سکته مغزی
سالیانه ۱۵ میلیون نفر از مردم جهان در سنین مختلف دچار سکته مغزی می شوند. سکته مغزی دومین علت ناتوانی و از مهم ترین چالش های اجتماعی محسوب می شود. احتمال بروز سکته برای هر کسی وجود دارد (حتی بچه های کوچک) ولی در ۹۰درصد موارد افراد بالای ۵۵ سال را درگیر میکند. در درصد زیادی از بیماران بلافاصله بعد ار سکته و با گذر زمان توانایی های فرد که از دست رفته دوباره بهبود می یابد(این پروسه در چندهفته اول بسیار سریع اتفاق می افتد
فیزیوتراپی سکته مغزی در بازگشت سایر توانایی ها و همچنین سایر افراد بسیار گسترده می باشد.
سکته نوعی از بیماری های قلبی-عروقی است که خونرسانی به مغز را مختل می کند و تحت عنوان بیماری های عروق مغزی شناخته می شود، زمانی که در مورد سکته صحبت می شود به معنای اختلال در خونرسانی مغز است که ناشی از پارگی یا انسداد عروق مغزی می باشد. برای اینکه مغز کار خود را به خوبی انجام دهد نیاز به اکسیژن و مواد غذایی دارد که توسط خون و از طریق شریانها صورت می گیرد، در صورتی که خونرسانی به مغز مختل شود سلول های مغزی آسیب دیده و از بین می روند.
در بعضی مواقع سکته مغزی خفیف است و عوارض کمی به جا می گذارد اما در بعضی مواقع بسیار شدید است و منجر به ناتوانی های بسیاری می شود.
(در صورت مشاهده یک یا چند نشانه فوق بلافاصله با اورژانس تماس بگیرید)
بخش اعظم بهبودی فرد در ۶ ماه اول بعد از سکته مغزی اتفاق می افتد (تایم طلایی برای بهبودی). هدف فیزیوتراپی پس از سکته مغزی مستقل کردن فرد و بازگشت به زندگی اجتماعی می باشد. فیزیوتراپی در مراحل اولیه و حاد بیماری آغاز شده و ادامه می یابد. بهبودی بیمار خیلی سریع شروع می شود اما سطح بهبودی به عوامل مختلفی بستگی دارد، تعیین اینکه بعد از چه مدتی و به چه میزان بهبودی حاصل می شود تا حدودی سخت می باشد.
فیزیوتراپیست به بازگشت وضعیت فیزیکی ،سطح عملکردی و حرکتی فرد در قبل از سکته کمک می کند.
فیزیوتراپیست تمامی آموزش های لازم از قبیل نحوه خوابیدن، نشستن، ایستادن ، راه رفتن و … را به بیمار و خانواده بیمار داده و همچنین با تجویز مناسب ترین ورزش ها در جهت بهبود عملکرد مغز و اندام به بهبودی سکته مغزی کمک میکند .همچنین با انجام انواع تکنیک های درمانی همانند تپینگ، ماساژ، براشینگ ، کامپرشن مفاصل و…. به نرمال کردن تن عضلات فرد کمک میکند.
همچنین با استفاده از انواع تحریکات الکتریکی به بازگشت قدرت و نرمال کردن تن عضلانی فرد کمک می کند.
که هرکدام از تکنیک ها و دستگاه های فیزیوتراپی در جایگاه مناسب خود و با توجه به شرایط بیماران برای آنها استفاده خواهد شد.
آخرین مقالات اضافه شده:
مطالعات تصویربرداری مغزی نشان دهنده کاهش فعالیت سمت مبتلا در سه روز اول پس از سکته و شروع افزایش فعالیت سمت مقابل از روز دهم است. با بهبود عملکرد فعالیت سمت سالم به میزان طبیعی برمی گردد ولی در مواردی که آسیب های بالینی جدی باقی مانده است سطح فعالیت همچنان بالا خواهد بود. افزایش فعالیت سمت سالم در مقایسه با کاهش فعالیت سمت مبتلا باعث کاهش مهار بین دو نیمکره از سمت مبتلا به سمت سالم و در نتیجه افزایش تحریک پذیری مغزی نخاعی سمت مبتلا می شود. چنین فرایندی مغز را در یک چرخه معیوب قرار می دهد و باعث بیشتر شدن اختلاف فعالیت و تحریک پذیری دو نیمکره می شود.
مطالب مرتبط:
فیزیوتراپی خارپاشنه ، فیزیوتراپی در خیابان دولت ، فیزیوتراپی طرف قرارداد کانون سردفتران و دفتر یاران ، فیزیوتراپی سکته مغزی، فیزیوتراپی آرتروز ، فیزیوتراپی بی اختیاری ادرار ، فیزیوتراپی قلهک ، فیزیوتراپی محدوده دروس ، فیزیوتراپی در احتشامیه ، فیزیوتراپی در منزل ، بهترین فیزیوتراپی خیابان دولت.۱۳ نکات فیزیوتراپی سکته مغزی
شماره تماس های کلینیک فیزیوتراپی دایان جهت دریافت نوبت حضوری : ۰۲۱۲۲۷۸۶۰۴۹ – ۰۹۱۲۸۳۴۰۵۳۶
1 دیدگاه
بسیار عالی