستی : برای تسکین درد و بازیابی ثبات مفصل با یک متخصص کایروپراکتیک تماس بگیرید.
  • فیزیوتراپی : در صورت تجربه درد مزمن در مفصل ساکروایلیاک، فیزیوتراپی تدریجی به تقویت عضلات اطراف مفصل، بازیابی ثبات و تسریع بهبودی کمک می کند.
  • آب درمانی : انجام تمرینات فیزیوتراپی در آب راهی کم تاثیر برای افزایش قدرت و تثبیت مفصل ساکروایلیاک است.
  • بریس های کمر : اگر درد مفصل ساکروایلیاک ناشی از حرکت بیش از حد باشد، متخصص فیزیوتراپی یا کایروپراکتیک احتمالا یک بریس یا محافظ کمر را توصیه می کند. این کار باعث تثبیت و بهبودی مفصل ساکروایلیاک می شود.
  • تزریق : پزشک همچنین ممکن است برای تسکین درد تزریق استروئید و بی حس کننده موضعی در داخل و اطراف مفصل ساکروایلیاک را توصیه کند.
  • فرسایش فرکانس رادیویی : جراح در این روش کم تهاجمی از امواج رادیویی برای گرم کردن و از کار انداختن اعصاب خاصی که سیگنال‌ های درد را از کمر به مغز منتقل می‌ کنند استفاده خواهد کرد.
  • جراحی فیوژن : جراح در این روش برای بازیابی ثبات، یک یا هر دو مفصل ساکروایلیاک را به یکدیگر متصل می کند.

بیشتر بخوانید : 5 مورد از فواید آب درمانی


حرکات کششی و ورزش های زیادی برای کاهش علائم وجود دارد که می توانید با تایید پزشک در خانه امتحان کنید.

خلاصه :

درمان مناسب برای مفاصل ساکروایلیاک به شدت علائم و مشکلاتی که برای شما ایجاد می کنند بستگی دارد. افرادی که درد مزمن و بی ثباتی دارند به فیزیوتراپی یا جراحی فیوژن نیاز خواهند داشت.

افرادی که علائم خفیف دارند می توانند درد را با کشش های ملایم، کمپرس های گرم و سرد و مسکن های بدون نسخه کاهش دهند.

تمریناتی که درد ساکروایلیاک را تسکین می دهند

یک برنامه مداوم متشکل از تمرینات کششی به تقویت، تثبیت و ترمیم مفصل ساکروایلیاک آسیب دیده کمک می کند. برنامه تمرینی باید شامل ترکیبی از موارد زیر باشد:

  • حرکات کششی : بهبود تحرک و شل کردن عضلات سفت کمر، لگن یا باسن که فشار بیشتری بر مفصل ساکروایلیاک وارد می کنند.
  • ایجاد قدرت : تقویت عضلاتی همچون عضلات هسته مرکزی، گلوتئوس (عضلات لگن) و عضلات ران و تثبیت مفصل ساکروایلیاک
  • ایروبیک سبک : برای بهبود جریان خون به طوری که اکسیژن و مواد مغذی بافت های نرم مفصل ساکروایلیاک را ترمیم کنند.

تمرینات درمانی برای درد مفصل ساکروایلیاک به شما فشار بیش از حد وارد نمی کنند. باید از هر حرکتی که باعث درد شده و یا آن را بدتر می کند اجتناب کنید.

هر زمان در مفصل ساکروایلیاک درد یا ضعف احساس کردید، کاری که انجام می دهید را متوقف کرده، استراحت کنید و تمرینات دردناک را از برنامه خود حذف کنید.

انجام تمرینات نامناسب درد را بدتر کرده و یا منجر به آسیب بیشتر می شود، بنابراین مهم است که قبل از شروع تمرینات با پزشک مشورت کنید.

1. کشش: یک زانو تا سینه

کشش: یک زانو تا سینه

بهتر است برنامه تمرینات مفصل ساکروایلیاک را با حرکات ساده تر شروع کنید. بافت های بدن باید قبل از اینکه تحت فشار قرار گیرند گرم شوند. گرم کردن بدن کلید پیشگیری از آسیب است.

همچنین گرم کردن بدن به شما این امکان را می دهد که سطح درد را بررسی کنید. به دردی که با هر حرکت احساس می کنید توجه داشته باشید و برای کارهایی که انجام می دهید محدودیت تعیین کنید.

با دراز کشیدن به پشت به مفاصل ساکروایلیاک استراحت دهید. در این حالت که وضعیت خوابیده نامیده می شود از کمر بطور کامل پشتیبانی شده و تنش اضافی که منجر به ناهماهنگی می شود آزاد خواهد شد.

نحوه انجام تمرین

در حالت خوابیده به پشت، زانوها را خم کنید و پاها را صاف روی زمین قرار دهید.

  • به آرامی یک زانو را بگیرید و به سمت سینه بیاورید. نگران نباشید، لازم نیست زانو را تا انتها به سمت قفسه سینه ببرید و تنها تا جایی که درد ندارید ادامه دهید.
  • برای یک یا دو ثانیه در این حالت بمانید و سپس دوباره پا را روی زمین بگذارید.

شاید متوجه شوید این حرکت در یک سمت آسان اما در طرف دیگر دردناک است. قانون اصلی این است که تنها در محدوده بدون درد عمل کنید. مشکلی نیست، اگر مجبور هستید این حرکت را با یکی از پاها انجام ندهید.

2. کشش: هر دو زانو تا سینه

کشش: هر دو زانو تا سینه

اگر در ناحیه کمر درد ندارید کشش دو زانو تا قفسه سینه را امتحان کنید. توجه داشته باشید که این تمرین شاید برای برخی از افرادی که عضلات شکم ضعیف تری دارند دردناک باشد.

نحوه انجام تمرین

در حالت خوابیده به پشت با زانوهای خمیده و پاهای صاف روی زمین شروع کنید.

  • همانند تمرین بالا یک زانو را به سمت سینه بیاورید.
  • آن زانو را نگه داشته و همین حرکت را با پای دیگر انجام دهید.
  • هر دو پا را درست از زیر زانو گرفته و به سمت خود بکشید.
  • یک یا دو ثانیه در این حالت بمانید و سپس پاها را یکی یکی پایین بیاورید.

پایین آوردن یک پا در یک زمان ایمن تر است. در صورتی که عضلات شکم خیلی قوی نباشند، وارد شدن فشار بیش از حد به مفصل علائم را بدتر می کند.

3. بازگرداندن مفصل ساکروایلیاک به موقعیت اولیه

بازگرداندن مفصل ساکروایلیاک به موقعیت اولیه

برای تسکین درد مفصلی که از موقعیت صحیح خارج شده است می توانید مفصل را به محل اصلی بازگردانید.

این کار با تحریک عضلات اداکتور (عضلات داخلی ران) انجام شده و بر اساس گفته برخی افراد، این حرکت علائم را تسکین می دهد.

اداکشن به معنای نزدیک کردن ران به قسمت میانی بدن است. می توانید این تمرین را در حالت ایستاده امتحان کنید. پا در سمت دردناک بدن را به سادگی بر روی پای دیگر قرار دهید. اداکشن را می توان در حالت خوابیده به پشت نیز انجام داد.

نحوه انجام تمرین

در حالت خوابیده به پشت با زانوهای خم شده و کف پاها روی زمین شروع کنید.

  • یک توپ نرم یا یک جفت جوراب را بین زانوها قرار دهید.
  • خیلی آرام فشار دهید، تا پنج بشمارید و سپس به آرامی رها کنید.

سه تا پنج مرتبه این حرکت را انجام داده و اجازه دهید درد راهنمای شما باشد.

4. کشش: عضلات بیرونی لگن

عضلات بیرونی لگن

اگر صاف بایستید و دست ها را کنار بدن شل کنید، انگشتان باید به عضلات بیرونی لگن برسند. کشش این عضلات اثری مشابه اداکشن با شدت کمتر خواهد داشت.

همچنین این کشش مقداری از تنش مزمن را آزاد کرده و به تنظیم مجدد مفصل ساکروایلیاک کمک می کند.

مانند حرکات دیگر، این تمرین نیز گاهی در یک طرف دردناک تر از طرف دیگر است. در صورت احساس درد تمرین را ادامه ندهید.


بیشتر بخوانید : ۱۴ تمرین کششی برای درد لگن و مفصل ران (ناحیه هیپ)


نحوه انجام تمرین

  • به پشت بخوابید، زانوها را خم کرده و کف پاها را روی زمین بگذارید.
  • مچ یک پا را روی زانوی پای دیگر قرار دهید.
  • دست ها را زیر زانوی تکیه گاه بپیچید.
  • با استفاده از عضلات شکم، به آرامی زانوی تکیه گاه را از روی زمین بلند کنید و تا جایی که در مفصل ساکروایلیاک درد نداشته باشید بالا ببرید.
  • تنها برای مدتی کوتاه در این حالت بمانید و سپس پا را پایین بیاورید.

این حرکت را پنج مرتبه انجام داده و سپس استراحت کنید. تمرین را در طرف دیگر نیز تکرار کنید.

خلاصه :

به آرامی مفاصل ساکروایلیاک را با استفاده از کشش های اداکشن به موقعیت اصلی بازگردانید. در این تمرینات لازم است پا را به سمت قسمت میانی بدن حرکت دهید.

تمرین اداکشن تنش ایجاد شده را آزاد کرده و با شل کردن مفاصل به تنظیم مجدد آن ها کمک می کند.

5. کشش: چرخش ستون فقرات در مفصل ساکروایلیاک

چرخش ستون فقرات

در صورت قابل تحمل بودن درد می توانید بجای وضعیت خوابیده به پشت (به پشت دراز کشیده، زانوها خم شده و پاها روی زمین) چرخش ملایم ستون فقرات را امتحان کنید.

نحوه انجام تمرین

  • در حالت خوابیده با پاهای صاف شروع کنید.
  • شانه ها را صاف روی زمین نگه دارید، زانوها را بالا آورده و تا زاویه 90 درجه خم کنید، سپس زانوها را به یک سمت بدن پایین بیاورید.
  • به آرامی حرکت کرده و درد را کنترل کنید. تنها چند ثانیه در این حالت بمانید و سپس پاها را بالا بیاورید. به حالت خوابیده بازگردید.
  • این حرکت را در سمت دیگر تکرار کنید.

قرار دادن چند بالش یا پتو در محل قرارگیری زانوها هنگام چرخش به حمایت بیشتر و آزادسازی تنش اضافی عضلات کمک می کند.


بیشتر بخوانید : درمان شکستگی های فشاری ستون فقرات


6. کشش پیشرفته: عضلات چهارسر ران

عضلات چهارسر ران

رفع تنش عضلات چهارسر ران به کاهش بخشی از درد مفصل ساکروایلیاک کمک می کند.

نحوه انجام تمرین

در تصویر بالا ساده‌ ترین کشش عضله چهارسر ران نشان داده شده است:

  • به یک طرف دراز بکشید. سپس پا، مچ پا یا حتی ساق پا را پشت خود نگه دارید.
  • پاشنه پا را به سمت باسن بکشید.
  • اگر نمی توانید این حرکت را انجام دهید یک نوار یا کمربند را دور پا ببندید و پا را به سمت بدن بکشید.

این حرکت برای تمام افراد و به خصوص افرادی با درد مفصل ساکروایلیاک که تازه ورزش را شروع کرده اند مناسب نیست. دراز کشیدن به پهلو و خم کردن زانو به پشت به مفصل یا زانو فشار وارد می کند.

خلاصه :

برای پیشگیری از آسیب، همیشه بدن خود را با انجام حرکات کششی ملایم گرم کنید. مراقب باشید هرگز بدن را تا حد درد کشش ندهید.

در صورت احساس درد یا تنش در مفاصل ساکروایلیاک، فعالیتی که انجام می‌ دهید را متوقف کرده و روی تخت به پشت دراز بکشید.

7. تقویت: تمرین پل برای عضلات گلوتئوس و شکم

تمرین پل برای عضلات گلوتئوس و شکم

پس از گرم کردن بدن با حرکات کششی می توانید تمرینات قدرتی انجام دهید. هدف از انجام این حرکات کمک به تثبیت مفصل ساکروایلیاک است.

اولین تمرین کم تاثیر تمرین پل نام دارد. برای افزایش قدرت عضلات لگن، شکم، کمر و باسن می توانید این تمرین را به برنامه خود اضافه کنید.

نحوه انجام تمرین

در حالت خوابیده به پشت زانوها را خم کرده، پاها را صاف زیر زانو قرار داده و و کف دست ها را کنار خود روی زمین بگذارید.

  • باسن را منقبض کرده و شانه ها را روی زمین نگه دارید. به آرامی باسن را بلند کنید.
  • باسن را به مدت پنج ثانیه در هوا نگه دارید.
  • عضلات را منقبض نگه داشته و باسن را به آرامی روی زمین قرار دهید.

این حرکت را هشت تا ده مرتبه و یا تا زمانی که در مفصل ساکروایلیاک یا زانو احساس درد کنید انجام دهید.

8. تقویت: حرکت گربه برای لگن و کمر

حرکت گربه برای لگن و کمر

حرکت گربه یک حالت رایج در یوگا است که از آن برای گرم کردن استفاده می شود. می توانید از این تمرین برای کشش و تقویت عضلات کمر، لگن و شکم نیز استفاده کنید.

قرار گرفتن در این وضعیت به زانوها فشار وارد می کند، بنابراین اگر زانو درد یا هر نوع آسیب دیگر دارید از انجام دادن این تمرین خودداری کنید.

نحوه انجام تمرین

  • تمرین را با چانه بالا، کمر صاف و چشمان رو به جلو و بر روی دست ها و زانوها شروع کنید.
  • چانه را به سمت قفسه سینه حرکت داده و به آرامی کمر را قوس دهید. دو تا پنج ثانیه در این حالت بمانید.
  • به آرامی چانه را از قفسه سینه دور کرده و همزمان با صاف کردن کمر به جلو نگاه کنید. دو تا پنج ثانیه در این حالت بمانید.

این حرکات را هشت تا ده مرتبه تکرار کنید. اگر در مفصل ساکروایلیاک، لگن یا زانو احساس درد یا ضعف دارید ورزش را متوقف کرده، به پشت دراز کشیده و استراحت کنید.

9. تقویت: موقعیت مثلث برای لگن، ران و شکم

موقعیت مثلث برای لگن، ران و شکم

موقعیت مثلث یکی دیگر از تمرینات کششی عالی است که صرف نظر از میزان انعطاف پذیری هر شخص برای تمام افراد مفید است. این تمرین به تثبیت مفصل ساکروایلیاک و تقویت مرکز بدن، کمر، لگن و ران ها کمک می کند.

نحوه انجام تمرین

  • ایستاده، پاها را کمی بیشتر از عرض شانه باز کرده و دست ها را کنار خود قرار دهید.
  • دست چپ را به سمت بالا دراز کنید.
  • به آرامی از ناحیه کمر خم شوید و دست راست را به سمت مچ پای چپ ببرید. اگر می توانید مچ پا را لمس کنید و در غیر این صورت ساق پا یا زانو را نگه دارید.
  • بدن را به حالت ایستاده صاف کنید.
  • بازوی چپ را به سمت مچ پای راست حرکت داده و تمرین را در سمت دیگر تکرار کنید.

این حرکات را پنج مرتبه و یا تا زمانی که در مفصل ساکروایلیاک یا زانو درد یا ضعف احساس کنید انجام دهید.

در طول این تمرین و یا هر تمرین ایستاده دیگر مراقب باشید تا زانوها قفل نکنند. برای جلوگیری از خالی کردن زانوها همیشه آن ها را کمی خم نگه دارید.

10. تمرینات هوازی سبک

تمرینات هوازی سبک

انجمن قلب آمریکا توصیه می کند هر هفته 150 دقیقه ورزش هوازی با شدت متوسط ​​انجام دهید.

این هدفی عالی برای ورزش کردن است. اما هنگامی که صحبت از ورزش هوازی برای درد مفصل ساکروایلیاک است باید قانون اول را به خاطر داشته باشید:

با سرعت خود پیش بروید. اگرچه هدف بالا بردن ضربان قلب است، اما نیازی به انجام تمرین های شدید همانند زمانی که به دنبال کاهش وزن هستید نیست.

روی درد تمرکز کنید و تنها در سطحی که برایتان راحت است ورزش کنید. تمرینات هوازی که می توانید به راحتی با سرعت و میزان درد خود تنظیم کنید عبارتند از:

  • پیاده روی : این ساده ترین راه برای بالا بردن ضربان قلب به تنهایی و یا به همراه یک دوست است.
  • ایروبیک در آب : شنا یکی از بهترین تمرینات کم تاثیر برای افراد مبتلا به درد مزمن است. اگر فکر می کنید شنا کردن برایتان دشوار است سعی کنید در استخر راه بروید.
  • دوچرخه سواری ثابت : اگر در خانه دوچرخه ثابت ندارید در یک کلاس ورزشی شرکت کنید. با سرعت خود پیش بروید و برای همگام شدن با دیگران به خود فشار نیاورید.
  • تای چی : در این تمرین ملایم برای کشش و تقویت عضلات و همچنین بهبود جریان خون از حرکات آهسته و کنترل‌ شده و تکنیک‌های تمدد اعصاب استفاده می ‌شود.

چه زمانی با پزشک تماس بگیریم

در عرض سه هفته پس از شروع دقیق و مداوم تمرینات باید متوجه بهبود درد و ثبات مفصل ساکروایلیاک شوید. در غیر این صورت برای ارزیابی مجدد و در نظر گرفتن سایر روش های درمانی به پزشک مراجعه کنید.

خلاصه :

بی ثباتی مفصل ساکروایلیاک منبع رایج کمردردی است که به تدریج و یا ناگهانی در اثر آسیب شروع می شود.

پزشک یا متخصص فیزیوتراپی درد را با گزینه های مختلفی از جمله استفاده از بریس کمر و  فیزیوتراپی گرفته تا جراحی درمان می کند.

می توانید علائم مفصل ساکروایلیاک را در خانه با حرکات کششی و ورزش نیز بهبود ببخشید.

قبل از شروع یک برنامه ورزشی برای اطمینان از مناسب بودن حرکات با پزشک صحبت کنید. همچنین از انجام ورزش هایی که علائم را بدتر می کنند خودداری کنید.

سوالات متداول

انجام چه تمرینات دیگری برای افراد دارای مشکلات مفصل ساکروایلیاک ایمن است؟

پیدا کردن تمریناتی که مفصل ساکروایلیاک را بدون تشدید درد بهبود بخشند نیازمند کمی آزمون و خطا است.

بر روی تقویت عضلاتی از جمله عضلات مرکزی بدن، گلوتئوس و عضله ران که از مفصل ساکروایلیاک حمایت می کنند تمرکز کنید. اگر در مورد ورزش کردن مطمئن نیستید بدون تردید از پزشک سوال بپرسید.

چه ورزش هایی درد مفصل ساکروایلیاک را تشدید می کنند؟

از ورزش‌ های ایستاده مانند لانژ ساق پا که وزن را بر روی لگن جابجا می کنند و یا سایر حرکاتی که در آن واحد تنها یک پا روی زمین است خودداری کنید.

در عوض، تمریناتی را امتحان کنید که هر دو پا روی زمین قرار دارند. باید از تمرینات با شدت زیاد مانند دویدن یا طناب زدن و همچنین دستگاه های کاردیو مانند تردمیل یا استیر مستر نیز نیز اجتناب کنید.

آیا شنا ورزش خوبی برای بهبود درد مفصل ساکروایلیاک است؟

بستگی دارد. شنای سبک و آسان برای برخی افراد مفید است و برای برخی دیگر انجام حرکات خاص مانند کرال سینه و پروانه استخوان ساکروم را تحریک می کند.

اگر متوجه شدید شنا کردن منجر به درد می شود، به جای آن حرکات کرال پشت را امتحان کنید و یا در آب راه بروید.

سخن نهایی

توصیف درد برای پزشکان چالش برانگیز بوده و شاید بلافاصله پاسخ های لازم را دریافت نکنید. قبل از مراجعه به پزشک علائم خود و آنچه به نظر می رسد باعث ایجاد آن ها شده است را یادداشت کنید.

در صورتی که درمان تجویز شده وضعیت شما را بهبود نبخشید به پزشک اطلاع دهید و روشی موثرتر پیدا کنید.

مفصل ساکروایلیاک وظیفه حمایت و تثبیت ستون فقرات هنگام راه رفتن، بالا رفتن از پله ها، خم شدن و بلند کردن اجسام سنگین است. در نتیجه آسیب دیدگی مفصل ساکروایلیاک منجر به عدم تعادل در پاها و کمردرد می شود. برای درمان این آسیب به کلینیک تخصصی فیزیوتراپی دایان مراجعه کنید.

در انتها شماره تماس‌های کلینیک فیزیوتراپی دایان جهت دریافت نوبت حضوری فیزیوتراپی مچ دست و فیزیوتراپی در منزل02122786049 – 09128340536

0 0 امتیازها
امتیازدهی

بفرست برای کسی که نیاز داره ببینه . . .

بیشتر در این رابطه بخوانید

آخرین مقالات در فیزیوتراپی دایان

عضویت
اطلاع دهی برای
guest

0 نظرات
بارخورد درون خطی
نمایش همه دیدگاه‌ها
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.