گاهی گوش پر از صداهایی می شود که هیچ شخص دیگری نمی شنود. وزوز گوش مشکل رایجی است که در برخی مواقع شدید بوده و زندگی بیش از ۵۰ میلیون نفر در ایالات متحده را تحت تأثیر قرار می دهد.
وزوز گوش یک بیماری نیست، بلکه ناشی از چندین عارضه دیگر است. پزشکان قادر به درمان قطعی این عارضه نیستند، اما می توانند به مدیریت مؤثر آن کمک کنند.
اگر وزوز گوش داشته باشید سرتان پر از صدای زنگ، سوت و کلیک می شود که هیچ شخص دیگری نمی شنود.
وزوز گوش شامل صداهایی است که گاهی به قدری ملایم هستند که متوجه آن ها نمی شوید و یا آنقدر بلند هستند که صداهای تولید شده از منابع خارجی را مسدود می کنند.
افرادی که وزوز گوش دارند با مشکل خواب یا تمرکز نیز رو به رو هستند. زندگی با وزوز گوش باعث می شود افراد احساس عصبانیت، ناامیدی و افسردگی کنند.
برخی از علائم شایع این عارضه عبارتند از:
پزشکان دقیقا علت وزوز گوش را نمی دانند. تصور می شود فعالیت غیر طبیعی بخشی از مغز که صدا را پردازش می کند علت اصلی وزوز گوش است.
با این حال از دلیل و چگونگی بروز این مشکل اطلاعاتی موجود نیست و همچنین راهی برای پیشگیری از آن وجود ندارد.
وزوز گوش نشانه بیش از ۷۵ درصد از تمام اختلالاتی است که بر روی گوش تأثیر می گذارند. اکثر افراد کم شنوا وزوز گوش نیز دارند.
در ادامه چند علت ابتلا به کم شنوایی که باعث وزوز گوش می شود آورده شده است:
گاهی نیز وزوز گوش را بدون کاهش شنوایی تجربه خواهید کرد. پزشکان وزوز گوش را با حدود ۲۰۰ بیماری مختلف مرتبط می دانند که در ادامه چند مورد از آن ها آورده شده است:
وزوز ضربانی به دلیل کم خونی (کاهش جریان گلبول قرمز) یا آترواسکلروز (انسداد شریان ها) اتفاق می افتد.
افراد دارای فشار خون بالا هستند نسبت به افرادی که فشار خون طبیعی دارند بیشتر در معرض ابتلا به وزوز ضربانی هستند.
وزوز در یک گوش به ندرت نشانه وجود تومور گوش میانی (گلوموس تمپانیکوم) است.
وزوز گوش همراه با مشکل در راه رفتن، صحبت کردن یا حفظ تعادل نیز نشانه یک بیماری عصبی است. در صورت مشاهده این علائم با پزشک تماس بگیرید.
پزشکان وزوز گوش را با درمان بیماری زمینه ای رفع می کنند. در صورتی که درمانی وجود نداشته باشد، تاکتیک هایی برای کاهش تأثیر مشکل توصیه می شود.
وزوز گوش یک بیماری نیست و علامت مشکلی دیگر است. در ادامه اقداماتی که پزشک برای کسب اطلاعات بیشتر درباره وزوز گوش انجام می دهد آورده شده است:
در صورتی که پزشک سایر مشکلات به غیر از کاهش شنوایی را رد کرده باشد، قدم بعدی توصیه راه هایی برای مدیریت تأثیر وزوز گوش بر زندگی شما است. در ادامه راه حل های توصیه شده آورده شده است:
برای مثال، سمعک میزان صدای ملایم محیط مانند صدای یخچال را افزایش می دهد. بدیهی است که سمعک شنیدن صداهای اطراف و نادیده گرفتن وزوز را برای شما آسان تر خواهد کرد.
به عنوان مثال، این دستگاه صداهای آرامش بخشی مانند باران نم نم تولید می کند. استفاده از سمعک های تولید کننده صدا برای برخی از افراد مفید است.
یادگیری تکنیک هایی برای افزایش آرامش و کاهش استرس به افراد در مقابله بهتر با ناامیدی های ناشی از وزوز گوش کمک خواهد کرد.
محافظت از گوش یکی از بهترین راه های جلوگیری از وزوز گوش است. این کار را با فکر کردن به تمام فعالیت های منظم خود شروع کنید.
شاید متوجه نباشید که گوش در معرض چه صداهای بلندی قرار دارد. در ادامه برخی از فعالیت های بالقوه که بر شنوایی تأثیر می گذارند آورده شده است:
فیزیوتراپی با شناسایی محرک هایی که باعث وزوز گوش می شوند در رفع این مشکل نقش داشته و از طریق آموزش و آگاهی به جلوگیری از بروز این محرک ها و بازگشت به کار یا ورزش کمک می کند.
درمان دستی و کشش عضلات اطراف سر و گردن نیز به طور قابل توجهی وزوز گوش را بهبود بخشیده و در عین حال عضلات دیگر را برای پیشگیری از بروز چنین مشکلی در آینده تقویت می کنند.
وزوز گوش معمولا تا چند هفته ادامه دارد و درمان زودهنگام از اهمیت زیادی برخوردار است.
با این حال، اگر وزوز گوش برای بیش از چند سال ادامه داشته باشد، در برخی موارد به یک مشکل دائمی تبدیل می شود. بنابراین در صورت تجربه هر یک از علائم گفته شده به دنبال فیزیوتراپی باشید.
وزوز گوش مشکل رایجی است که می تواند نشانه یک بیماری زمینه ای مانند کم شنوایی باشد. این مشکل خوابیدن و تمرکز کردن را سخت کرده، زندگی روزمره را تحت تأثیر قرار داده و منجر به احساس ناامیدی، عصبانیت و افسردگی می شود. برای درمان و فیزیوتراپی وزوز گوش خود، می توانید به کلینیک فیزیوتراپی دایان در تهران مراجعه کنید.
شماره تماس های کلینیک فیزیوتراپی دایان جهت دریافت نوبت حضوری : ۰۲۱۲۲۷۸۶۰۴۹ – ۰۹۱۲۸۳۴۰۵۳۶