آیا به دنبال بهترین تمرینات فیزیوتراپی آرنج در منزل هستید؟ اگر بیش از 2 هفته است که از این مشکل رنج می برید بهتر است به خواندن این مقاله درباره ماهیت، علل، درمان های بالقوه و تمرینات فیزیوتراپی آرنج در منزل ادامه دهید.
تنیس البو (اپیکوندیلیت جانبی) یکی از اصلی ترین علل درد آرنج است و معمولا زمانی رخ می دهد که با حرکات مکرر مچ دست و بازو به تاندون های آرنج بیش از حد فشار وارد شود.
علی رغم نام این بیماری، ورزشکاران تنها افرادی نیستند که به تنیس البو مبتلا می شوند. افراد شاغل همچون لوله کش، نقاش، نجار و قصاب نیز حرکاتی انجام می دهند که منجر به این نوع آسیب خواهد شد.
درد تنیس البو عمدتا در محل اتصال تاندون های عضلات ساعد به یک برجستگی استخوانی در قسمت بیرونی آرنج به نام اپیکوندیل جانبی ظاهر می شود.
یکی دیگر از مشخصه های این بیماری آن است که دردی موضعی به ساعد و مچ دست نیز سرایت می کند. این بیماری انواع مختلفی دارد.
تنیس البو چقدر رایج است؟
تنیس البو یک بیماری رایج اسکلتی عضلانی است و تخمین زده می شود که از هر سه نفر، یک نفر به این بیماری مبتلاست.
سالانه در بریتانیا از هر 1000 نفر 5 نفر به دلیل تنیس البو به پزشک عمومی مراجعه می کنند. این عارضه معمولا بزرگسالان و افراد بین 40 تا 60 سال را درگیر می کند و مردان و زنان به یک اندازه تحت تأثیر قرار می گیرند.
علت درد آرنج چیست؟
درد آرنج معمولا زمانی ایجاد می شود که عضلات و تاندون ها آسیب ببینند. آسیب معمولا در نتیجه انجام مکرر یک حرکت ایجاد می شود.
همچنین اگر سایر عضلات بازو ضعیف باشند یا برای انجام کارها از تکنیک اشتباه استفاده کنید به این درد مبتلا می شوید.
انجام ورزش های راکتی مانند تنیس یا بدمینتون منجر به درد آرنج می شوند.
رایج ترین علت درد آرنج انجام فعالیت هایی است که مچ دست را به طور مکرر و با فشار می چرخانید. برای مثال اگر یک لوله کش، آجرکار، نقاش، دکوراتور یا باغبان باشید، احتمال ابتلا به این بیماری بیشتر خواهد بود.
حمل بارهای سنگین نیز باعث ایجاد درد آرنج شود. اگر هر هفته بیش از 20 ساعت پشت کامپیوتر می نشینید (مخصوصا برای چندین سال)، احتمال ابتلا به این درد افزایش می یابد.
این فعالیت ها باعث ایجاد پارگی های جزئی در عضلات و تاندون های بازو و در نتیجه التهاب خواهند شد.
بیشتر بخوانید : درمان تنیس البو در منزل
علائم درد آرنج و تنیس البو
رایج ترین علائم تنیس البو درد و حساسیت در قسمت خارجی آرنج و عضلات ساعد است. علائم به تدریج در طول زمان ایجاد شده و شاید نتوانید آن ها را به رویداد یا آسیب خاصی ارتباط دهید.
همچنین گاهی علائم یک تا سه روز پس از انجام فعالیتی که باعث ایجاد مشکل شده است ظاهر می شوند. درد از ناراحتی خفیف تا درد شدید متفاوت بوده و برای مثال حتی نمی توانید یک فنجان را نگه دارید.
درد زمانی که چیزی مانند فنجان را در دست می گیرید یا دست کسی را محکم فشار می دهید و همچنین زمانی که مچ دست را مانند زمان استفاده از پیچ گوشتی یا انجام بک هند در تنیس در برابر نیرو به عقب خم می کنید بدتر می شود.
همچنین شاید متوجه شوید که قدرت گریپ کاهش یافته و آرنج سفت شده است. بسیاری از افرادی که علائم خفیف دارند متوجه می شوند که درد با استراحت و خودمراقبتی کاهش می یابد.
اگر علائم پس از چند هفته بهبود نیافتند، برای مشاوره به متخصص فیزیوتراپی یا پزشک عمومی مراجعه کنید.
در صورت تجربه درد شدید که حرکت دادن آرنج را دشوار می کند و یا از دست دادن احساس، فورا با پزشک تماس بگیرید.
تصویربرداری و تشخیص درد آرنج
متخصص فیزیوتراپی، ورزش درمانگر یا پزشک عمومی درباره علائم، سوابق پزشکی، سرگرمی ها و شغل سؤالاتی پرسیده و شما را معاینه می کند.
درد آرنج معمولا با معاینه بازو و پرسیدن اینکه علائم چگونه ایجاد شده اند و چه چیزی آن ها را بدتر می کند تشخیص داده می شود.
پس از تشخیص، احتمالا مشکل برطرف می شود و نیازی به آزمایشات بیشتر نخواهید داشت. اگر پزشک شما را به یک متخصص ارجاع دهد از شما خواسته می شود برخی آزمایشات تصویربرداری مانند اسکن سونوگرافی انجام دهید.
اولتراسوند از امواج صوتی برای تولید تصاویر از داخل بدن استفاده می کند. همچنین برای رد سایر علل درد مانند شکستگی استخوان آزمایشات دیگری مانند تصویربرداری با اشعه ایکس انجام می شود.
بیشتر بخوانید : بریس فشاری چیست؟ زانو بند + آرنج بند
درمان درد آرنج در منزل
استراحت
ابتدا باید هرگونه فعالیت یا ورزش سنگین (مانند بلند کردن و گرفتن) را متوقف کرد. با بهبود درد می توانید دوباره ورزش را شروع کنید.
استراحت کامل در صورت طولانی شدن در واقع منجر به بدتر شدن آسیب می شود. داروهای مسکن مانند پاراستامول یا ایبوپروفن نیز به تسکین درد کمک می کنند.
ایبوپروفن از گروهی از داروها به نام داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی است. با این حال اگر تنیس البو دارید نباید بیش از 7 تا 14 روز از ایبوپروفن یا سایر داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مصرف کنید.
این داروها توانایی تاندون برای بهبود در طولانی مدت را کاهش داده و با پوشاندن علائم تنیس البو، بهبود را به تاخیر می اندازند.
کمپرس یخ
درمان با یخ برای کنترل درد مفید بوده و به کاهش تورم در مراحل اولیه تنیس البو کمک می کند. یک کیسه یخ باید به مدت 10 تا 30 دقیقه بر روی محل آسیب قرار گیرد.
استفاده از یخ کمتر از 10 دقیقه تاثیر کمی داشته و بیشتر از 30 دقیقه به پوست آسیب می رساند.
با قرار دادن تکه های یخ در یک کیسه پلاستیکی یا حوله، یک کمپرس یخ درست کنید. (یخ را مستقیما روی پوست قرار ندهید، زیرا باعث سوختگی پوست می شود)
آتل ها
استفاده از یک نوع آتل به نام گیره اپی کندیلیت فشار را هنگام انجام فعالیت هایی که باعث تشدید درد می شوند کاهش می دهد.
این آتل ها به عضله فشار وارد کرده و باعث کنترل میزان تنش در محل اتصال عضله به تاندون می شوند.
آتل ها در داروخانه ها، فروشگاه های ورزشی و کلینیک های فیزیوتراپی در دسترس هستند. ما در کلینیک فیزیوتراپی دایان به شما در بستن گیره اپی کندیلیت کمک خواهیم کرد.
درمان با امواج شوک خارج از بدن
در طی این درمان امواج صوتی خاص از طریق پوست به دردناک ترین نقطه در محل آسیب دیده منتقل می شود. این نوع درمان در کلینیک فیزیوتراپی دایان انجام می شود.
تزریق با استفاده از خون خود بیمار نیز این امکان را به متخصص می دهد که مقداری از خون شما را گرفته و آن را در اطراف تاندون اکستانسور تزریق کند.
این کار تزریق خون اتولوگ نامیده شده و با تحریک رشد سلول های درگیر در روند بهبودی، به بهبود تاندون آسیب دیده کمک می کند.
مدیریت مرحله واکنشی
اگر پس از افزایش یا تغییر تمرینات درد خفیف و حاد دارید احتمالا به تاندینوپاتی واکنشی مبتلا هستید. هدف اولیه آرام کردن بدن و رفع علائم است.
مهم ترین درمان، مدیریت ساده است. فشار روی تاندون ها را تا حدی کاهش دهید که تاندون بتواند آن را مدیریت کند و علائم در کمتر از 5 تا 10 روز تسکین می یابند.
داروهای ضد التهابی
ایبوپروفن دارویی است که برای تاندونوپاتی واکنشی توصیه شده است. اگرچه گاهی التهاب وجود ندارد، اما مصرف این دارو به کاهش پاسخ واکنشی تاندون و رفع تورم کمک می کند.
قبل از مصرف این دارو مانند هر کدام از داروهای دیگر ابتدا با پزشک عمومی یا داروساز مشورت کنید.
بیشتر بخوانید : فیزیوتراپی آرنج برای سندرم تونل کاپیتال
اگر درمان اولیه با شکست مواجه شود چه اتفاقی می افتد؟
همانطور که در بالا توضیح داده شد علائم تنیس البو و درد آرنج در اکثر افراد معمولا طی 3 تا 6 ماه پس از شروع درمان محافظه کارانه از بین می روند. به طور کلی تشخیص و درمان زودتر نتیجه بهتری خواهد داشت.
اگر علائم پس از 3 تا 6 ماه بهبود نیابند احتمالا پزشک شما را به یک متخصص یا پزشک ورزشی ارجاع می دهد. با این حال، این بازه زمانی بسته به علائم، فعالیت های ورزشی و عوامل دیگر متفاوت خواهد بود.
فیزیوتراپی و توانبخشی آرنج در منزل
متخصص فیزیوتراپی پس از ارزیابی کامل آرنج، بازو و گردن، بهترین تمرینات را برای انجام در منزل ارائه خواهد داد.
نتایج معمولا از طریق بازخورد بیمار و اندازه گیری قدرت گریپ بدون تجربه درد مشخص می شود.
فیزیوتراپی یا درمان ورزشی شامل موبیلیزاسیون مفاصل گردن و آرنج، الکتروتراپی، استفاده از نوار کینزیو، کشش عضلانی، موبیلیزاسیون عصبی، ماساژ و تمرینات تقویتی است.
هدف فیزیوتراپی آرنج یا درمان ورزشی در منزل دستیابی به موارد زیر است:
- کاهش درد آرنج
- تسهیل ترمیم بافت
- بازیابی دامنه حرکتی و عملکرد طبیعی مفصل
- بازیابی طول، قدرت و الگوهای حرکتی طبیعی مفاصل
- عادی سازی نورودینامیک اندام فوقانی
- عادی سازی عملکرد مفاصل سرویکال
برای دریافت مشاوره و یا درمان آسیب های ناحیه دست، مچ دست و یا آرنج و فیزیوتراپی آرنج دست با کلینیک فیزیوتراپی دایان واقع در شمال شرق تهران و محدوده پاسداران تماس بگیرید.
شماره تماس های کلینیک فیزیوتراپی دایان جهت دریافت نوبت حضوری : 02122786049 – 09128340536